Всичко за пералните машини

Грешка CE на пералнята на LG

Грешка CE на пералнята на LGТрябва да сте предпазливи, ако пералнята на LG, която вече работи, показва грешка CE. В най-добрия случай това е единична повреда в системата, която може да бъде отстранена чрез просто рестартиране на оборудването. Ако тази мярка не помогне, тогава причината за неизправността е по-сериозна и ще трябва да разберете възможно най-скоро.

Спешни действия

Какво да направите, ако на дисплея се покаже CE? Не винаги такава грешка показва сериозна повреда. Преди да започнете да търсите проблем в системата, изпълнете няколко напълно прости действия.

Първото нещо, което трябва да подушите тялото на машината. Усещайки миризмата на топящо се окабеляване, можем да предположим, че цялата работа е претоварване на електродвигателя. Когато значително превиши допустимото натоварване на прането в барабана, възниква претоварване, в резултат на което се активира защита и двигателят се изключва. Ако машината издава кода точно при основното измиване или въртене, трябва да спрете работата на устройството, да премахнете някои от нещата от барабана. След 10 минути опитайте да рестартирате цикъла на почистване.

Рестартирайте шайбата. Понякога възниква грешка поради пренапрежение на електрозахранването, което води до отказ на главното управление. Решението на проблема може да лежи на повърхността: необходимо е да изключите машината от захранване за 15 минути и да я свържете отново към мрежата. Ако причината е бил електронен модул, грешката CE ще бъде нулирана.

Рестартиране / изключване на пералнята чрез мрежов ключ няма да се счита за рестарт, не забравяйте да изключите напълно оборудването, като изключите кабела от контакта.

Ако не можете да поправите ситуацията с прости методи, трябва да преминете към по-подробна диагноза. В зависимост от разбивката се определя сложността на предстоящата работа и методът на поправка: самостоятелно или с помощта на съветник.

Какво предизвика тази грешка?

CM контролна платка LGВсъщност CE DTC може да показва неизправност на напълно различни части на машината. За да коригирате шайбата, трябва внимателно да проучите "симптомите на болестта" и да установите причината.

В случай, че машината информира за грешка в CE по време на основното измиване или командата „Спин“, в същото време се чуват шум и тракане, най-вероятно въпросът е в лагери или кутия за пълнене. Ремонтът ще се състои в разглобяване на тялото на пералната машина, отстраняване на повредените части и пълната им подмяна.

Щетите на сензора на Хол, чиято цел е да се следи скоростта на електродвигателя, ще се характеризират и с потрепване на барабана при модели на LG с директно задвижване. Пералнята може да допусне грешка на всеки етап от работата. Ще трябва да диагностицирате тахогенератора с мултицет и, ако е необходимо, да инсталирате нов сензор.

Когато извършвате ремонт сами, стриктно спазвайте предпазните мерки за безопасност, работете само с напълно обезвъздушена пералня.

Трябва също така да проверите окабеляването, свързващо контролния модул и двигателя. Решението на проблема може да е необходимостта от подмяна на издухан кабел или затягане на връзката. С дефектно окабеляване машината може да показва кода на всеки етап от измиването. Друга характерна особеност е миризмата на изгаряне, идваща от предната стена на тялото. За да поправите контролера, трябва да почистите или спойкате пистите, разположени на контролно таблоили напълно заменете устройството.

Следващата причина за грешка в СЕ може да бъде неуспешен статор на електродвигател. Ще се наложи диагностика на двигателя и, вероятно, подмяна на статора. Кодът също се показва, когато чужди обекти попадат между резервоара CMA и барабана.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини