Всичко за пералните машини

AE грешка в пералнята на LG

AE грешка в пералнята на LGСистемата за самодиагностика на автомобили LG по правило работи без прекъсвания, показвайки кодове на различни грешки на дисплея. Но за да коригирате ситуацията (или поне да се опитате да го направите), трябва да знаете каква комбинация означава какво. Например код за грешка AE или AOE. Не винаги е възможно сами да коригирате проблемите, свързани с него, но си струва да опитате.

Какъв е този код?

Така че, пералнята на LG показва грешка с AE, напълно е възможно това да се случи точно по време на работа на устройството. По принцип този код показва SM проблеми с автоматично изключване на захранването или сигнал от поплавков сензор (контрол на нивото на водата в системата Aquastop). Ако шнагът наистина е в него, тогава той лесно се решава, но ако проблемите са възникнали в електронния модул, тогава само майсторът може да определи причината. Диагнозата от специалист струва от 500 рубли до 1500 и това не се отчита възможния ремонт, ако колата трябва да бъде ремонтирана.

Разбира се, ако сте експерт по електроника, можете да опитате да инспектирате модула. Но не забравяйте, че в случай на случайна повреда, ремонтът ще бъде доста скъп.

може би akvastop е работил

Първоначално действие

Във всеки случай не бива да се паникьосвате, когато видите грешката на AE на дисплея. Фалшивите повреди са характерни и за електронните устройства, които могат да бъдат проверени незабавно, без да се обадите в сервизен център или да се обадите на съветник, Просто изключете шайбата от електрическата мрежа (със сухи ръце, разбира се) за 15-20 минути. Ако проблемът е нормална повреда, след включване на SM, той ще работи в предишния режим.

Необходимо е също така да проверите таблата на пералната машина, в случай че грешката е подчертана от сигнал AQUASTOP, Вижте дали има някакво притеснение в тигана. Ако отговорът е не, поправете всички проводници и скоби, които биха могли да се деформират по време на инсталирането. В някои случаи подобни действия наистина са решение на проблема.

Характерни повреди и техните симптоми

AE грешка понякога сигнализира наистина за сериозни проблеми в работата на машината. Трудно е да ги диагностицирате сами, но е съвсем реалистично, ако знаете някои характеристики и характерни признаци:може да има проблеми в таблото за управление

  1. SM операцията спира веднага по време на измиване или набиране на вода със съответния код на екрана. Най-вероятно проблемът е изгорели елементи от контролната платка или отказ на процесора. В първия случай ремонтът е лесен за извършване: просто отново спойкайте елементите, във втория - трябва да замените процесора.
  2. Системата Aquastop издава код без причина и водата се събира без причина за нищо. В повечето от тези случаи всичко е свързано с детайлите, които гарантират, че водата влиза в машината: маншетът на люка е изтечен, дюзата е износена и резервоарът е перфориран. За да разберете със сигурност - трябва да разглобите шайбата и да смените дефектните части.

Важно! Само професионалната диагностика може точно да посочи на собственика причините за появата на AE грешка на дисплея на неговата пералня. По същия начин самостоятелният ремонт никога няма да замени ремонта, който ще направи капитанът.

  1. Aquastop работи без вода в тигана. Със сигурност самият датчик Aquastop или някой от неговите контакти или проводници се е извадил по вина. Разходете се с инструмента с мултицет и в зависимост от индикаторите решете какво да направите: заменете отделните елементи на системата или сменете контролния модул напълно.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини