Всичко за пералните машини

Грешка d07 в пералнята на Bosch

Грешка d07 в пералнята на BoschМного хора знаят, че когато вратата на люка не се затвори напълно или не е херметически, пералнята отказва да работи, тъй като може да се случи „злополука“. Уредът сигнализира за неизправност по различни начини, един от които е, че SM дава грешка d07 на пералнята на Bosch. Този DTC показва проблем с ключалката на люка. Какво да правим в такава ситуация?

Нека да видим как работи UBL

Преди да започнете активни опити за поправяне на UBL, трябва да разберете как е подредена частта, по какъв принцип тя работи и какво може да причини повреда, за да коригирате правилно ситуацията. UBL - устройството е електрическо, то е свързано към контролния модул на машината Bosch. Той се намира под предната стена на пералнята и работи както следва:

 1. Електрически заряд се прилага към биметална пластмаса.
 2. Под влияние на тока металът се нагрява и плочата се огъва.UBL пералня Bosch просто подредена
 3. Деформираният елемент оказва натиск върху лоста.
 4. Лостът затваря вратата и „мозъкът“ на шайбата веднага получава команда да започне измиването.

Внимание! Ако не можете да отворите вратата веднага след завършване на режима на миене, това не означава, че UBL е счупен. Работещо устройство, напротив, отваря люка със закъснение, така че останалата вода от резервоара да може да напусне.

Как да идентифицираме повреда?

Следните симптоми показват реална неизправност на заключващото устройство: горният код за грешка на дисплея на Bosch, невъзможността да се отвори вратата дори половин час след приключване на измиването, невъзможността да се затвори вратата дори при силно натискане, машината отказва да започне процеса на миене.

Като правило има две основни причини UBL да не работи. Първият - плочите просто са износени и вече не могат да изпълняват функциите си. Втората - механични проблеми, например изгаряне на контакти или някакъв вид повреда.

Извадете UBL

Със сигурност можете да диагностицирате неизправност на част само като я премахнете и инспектирате. За целта направете следното:

 1. Изключете машината от мрежата.
 2. Затворете входящия клапан, блокирайки достъпа на вода до резервоара.
 3. Отворете вратата на люка.

Ако вратата е задръстена, когато е затворена, това може да причини трудности. Все пак има решение на проблема. Трябва да поставите устройството си от едната страна, развийте винтовете на долната стена на шайбата и отстранете дъното. Ще видите, че можете лесно да пъхнете ръката си вътре в устройството и да преместите ключалката оттам, след което вратата веднага ще се отвори.

Важно! Ако не сте сигурни, че имате достатъчно сила, за да поставите SM на страната му, можете да направите същата операция през горната част на машината. Свалете капака, като развиете винтовете и имате достъп до резето.

Сега можете да започнете да демонтирате заключващото устройство. Първо трябва да се справите с маншета на люка. Огънете ръба му, там ще видите скоба. Ако е пластмасов, просто го „разкопчайте“, ако е метален, внимателно го вземете и го извадете. След това можете лесно да пъхнете маншета вътре в барабана, така че да не пречи на работата.как да премахнете ubl bosh

Развийте двата болта в заключващата част и поставете ръката си в люка на корпуса. Можете лесно да намерите ключалката и да разберете, че сега само проводниците я държат на мястото си. За да не се бъркате в бъдеще, направете снимка на тяхното местоположение и след това изключете устройството от контактите.

Проверка и подмяна на част

На първо място е необходимо да проверите частта с тестер или мултицет. Човек не може без електронна схема за замък. Трябва ясно да разберете как да действате. Изпълнете следните стъпки:

 • задайте режим на измерване на съпротивлението на тестера;
 • свържете сондите на устройството към фазовите и неутралните контакти;
 • Сега погледнете дисплея на мултицет, ако видите трицифрено число там, тогава всичко е наред;проверете UBL тестер
 • пренаредете сондата към общата и неутрална фаза и погледнете отново дисплея;
 • ако видите число от 0 до 1, устройството работи.

Внимание! Неправилно заключване не може да бъде поправено, но подмяната му не е проблем, тъй като частта не е скъпа. Основното е да изберете подходящата резервна част; за това посочете марката и модела на вашата пералня в онлайн магазина или покажете на ръководителя отключената ключалка в отдела за продажби.

Поставянето на нов елемент на негово място е много просто. Достатъчно е да извършите всички операции, все едно в обратен ред. А именно, поставете ключалката в нишата и я свържете към проводниците (преди това беше направена снимка за това), след което завийте болтовете, придържащи ключалката. Сега можете да огънете маншета и да го закрепите с извадена скоба. След извършените операции няма съмнение: машината на Bosch вече няма да показва кода D07.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини