Всичко за пералните машини

Грешка E03 в пералните машини на Kandy

грешка e03 в шайби на KandyАко вашата пералня Candy спре с пълен резервоар с вода и на дисплея се появи код E03, ние ще ви кажем какво да правите.

В тази статия не само ще опишем причините за тази грешка, но и ще се опитаме да представим алгоритъм за поправяне на неизправност.

Дешифриране и причини

На перална машина Kandy грешка E03 показва липсата на изтичане. В рамките на 3 минути машината се опитва да източи отпадните води, но по някаква причина това не се случва, съответно прането замръзва. И причините за това са следните:

 • запушена дренажна система;
 • частична или пълна повреда на помпата;
 • неизправност на превключвателя за налягане.

Най-лесният начин в тази ситуация е да проверите машината за блокировки. Първо трябва да източите водата от резервоара. Това става чрез аварийния дренажен маркуч, разположен до филтъра за източване, или през самия филтър. В този случай ще ви е необходим просторен малък капацитет и парцали за събиране на вода. Почистването на филтъра от отпадъци се състои в измиването му под течаща вода.

Какво да правя с помпата

Ако причината за грешката E03 на Cady не е в запушването на филтъра, тогава пристъпваме към проверка на изпускателната помпа. Изключете оборудването от електрическата мрежа и комуникациите, поставете го на свободно място и след това пристъпете към работа:

 • с помощта на отвертка отстранете долната декоративна лента от ключалките, зад която има дренажен филтър и самата помпа;
 • развийте източващия филтър и го издърпайте, имайте предвид, че водата може да изтече на пода;
 • развийте двата самонарезни винта, които ще видите зад тази лента, върху тях се държи помпа;
 • наклонете пералнята или я поставете отстрани, защото помпата ще трябва да се извади през дъното;
 • внимателно изключете тръбите и електротехниката, не забравяйте местоположението на скобите;

  В същото време можете да проверите за отломки в дюзите и да ги изплакнете във вода.

  подмяна на помпата

 • развийте 3-те винта, които свързват охлюва и помпата;
 • вижте дали има коса на работното колело; отстранете всички отпадъци. Може би блокирането е причинило неизправността и не е нужно да купувате нова резервна част;
 • след това проверете електрическата част на помпата с мултицет, когато се уверите, че тя е повредена, вземете нова част за пералнята Candy и я заменете със старата;
 • сглобете машината в обратен ред.

Повреда на изпускателната помпа в машините от тази марка, една от най-често срещаните неизправности. Други характерни повреди можете да намерите в статията. Поправяне на неизправности на перални машини бонбони.

Неизправност на превключвателя за налягане

В случай на неизправност на превключвателя за налягане, изтичането на вода също се прекъсва, тъй като управляващият модул не получава сигнал за нивото на водата в резервоара. В резултат на това утайката не получава команда за източване на водата. Подмяната на тази част на машина Candy също може да се извърши без участието на майстор. Но не бързайте да купувате резервна част. Факт е, че причината може да не е самият превключвател за налягане, а контактите върху него. Те трябва да бъдат почистени и проверени.

Сензорът за нивото на водата е разположен в горната част на пералнята, така че ще бъде достатъчно да премахнете горния капак на корпуса.

превключвател за налягане в пералнятаОсвен това причината може да е тръба, преминаваща от превключвателя за налягане към резервоара, тя се нарича още тръба под налягане, тя може да отлети или да се счупи. Достатъчно е да замените тръбата или скобата и причината ще бъде отстранена. Ако тръбата и контактите са непокътнати, проверете самия превключвател за налягане с мултицет. В случай на неизправност, сменете сензора за ниво на водата с нов.

Както можете да видите, грешката E03 на Candy може да бъде отстранена у дома. Ако знаете какво да правите, можете да управлявате за около 40 мин. Но ако се съмнявате в способностите си, по-добре е да се свържете с професионалист, в този случай той ще може да извърши ремонт у дома.

   

10 коментара на читателите

 1. Граватар Олег Олег:

  Всичко се оказа просто огън! Почистих гумените тръби, много благодаря!

 2. Граватар Жека Jeka:

  Изпускателната помпа постоянно се пука, какво би могло да бъде? Той пише eo3 след първия ден на употреба.

  • Граватар Николай Николас:

   Заместващата помпа, ако в нея няма нищо друго, се напуква или от чужди предмети, или от износване на вала с работното колело. Ако намерите такъв, просто го променете. Обърнете специално внимание как контактите са свързани към него, има просто 2 вида: сдвоени и отделни. Успех!

 3. Граватар Оля Оля:

  Купи пералня. Завъртане не се появява. Спира и мига на бутона срещу алергията и това е всичко. Какво да правя

 4. Граватар Андрей Андрю:

  Получих грешка e03 поради изцедения от стъблото на работното колело на помпата. Поставен на място, работи.

 5. Граватар Елена Елена:

  Кажете ми какъв помпа код за Candy CTD 866? Или марка източващ мотор?

 6. Граватар Игор Игор:

  Имам същия проблем (грешка E03). Той направи всичко описано по-горе (замени всички части с нови), но уви. Отговорът лежеше на съвсем различно място - подмяна на нагревателния елемент!

  • Граватар Константин Constantin:

   Имаше грешка 16, купих нов нагревател, отново грешка 16 или 03. Оказа се, че е дефектен нагревател. Вижте новите части.

  • Граватар Антон Антон:

   Игор, прав си. Десет започват да се удрят по корпуса. Отначало го извадих и просто го почистих от котлен камък. Това беше достатъчно за няколко месеца. Но тук отново.

 7. Граватар Алекс Алексей:

  Добра инструкция. Всичко се получи!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини