Всичко за пералните машини

Грешка на вратата в пералнята Atlant

Грешка на вратата в пералнята AtlantКогато съобщението за грешка на вратата се появи в пералнята Atlant, най-вероятно вратата на люка не е напълно фиксирана. Електронният контролен блок ви уведомява за проблемите чрез специален монитор. Хибридните модели без дисплей разпознават неточности по появата на светлина в областта на 1, 3, 4 индикатора. Нека се опитаме да разберем какъв е проблемът и да се опитаме да разберем как да го отстраним сами.

Първоначално действие

Стана ясно за какво говори грешката на вратата в пералнята. Вратата на люка не е фиксирана плътно поради повреда на електронния блок или механика. Ние действаме на етапи:

 • проверяваме как е фиксиран люкът;
 • натиснете плътно люка;
 • оценете състоянието на устройството за затваряне;
 • посочете състоянието на фиксирането на люка;
 • проверяваме състоянието на окабеляването;
 • да се оцени пълнотата на функционирането на механизма за контрол.

Преди да направим ремонт, се опитваме няколко пъти да рестартираме пералнята Atlant. Можете да решите какво да направите правилно, първо няколко пъти, като изключите устройството от контакта за 20 минути и след това го включите. Ако надписът изчезна, тогава проблемът беше системна повреда и ако нищо не се е променило, трябва да продължите да търсите изход.

Фиксирайте заключващия механизъм

UBL се счупи на AtlantПералнята е оборудвана не само с класическа брава, но и с по-надеждна брава на вратите с електрическо пълнене. UBL ключалката е отговорна за процеса на фиксиране на вратата, който може да се наложи да бъде фиксиран.

Мастърс твърдят, че причината се крие именно в UBL, ако люкът е плътно затворен и процесът не започне. Пералното устройство няма да започне измиването, докато люкът не бъде фиксиран съгласно всички правила, често дисплеят показва указания код.

Блокиращият елемент работи от електрически импулси, под въздействието на които плочите започват постепенно да се увеличават чрез натискане на лоста. Може да се случи, че плочите се провалят и ключалката трябва да бъде сменена. За да започнете, се препоръчва:

 • проверете заключващия механизъм с мултицет;
 • проверете за запушвания в дупката.

Често причината се крие в задръстения боклук, който не позволява бравата да бъде заключена. Почистването е възможно само след анализ UBL механизъм, Ако проблемът с грешката на дисплея не е решен, струва си да проверите проводниците, разположени между заключващото заключване и контролния модул. Често с подробно изследване можете да намерите малки недостатъци, които трябва да бъдат отстранени чрез изолация. В края изследваме модула, измервайки съпротивлението на дъската с мултицет. Ако се установи повреда, тя ще трябва да бъде поправена или закупена нова.

Механика на вратите

панти на вратата CMПосочихме далеч от целия списък от причини, които могат да причинят злощастна грешка. Не забравяйте да проверите здравето на различни елементи, включително:

 • местоположението на пантите е отстрани, тъй като вратата може да се изкриви по време на непрофесионален монтаж или при продължителна употреба, така че резето да не попадне в заключващия отвор. Можете бързо да разрешите проблема, като затегнете пантите или като инсталирате люка в желаното положение;

Задължително е да се провери дали гладката работна повърхност под шайбата на Atlant е в идеалния случай.

 • дръжка, която може да се счупи, така че след като напълно премахнете вратата на люка, тя ще трябва да бъде заменена с нова;
 • раздела под формата на език, който има свойството да се движи и освобождава задържащия щифт. Неизправността може да бъде отстранена чрез напълно разглобяване на заключващия механизъм.

Водачите, изработени от пластмаса, също могат да се износват значително. Ако при използване на пералнята по предназначение няма характерно щракване на затварянето на люка, тогава водачът трябва да бъде проверен и заменен.

Подмяна на механизма за заключване на вратата

Ако ви е станало ясно, че устройството избива грешката на вратата поради повреди в механиката, тогава дръжката или отделните й части трябва да бъдат сменени. За да отстраните проблема, е необходимо внимателно да разглобите вратата от SMA, като премахнете няколко монтажни болта. След това люкът се полага върху гладка маса, болтовете, закрепващи двойка части на вратите, се развиват.

Ако искате да се върнете в първоначалното положение на фиксатора, трябва да повдигнете или спуснете фиксиращия щифт. Ако напълно разглобите елемента, тогава можете да поставите закупената писалка:

 • премахнете пружината;
 • поставете заключващия елемент;
 • внимателно завийте щифта;
 • заключете дръжката нагоре.

Сега стана напълно ясно какво да правите, когато пералнята покаже кода на вратата на монитора. Собственикът може сам да се справи с щетите, ако се опитате да поправите механизма според горните инструкции. Добър ден!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини