Всичко за пералните машини

Грешка E01 в пералнята Hansa

Грешка E01 в пералнята Hansa1Понякога всяка техника се проваля и шайбата на Ханс не е изключение. Какво трябва да направя, ако системата за самодиагностика генерира грешка E01? Понякога това е чисто електронна повреда и просто трябва да „рестартирате“ машината, да я изключите от мрежата за около 15 минути и да я включите отново. Но ако в колата наистина се е случило нещо сериозно, това няма да помогне. Така че нека разберем.

Каква е тази грешка?

Грешка E01 е отговорна за херметичността на люка. Тоест, ако видите този код за проблеми на дисплея, това означава, че нещо не е наред с UBL. И не е задължително самото заключващо устройство. Дори ако машината е затворена перфектно, системата за управление може просто да не знае това. Защо това се случва?

Всички елементи на шайбата са свързани към таблото за управление, което издава сигнали. Следователно понякога причината може да се крие не в самата UBL, а в това, че захранващият проводник е повреден.

  1. Възможно е да се повреди и самото устройство за заключване на люка.
  2. Триакът, който е отговорен за управлението на UBL, не успя.

За да коригирате разбивката, трябва да разберете какво е довело до нея. Горепосочените проблеми могат да бъдат причина както за интензивна работа на машината, в резултат на което проводниците се разрушават, така и фабрични дефекти, когато лошото споено окабеляване се прекъсне и контактът изчезне.

Така или иначе проблемът се крие или в UBL, или във връзката му с пулта за управление. Ако сте сигурни, че можете сами да го поправите или просто искате да се уверите в какво е положението, пристъпете към проверката.

Разгледайте устройството за заключване на люка

За да проверите здравето на този елемент, трябва да използвате мултицет. Въпреки това, да направите това, без да премахвате частта от машината, ще бъде много проблематично. В този случай резултатът или ще бъде неправилен, или изобщо няма да е възможно да се измери нещо. Ето защо, за да започнете, извадете UBL и го прегледайте.проверка на UBL с тестер

Всеки UBL е оборудван с три вида контакти: фазови, неутрални и общи. За да позвъните правилно на модула с мултицет, трябва да знаете със сигурност къде се намира контактът. Трудността е, че всеки производител разполага с контакти напълно на случаен принцип. Ето защо е необходимо да погледнете UBL схемата на вашата пералня в Интернет.

  1. На мултицета активирайте тестовия режим на съпротивление.
  2. Сондите трябва да бъдат инсталирани на фазовите и неутралните контакти (всичко е наред, ако устройството показа трицифрено число).
  3. После на неутрален и общ.
  4. Ако видите, че числата 1/0 се показват на дисплея на устройството, тогава UBL е дефектен и трябва да бъде коригиран.

Случва се обаче и това, че мултиметърът не вижда неизправност, тоест, трицифрени числа се показват на таблото. По правило проблемът може да е в механичното устройство UBL. В крайна сметка може би имате работа с фабричен брак, така че се консултирайте със специалист, тъй като обстоятелствата при повреда на пералнята Hans не винаги са лесни за определяне сами. Квалифициран майстор задължително ще идентифицира и коригира разбивката.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини