Всичко за пералните машини

Код за грешка в CL на пералня LG

Код за грешка на LG CLВъпреки факта, че в почти всяка статия съветваме хората да прочетат инструкциите за пералнята, те продължават да пренебрегват този съвет, което причинява много проблеми. Един от тези проблеми е cl грешката на пералнята на LG. Каква грешка е cl, или може би изобщо не е грешка? Какъв е този код на cl, който не работи с контролния панел, нека разберем.

Причини за появата на кода, какво означава това?

Cl кодът на пералнята на LG изобщо не е код за грешка, а така наречената информация код, който казва на потребителя, че е включен режимът на заключване на контролния панел или просто „защита на децата“. Разработчиците на автоматични перални машини с предно зареждане веднага бяха озадачени от проблема с необходимостта от заключване, тъй като контролният панел на такива машини е много нисък, в обсега на малки деца, което е много опасно.

Обърнете внимание! Кодът cl всъщност е кратко обозначение на английската дума „деца“, която се превежда на руски като „деца“.

дете заключване на LGДете може лесно, като натисне няколко бутона, не само да спре процеса на пране, но и да съсипе пералнята, така че ако имате малко дете в къщата си, не забравяйте да използвате тази функция. Така че, cl на пишещата машина на LG е информационен код и ако се появи след натискане на комбинация от клавиши, това е нормално. Но какво да правим, ако този код винаги се показва след включване на пералнята, или още по-лошо, изведнъж се появява в средата на миенето, въпреки че никой не натиска нищо, но няма да изпреварим себе си.

Как да настроите / премахнете опциите за заключване, заключване?

Почти всички съвременни модели автоматични перални машини от LG имат детска ключалка и комбинацията от ключове, която прави тази брава еднаква. А именно супер изплакване плюс предварително промиване. Подреждането на клавишите при различните модели автомобили е различно. Те могат да издържат:

 • отляво на дисплея;
 • над дисплея;
 • под дисплея.дете заключване на LG

Същността на това не се променя - натискането на два клавиша супер изплакване плюс предварително измиване едновременно със задържане 3 секунди, активира режима „защита на децата“, режимът също е деактивиран.

Объркващите бутони са доста трудни. Производителят се погрижи за това, като постави символи на контролния панел. По-специално, клавишите „Защита на детето“ са обозначени с усмихната ключалка, от която има две извити линии, които обозначават точно тези бутони.

дете заключване на LGСлед като настроите режима на cl, той остава до края на измиването. При завършване на процеса на измиване на някои модели машини LG, детското заключване се нулира, а при някои се запазва, дори ако машината е изключена. В някои модели перални машини на LG можете да заключите всички бутони от деца, а на някои всички бутони с изключение на включване / изключване.

Това смущава потребителите, закупили частично блокирани автомобили. В крайна сметка дете може да съсипе измиването, като натисне бутона за включване / изключване. Тогава какъв е смисълът в блокирането като цяло, ако детето все още е в състояние да засегне пералнята? Освен това, този проблем е типичен за скъпи автомобили, пълни с различни функции, и колкото по-сложна е машината, толкова по-нежен е нейният контролен модул. Внезапното изключване по време на процеса на измиване може да повреди микропроцесора и тогава определено може да възникне грешка.

Важно! Ако вашият модел е машина на LG, контролният панел трябва да бъде напълно блокиран и това е написано в инструкциите за експлоатация, но всъщност всичко е блокирано, освен бутона за включване / изключване, това може да показва неизправност на контролния модул.

Заключването става спонтанно и не се изключва

дете заключване на LGАко машината на LG работи, тогава включването и изключването на режима "защита на децата" няма да бъде трудно.Но какво става, когато пералнята е включена, на дисплея светва надписът cl и не е възможно да отключите машината чрез натискане на клавишите, колко време не натискайте - това грешка ли е? По същество може да има няколко варианта за тази неизправност.

 1. Заключването cl се активира спонтанно след като пералната машина е свързана към мрежата и не се изключва, така че е невъзможно да настроите програмата за пране.
 2. Заключването cl се активира спонтанно по време на процеса на измиване (например след измиване преди изплакване).
 3. Заключването на cl се активира от потребителя, но не се изключва или изключва след време.

В този случай трябва да се свържете със сервиза за помощ или да се опитате сами да поправите LG устройството. За самостоятелно поправяне ще има разглобете пералнятачрез демонтаж на контролния модул. След това ще трябва, като вземете мултицет, позвънете контактите на бутоните за супер изплакване и предварително промиване, както и бутоните за включване / изключване. Най-често причините за гореизброените неизправности са окислени контакти на бутони, пречупени проводници или дефекти на платката на контролния модул.

Важно! Ако след проверка на електричеството сте убедени, че проблемът е именно в платката на контролния модул, свържете се със специалист. По-добре е да не ремонтирате тази част сами.

В заключение отбелязваме, че ако дисплеят на вашата пералня LG показва cl, докато контролния панел не работи, не бързайте да изпадате в паника. В този случай това не е грешка, просто машината ви е заключена от деца и трябва да премахнете ключалката, като едновременно натискате клавишите за супер изплакване и предварително промиване. Само ако бравата не е освободена, можем да говорим за неизправност.

   

41 коментара на читателя

 1. Граватар Ера ера:

  Благодаря ви

 2. Граватар Олга Олга:

  Много благодаря много помогна !!!!

 3. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря за помощта! Но само защо пъхате инструкцията, защото ако е налице, естествено е да я прочетете. Хората търсят акъл в Интернет, когато инструкцията се загуби, наистина не е ясно?

 4. Граватар Але ейл:

  Благодаря !!!) И тогава изпаднах в паника! Само на пишещата си машина трябваше да натисна веднага и супер изплакнете и температура !!

 5. Граватар Галина Галина:

  Благодаря ти много! Помогна. Радвам се лудо, че не трябваше да се обаждам на господаря, губи време или дори пари.

  • Граватар Шолпан Шолпан:

   Здравейте, имам заключване на екрана на LG WD 10160NUP. Панелът е изцяло включен, но без вода. Като цяло не работи. Как мога да го сваля?

 6. Gravatar Anonymous аноним:

  Много ви благодаря !!!

 7. Gravatar andrew Андрю:

  Благодаря ти много!

 8. Граватар Серж шевиот:

  И ще кажа благодаря, инструкцията отдавна е изчезнала. И ти искаш да се измиеш 🙂

 9. Gravatar Anonymous аноним:

  Здравейте, кажете ми моля, не съм включил ключалката. И съпругът искаше да добави панталони и спря машината, а вратата не се отвори и все още се затваря. Аз: "Не можете да го направите." И той тръгна назад. Машината се измива и вратата не се отваря.

 10. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря ви

 11. Граватар Колян Колян:

  Благодаря много.

 12. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря ви! Помощ!

 13. Граватар Галина Галина:

  Благодаря ти много!

 14. Граватар Анжелика Ангелика:

  Ключалката може да бъде премахната чрез натискане на един клавиш на сензора, ако е от деца.

 15. Граватар Олга Олга:

  Много ви благодаря, успокоена баба.

 16. Граватар Андрей Андрю:

  Благодаря много. !!!

 17. Граватар Алекс Алексей:

  На моята шайба има сензорни бутони, а под един от тях е надписът „детска ключалка“. Той натисна и задържа само нея и ключалката беше освободена.

 18. Граватар Ксения Ксения:

  Благодаря ти много. Мислех, че дойде пишещата машина за каюк. Ура! Оказа се, всичко е наред!

 19. Граватар Ирина Irene:

  Благодаря ти много. Помогна много!

 20. Граватар Анна Анна:

  Благодарим ви, че пояснихте, че трябва да задържите комбинацията от бутони за 3 секунди! Никога не сме използвали ключалката, явно някак си я натиснахме, блокирахме всички бутони и след като я изключихме и от контакта. Качествена защита! 🙂

 21. Граватар Саня Саня:

  Благодаря ти много! Спечелени! Помощ!

 22. Граватар Наталия Наталия:

  Благодаря ви много, но грешите относно инструкциите, чисто ново ръководство за машина на място. Препрочетете всичко, няма нищо за този код. Ти ни спаси!

 23. Gravatar Light Светлината:

  Благодаря ви много !!!

 24. Граватар Таня Таня:

  Благодаря ви много за съветите.

 25. Граватар Людок Lyudok:

  Имаме модел LG F2J5QN4W с сензорен екран. Бравата се включи по някакъв начин, не мога да я изключа 🙁 Можете ли да ми кажете как да направя това?

 26. Граватар Юлия Джулия:

  Здравейте А на моята пишеща машина LG F1281TD защитата на децата спря да работи. Често го използвах, защото синът ми беше малък и постоянно натискаше бутони. Мога ли да го поправя някак?

 27. Граватар Ира Ira:

  И ако сензорният екран е на LG. Няма бутони. Не може да се отключи. Помощ!

  • Граватар Шокир Шокир:

   Добър ден, пералня LG. Сензорен екран, без бутони. Не мога да отключа, какво да правя?

   • Граватар Олег Олег:

    Брато, въртене - това е бутона за заключване на дете, задръжте го и ще сте щастливи 🙂

    • Граватар Светлана Светлана:

     Благодаря за въртенето, запазено 🙂

 28. Gravatar Anonymous аноним:

  Благодаря ви много 🙂

 29. Граватар Марина яхт клуб:

  Благодаря за помощта с машината, не се обади на капитана.

 30. Граватар Лариса Лариса:

  Благодаря ви! Прочетох го, натиснах бутоните и всичко се получи!

 31. Граватар Жан джинсов плат:

  Благодаря ви! помогна

 32. Граватар Саша Саша:

  Благодаря ви!

 33. Граватар Вик Vic:

  Благодаря за статията, потърсих инструкции половин час, намерих го. Още половин час търсех код за грешка. Реших да потърся решение в интернет, отидох при вас, прочетох за защита от деца. Прекарайте още половин час за всякакви комбинации. Намекът беше пред очите ми на панела.

 34. Граватар Олеся Олеся:

  Благодаря ти много! Всичко се получи! Не трябваше да се обадя на господаря! Благодаря ви за компетентната помощ!

 35. Граватар Алекс Алексей:

  Благодаря ви! Спасяването спасено!

 36. Граватар Алекс Алексей:

  Благодаря ви Помогна много. CL режимът е сам по себе си. Не знаеха как да отключат панела. Сега всичко е наред.

 37. Граватар Ина Инна:

  LG F1022ND машина - когато е включена, бутонът за предварително накисване светва, режимите на пране не се превключват, въпреки че панелът свети. Машината не се стартира. Моля, посъветвайте какво да правите?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини