Всичко за пералните машини

Грешка de на пералнята на LG

Грешка de на пералня lgСобствениците на lg перални машини често се плашат от системни грешки, генерирани от техните помощници. Обикновено след повечето грешки пералнята спира да работи и това, което много домакини просто не правят в този случай. По-специално често се генерира грешката de на lg на пералнята - какво означава и как да я поправим, така че машината да започне да работи отново, ще говорим за това в рамките на тази статия.

Причини за де грешка в LG машина: какво означава това?

Преди да вземете решение за ремонта на lg на пералнята, трябва да разберете причината за грешката и да направите това може да бъде много трудно. Във всички случаи трябва да започнете с дешифриране на кода за грешка, който производителят положи в устройството. В нашия случай кодът за грешка de означава, че люкът на пералнята не е заключен.

На пръв поглед изглежда, че причината за грешката de се крие на повърхността - затворете люка на машината по-плътно и се радвайте. В някои случаи това наистина е така, достатъчно е да натиснете по-силно капака на шахтата, докато характерно щракване, грешката ще изчезне и машината ще работи. Но има ситуации, които не са толкова еднозначни - натискате, натискате люка, капакът е затворен и грешката такава, каквато е, е.

В този случай ще трябва да вземете предвид следните причини:

 • куката във формата на кука, блокиращото устройство на люка се счупи;
 • пружината или телената щипка, устройството за заключване на люка се е изместило;
 • електронният датчик на устройството за заключване на люка е неуспешен;
 • Елементът на сензора за стартиране на пералнята в електрическия контролер се е повредил.

Важно! Посочихме типичните причини за грешка, които са най-чести, но може да има и други. Ето защо е по-добре да не рискувате и да се консултирате със специалист, който ремонтира перални машини.

Алгоритъм за търсене на източник на грешки: продължете стъпка по стъпка

Шайба lg дава грешка de? В някои случаи не е необходимо да се търси източникът на грешката, достатъчно е да се извършат поредица от прости и достъпни действия, които ще доведат до факта, че грешката се разрешава сама. Ето защо, не бързайте да се обадите на капитана, още по-малко разглобете пералнята сами - направете следното.

 1. Затворете люка на пералнята по-плътно.
 2. Изключете пералнята, отворете люка и след това включете машината и отново затворете люка.
 3. Изключете lg от електрическата мрежа, оставете го да престои 10-15 минути и след това повторете манипулациите с включване / изключване и отваряне / затваряне на люка.

Ако след последователно изпълнение на горните стъпки грешката продължава, тогава ще трябва да приложите алгоритъма за отстраняване на проблеми, генериран от де грешката. Този алгоритъм е разработен от специалисти, които предлагат първо да тестват устройството за заключване на люка за неизправност. Как да го направя?

 • Отваряме капака на шахтата и проверяваме целостта и подвижността на заключващата кука, за това е необходимо да го преместите с пръст надясно и наляво.
 • Ако всичко е наред с куката, тогава изваждаме реципрочната част на устройството за блокиране на люка. За да направите това, трябва да развиете двата винта, които държат колегата вътре в тялото на машината.
 • Изваждаме заключващото устройство, оставяме настрана сензора, свързан към електрическия контролер, и включваме машината. Намираме в тясната част на блокиращото устройство, намираме контакта и го затваряме.
 • Ако след това машината не създава грешки, дори при отворен люк, става възможно да настроите режима на измиване, тогава трябва да смените или поправите устройството за заключване на люка.

Обърнете внимание! Ако имате резервно устройство за заключване на люка, можете просто да изключите старото устройство и да свържете ново и да проверите работата на машината.

де грешка пишеща машина LGАко сме убедени, че заключващото устройство за люка на lg машината работи правилно, това означава, че въпросът е в електрониката, а именно в елемента на електроконтролера на пералната машина. За да сте сигурни, трябва да го разглобите.

 1. Първо трябва да махнете пластмасовия капак, който покрива електрическия контролер, като внимателно извадите няколко пластмасови щипки с отвертка.
 2. След това трябва да развиете няколко винта, придържащи електронния блок.
 3. Електроконтролерът се състои от два слоя: голяма дъска с дисплей и малка дъска, която контролира стартирането и изключването на пералнята, имаме нужда от нея.
 4. Изваждаме голямата дъска и я отстраняваме отстрани.
 5. Внимателно огледайте малката дъска за видими повреди (изгаряния, различни повреди по коловозите и др.).
 6. Ако има повреда, тогава е открита причината за де грешката и трябва да пристъпим към нейното отстраняване. Ако повредата не може да бъде намерена - трябва да се свържете със специалисти.

Открит източник на грешка - как да се поправи?

Можете сами да поправите устройството за заключване на люка достатъчно е да се включи специалист по този въпрос, но изобщо не можете да поправите устройството, а да купите и поставите ново. Как сами да поправите UBL? Всичко ще зависи от характера на повредата, ако фактът е, че контактът на UBL сензорите работи веднъж или не работи, тогава можете да го почистите и проблемът ще бъде решен.

де грешка пишеща машина LGАко случаят е в скоби, уплътняване на гумени ленти или пружина, тогава трябва да ги замените или да ги поставите в правилното положение. Ако след посочените манипулации бравата на люка все още не работи, сменете я с нова.

Ако проблемът е малката дъска, която контролира старта и изключването на пералнята, тогава, на първо място, трябва правилно да почистите и спойкате всички писти, по които е било възможно да откриете въглеродни отлагания. Нашата задача е да осигурим възможно най-добрия контакт между детайлите на дъската. Ако след това Платката за запояване все още не работи, ще трябва да бъде заменена с подобна.

Важно! Малката дъска е залята със силикон и просто няма да стигнете до нейните контакти. За да премахнете силикона, трябва да използвате много горещ нож.

По време на работа на пералнята lg, освен грешката de, могат да се появят и други грешки. В статията Кодове за грешки за перални машини LG можете да прочетете подробностите за тях

В заключение, грешката de не означава непременно сериозен проблем. И не е нужно да търсите как да коригирате де грешката в пералнята за lg. Трябва внимателно да проверим всичко, използвайки алгоритмите, предоставени ни от специалисти. Ако все пак се окаже, че грешката de е причинена от специфични неизправности, тогава трябва да се вземат само сериозни мерки за поправка на модулите на пералнята.

   

22 коментара на читателя

 1. Граватар Вадик Vadik:

  Благодаря ви

 2. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви!

 3. Граватар Олег Олег:

  Благодаря ви Разумно и разбираемо.

 4. Граватар Анатолий Анатолий:

  Благодаря ти много

 5. Граватар мюсюлманин мюсюлманин:

  Благодаря ви, имахме грешка заради запушена помпа и тя не можеше да източи водата, след това не можеше да загрее водата заради нагревателния елемент, сега тя не затваря люка.

 6. Граватар Александър Александър:

  Благодаря, помогна много !!!

 7. Gravatar Anonymous аноним:

  Много ви благодаря

 8. Граватар Анатол Анатол:

  Благодаря ти много!

 9. Граватар Игор Игор:

  Благодаря, причината се елиминира чрез прекъсване от мрежата за известно време.

 10. Граватар Татяна Татяна:

  Благодаря ви много, че сте там, вашите инструкции за автоматичната пералня помагат много. Ако не беше за вас, ще трябва да се обадите на специалист, но това е допълнителен разход. И така тя отиде в интернет и прочете информацията и сама реши проблема. Благодаря отново много!

 11. Граватар Надежда надявам се:

  Пералня LG. Филтърът изтече пред машината и замести филтъра. И сега в шайбата не влиза вода. Въпреки че минава през филтъра, той не влиза вътре. Какъв е проблемът?

 12. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря за помощта, проблемът е решен.

 13. Граватар Антон Антон:

  Благодаря мил човек, иначе вече исках да хвърля машината. Направих го сега, всичко работи!

 14. Граватар Андрей Андрю:

  Благодаря ти, любезен човек, спасен от закупуването на нова шайба! Веднъж го набодих с поялник и той работеше.

 15. Граватар Анатолий Анатолий:

  Благодаря ви

 16. Граватар Бабур Бабур:

  Променена. Нищо не помага.

 17. Граватар Али Али:

  Какво е де?

  • Граватар Наталия Наталия:

   Вратата не е затворена. И днес имаме същия проблем. Как да го решим? И като късмет щеше да натрупа много спално бельо.

 18. Граватар Сергей Сергей:

  Нека Бог да даде здраве на любезен човек, помогнал за отстраняване на проблеми!

 19. Граватар Ирина Ирина:

  Машината се натовари с неща, започна да мие. И тогава след известно време силен рев. Strialka издава сигнал и показва dE на екрана. Не се изтрива Каква е причината?

 20. Граватар хан хан:

  Благодаря ти много, жена ми има голямо щастие. Здраве и късмет на вас!

 21. Граватар Лъв Лъв:

  По време на измиването грешката dE - сензорът на вратата не работи. Подмяната на резултатите не донесе. Сензорът на вратата не получава напрежение за загряване на термистора. Проводниците от подложките водят към контролния блок. Издухан контролен блок и дисплей?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини