Всичко за пералните машини

Грешка в пералнята на Samsung 6E (bE)

6E грешка в SamsungГрешка 6E (известна още като bE) в пералнята на Samsung се среща доста често. Освен това това може да се случи или в самото начало, или в средата, или дори понякога в края на измиването. Машината изведнъж спира да работи, замръзва и на дисплея се изписва „6E“. Какво означава този код, какъв вид неизправност се генерира и как може да се отстрани тази неизправност? Ще поговорим за всичко това в рамките на тази публикация.

Дешифрирайте кода

Този код може да бъде декодиран за кратко като грешка на нагревателния елемент. Но какво означава фразата "грешка на нагревателния елемент", какво се крие под него? И под него има две неизправности. Първият е пряко свързан с нагревателния елемент, когато нагревателят изгори напълно и се изисква да се смени част. Втората е свързана с проблемите с захранването на нагревателния елемент, когато контактът му изгаря или проводникът се скъсва. И в двата случая нагревателният елемент престава да функционира и системата за самодиагностика реагира на това по описания по-горе начин.

Внимание! Ако имате пералня Samsung, която е произведена преди 2007 г., е възможно вместо код 6E на дисплея да се появи bE - това означава същото.

Как да стигнем до десет?

Преди да решите дали да замените нагревателя или да поправите контакти и окабеляване, трябва да решите какво точно се е счупило. Невъзможно е да направите това задочно, без да демонтирате пералнята на Samsung. Така че ни остава само едно - да стигнем до десетте и да видим какво не е наред там. Правим следното.

 • Изваждаме контейнера за прах и след това чрез специален маркуч, който се намира в близост до филтъра за боклук, източваме водата от резервоара. Ако машината на Samsung генерира грешка 6E преди водата да влезе в резервоара или пералнята да е успяла да източи водата, можете да пропуснете тази стъпка.
 • Демонтирайте горния капак на пералнята на марката Samsung.
 • Развиваме винтовете, които са отдясно и отляво на нишата на контейнера за прах. И един винт, който се намира от дясната страна на контролния панел от края.
 • Изтръгваме контролния панел с плоска отвертка и го плъзгаме нагоре. Изобщо не е необходимо да изваждате панела, тъй като за него е подходящ впечатляващ сноп жици, премахването им и поставянето им на място е ненужна работа.
 • Сега отидете на маншета на люка. Трябва да го свалите. Лесно е, но ако имате проблеми, прочетете статията Как да премахнете маншета на люка на пералнята.
 • В основата на корпуса на пералната машина отпред е тесен декоративен панел. Те са прикрепени към ключалки, така че тези ключалки да могат да бъдат отстранени, ние ги закачаме с плоска отвертка и след това премахваме панела.
 • Под долния перваз на предния панел на пералнята на Samsung намираме 4 болта и ги развиваме.
 • Над горната издатина на предния панел има още няколко винта, които трябва да се развият.
 • Изключете окабеляването от устройството за заключване на люк на покрива. Самото устройство не е необходимо да бъде премахнато.
 • Взимаме предната стена с две ръце, леко я повдигаме нагоре, изваждаме и отстраняваме отстрани.

заместител десет

Е, можем да видим точно под люка на пералнята на Samsung, стърчащ от предната стена на резервоара, нагревателен елемент. По-точно, няма да видим цялата десетка, а само малка част от нея: контакти, уплътняваща гума, основата на тялото и закопчалката, но това вече е много добро.

Подмяна на нагревателя

Е, добре, нека се въоръжим с устройство, наречено мултицет, и да проверим контактното съпротивление на нагревателния елемент. Ако стойността на съпротивлението е 25-30 Ома, десетте най-вероятно работят, но ако на арматурното табло се запали нула или едно, частта трябва да бъде променена. Ако нагревателният елемент е работещ, внимателно проверете контактите и проводниците, захранващи нагревателния елемент, има какво да ядете.

Може да се види изгорял контакт или окабеляване, без дори да ги проверите с мултицет.

подмяна на нагревателяАко нагревателят все още е дефектен, трябва да започнете да го подменяте, но първо отстранете дефектната част. Улеснете:

 1. развийте централната гайка, която се намира между контактите на нагревателя;
 2. много внимателно, хващайки щифта с клещи, разклатете тенга от едната страна до другата;
 3. нанасяме лек удар с клещи върху прическата, десетте трябва да се изместват леко навътре;
 4. Използвайки същата плоска отвертка, отстраняваме нагревателния елемент навън.

Сега ще разгледаме изгорелите десет. Обикновено голямо количество варовик и всички видове отломки се прилепват към дефектния нагревател на пералнята. Ако имате керамичен нагревателен елемент на вашата машина, това е най-лошото от всичко. В никакъв случай не приемайте точно същите десет, по-добре е да потърсите метален аналог, тъй като нагревателите с керамично покритие се показаха много слабо.

Търсим и купуваме обикновен метален нагревателен елемент за пералнята на Samsung, почистваме седалката с шкурка, вмъкваме нов нагревател в отвора и го завиваме. След това окачваме на контактите на окабеляването, след което сглобяваме пералнята, инсталираме я и проверяваме за работоспособност.

За да обобщим, отбелязваме, че грешка 6E на пералнята на Samsung почти винаги означава разбивка със средна сложност. Затова не се колебайте, внимателно изучете нашата публикация и се заемете с ремонта на вашия „домашен помощник“. Не отлагайте този бизнес, в противен случай машината няма да мие. Успех!

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Игор Игор:

  Видеоклипът е заснет неуспешно. Само задната част на главата се вижда постоянно.

 2. Граватар Денис Denis:

  Добра статия. Благодаря ви!

 3. Граватар Артем Артьом:

  По пострада, но излетя. Благодаря ви

 4. Граватар Фидан Фидан:

  Добре обяснено. Благодаря ви!

 5. Граватар Владимир Владимир:

  В нашата пишеща машина нагревателят се оказа отзад! Там всичко е още по-лесно.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини