Всичко за пералните машини

Грешка E02 в пералня Candy

грешка E02 на KandyКодовете на пералнята Kandy започват с буквата Е, има общо 9. Те са типични за машините от серията Activia Smart. Нека разгледаме по-подробно една от тези грешки - грешка E02. Разберете причините за появата му и как да извършите ремонт сами.

Дешифриране и причини

Ако пералнята Kandy не започне да мие и след известно време на дисплея се появи код E02, имайте предвид, че в резервоара не влиза вода. В този случай може да има няколко причини:

 • най-често срещаното е липсата на вода във водоснабдяването. Може би има вода, но недостатъчно налягане;
 • проверете дали кранът за вода е затворен;
 • мръсен екран на филтъра пред пълнещия клапан може да предотврати навлизането на вода;
 • друга причина се крие в повредата на самия пълнителен клапан;
 • най-често, при такава грешка, пулта за управление се счупва.

За ваша информация! Грешка E02 се появява на дисплея приблизително 3,5 минути след началото на прането. Именно този път е включен в програмата за събиране на вода и ако я няма, машината дава грешка.

Неизправности на клапаните

Клапанът за пълнене в пералнята Kandy е малко по-различен от клапаните в други марки машини. Какво може да се случи с тази важна подробност?датчик клапан

 • Първо, мрежата може да бъде запушена, която се поставя между клапана и входящия маркуч. Лесно се усуква и измива под течаща вода.
 • На второ място, бобината на клапана може да изгори, тя е или пренавита, или частта е напълно променена.
 • На трето място, плочите, ограничаващи налягането на постъпване на вода, могат да паднат от дюзата на пълнителния клапан. В резултат на това в резервоара се натрупва твърде много вода, вентилът не работи, което означава, че трябва да се смени.

Замяната на тази част е както следва:

 1. Изключете оборудването от захранването и водоснабдяването.
 2. Отворете горния капак на машината, като развиете два винта. На машини с най-високо зареждане е необходимо да отворите страничната стена, тъй като пълнителният клапан е разположен в долната част на корпуса.
 3. Изключете маркучите и електрическите проводници с клеми от частта.

  Важно! Маркучите са прикрепени към скоби, които не се използват повторно, така че купете нови предварително.

 4. Използвайте мултицет, за да проверите състоянието на проводниците на клапаните.
 5. Извадете болтовете, които държат клапана, или отстранете заключващите ключалки. Извадете клапана и проверете неговата работоспособност.
 6. Инсталирайте нова част и свържете комуникациите.
 7. Сглобете кола.

Повреда на превключвателя или модула за налягане

В случай на неизправност на датчика за ниво на вода, пералнята Candy може също да замръзне, без да стартира измиването. Какво да правим в тази ситуация?превключвател за налягане в Канди

 1. След като се уверите, че причината за грешката не е в клапата за пълнене, намерете превключвателя за налягане в предната част на машината, отгоре.
 2. Проверете тръбата за налягане на сензора и проверете за течове в неговата връзка. Ако има скъсване в тръбата, сменете я.
 3. След това, използвайки тестер, проверете контактите на сензора и електрическите проводници, преминаващи от него към модула.
 4. Ако горните стъпки не помогнаха да се установи причината за повредата, тогава най-вероятно самият сензор е дефектен, което ще трябва да бъде заменено.
 5. Вземете новата оригинална част и я заменете със счупена.
 6. Проверете работата на пералнята.

Е, накрая, най-редкият случай е неизправност на пулта за управление. На него има елементи, които отговарят за вентила за пълнене и превключвателя за налягане, това са триаци. Те трябва да бъдат проверени преди всичко. Но да намерите тези елементи на дъската, ако не знаете къде да търсите, не е лесно. Затова препоръчваме да не рискувате, а да поверите работата на капитана. Както се казва, всеки трябва да направи своето.

Пералнята Candy, в зависимост от модела, има различен контролен модул. В един от тези модули има повече радио елементи, на други по-малко, това се отразява на броя на функциите в шайбата. Но сега не става въпрос за това. По-долу на снимката виждате пример за модул от пералня от тази марка. Върху него елементите TC6, TC7 и TC8 са точно отговорни за клапата в залива, те трябва да звънят и при необходимост да бъдат заменени.

Управителен съвет на Канди

Внимателно инспектирайте дъската преди работа, понякога можете визуално да забележите изгорели елементи.

В заключение отново отбелязваме, че не във всички случаи, когато възникне грешка E02, си струва да се извърши независим ремонт. Понякога е по-добре да се консултирате със специалист, за да не губите време, нерви и пари. Е, ако сте начинаещ майстор с питащ ум, тогава продължете за това, всичко е във вашите ръце. За другите Кодове за перална машина Kandy прочетете статията на нашия уебсайт.

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Сергей Сергей:

  Перална машина за бонбони GVS4137TWC1 / 2-07. Грешка E22. Водата влиза и се оттича, но при 2 минути работа на пералнята дава тази грешка.

 2. Граватар Леша Леш:

  В интернет информацията за E02 се препечатва и никъде не е написано, че причината може да е банална в изпуснат дренажен маркуч. Тя трябва да е на височина 65 см от пода, ако лежи на пода - машината просто задвижва вода в кръг (вдига отгоре, изтича отдолу) - това е физиката. На изхода на Е02. Просто трябваше да вдигнеш маркуча и той работи.

  • Граватар София София:

   Вие сте гений! Благодаря ви много за съветите! Не забелязах, че маркучът падна!

  • Изтичане на Граватар мивка:

   Така беше и при мен. Свързани не са правилно. Водата веднага се оттича.

 3. Граватар Олег Олег:

  Candy Holiday 1000. Получава вода. Изчиства. Изхвърля грешка E02 при последното изплакване.

 4. Граватар Олга Олга:

  Благодаря ти много! Истинският проблем беше маркучът. Благодаря на цялото семейство 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини