Всичко за пералните машини

Dhe грешка в пералнята на LG

Dhe грешка в пералнята на LGСамо собствениците на перални машини, оборудвани със сушилня, могат да видят кода за неизправност на Dhe на дисплея. Какво точно може да стане безполезно: нагревателен елемент, температурен датчик, вентилатор? Ще разберем какво означава грешката в деге на пералната машина, как да поправите оборудването със собствените си ръце.

Произходът на този код

В ръководството за употреба на пералнята за сушилня Elji този код на неизправност не е описан подробно. Производителят дава следното тълкуване на грешката dhe: "проблем с температурата на сушене." Освен това в ръководството е описано какво да направите, за да коригирате разбивката. Необходимо е да проверите:

 • нагревателят, отговорен за сушенето на нещата;
 • температурен датчик и проводници, доставящи термостата;
 • триаци на контролното табло, отговорно за работата на нагревателния елемент.

По-нататъшният ход на ремонта ще зависи от извършената диагностика. В някои случаи ще е необходимо да се смени нагревателният елемент или температурен датчик, По-трудна ще бъде работата, свързана с електронната платка. Може да се наложи или да инсталирате отново триаците, или да спойкате пистите, водещи от тях.

Опитните майстори също препоръчват да проверите съединителя на вентилатора на сушилното оборудване.

проверете дали съединителят е добре свързанВ някои случаи тези конектори, особено на руските шайби на LG, не са напълно поставени на мястото си. След известно време на работа на машината контактът се губи, което води до проблеми със сушенето на прането. Вентилаторът спира да работи. Решението на проблема може да бъде много просто и да се състои в надеждно закрепване на конекторите към седалката.

Ако устройството на LG произвежда код, трябва да се обърне специално внимание на проверката на температурния сензор. Съпротивлението на термостата за сушене при стайна температура около 25 ° C трябва да бъде 49 kOhm. Ако стойността, открита по време на диагнозата, ще се различава значително от стандартната, ще трябва да замените сензора.

Подмяна на нагревателен елемент

TEN на пералнята на LGАко шайбата генерира dhe кода и по време на проверката се разкрие неизправност в TEN, тогава елементът трябва да бъде спешно променен. Как да поправим ситуацията, възможно ли е да извършим ремонт сами, ще разберем по-нататък. Така че, алгоритъмът за подмяна на нагревателя в пералнята за сушене ще бъде както следва:

 • изключете устройството;
 • свалете горния капак на кутията на машината. За да направите това, развийте двата болта, придържащи панела;
 • премахнете металната лента, разположена под капака, за да получите свободен достъп до "вътрешността" на шайбата;

Сушилният нагревател е разположен в отоплителната камера, за да се стигне до елемента, е необходимо да се отвори.

 • изключете маншета на люка и всички електрически съединители от камерата на нагревателя, развийте винтовете, придържащи горната част на частта;
 • свалете капака на отоплителната камера, непосредствено под нея и нагревателят е разположен;
 • развийте болта, задържащ нагревателния елемент;
 • инсталирайте новия нагревател на същото място и го фиксирайте с винт;
 • уверете се, че уплътнението на камерата е поставено на място около целия периметър на частта;
 • сглобете пералнята в обратен ред.

Издърпвайки маншета върху отоплителната камера, по-добре е първо да поставите гърба на уплътнението, следван от предната страна.

Ако машината показва кода на dhe, възникнаха проблеми със сушенето. Необходимо е да се идентифицира повреда в системата и въз основа на диагностичните данни да се замени повредения елемент. Един прост ремонт може да се извърши независимо, ако се намери дефект на таблото за управление, по-добре е да се свържете с капитана.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини