Всичко за пералните машини

Какво означава грешка 5d на пералня Samsung?

Грешка в пералнята на Samsung 5dОсновен производител на домакински уреди Samsung се грижи не само за своя продукт, но и за потребителите. Така в пералните машини от тази фирма се съхраняват програмни кодове, които се появяват на дисплея на машината в случай на грешка. Такива кодове предоставят достатъчно полезна информация, за да разберете причината и да отстраните проблема. Предлагаме ви да се запознаете с грешката 5d на пералнята на Samsung, причините за появата й и мерките за предупреждение.

Грешка в декодирането 5d

Има много модели перални машини, произведени под марката Samsung. Повечето от тях имат същото кодово име за грешка. Има обаче кодове, които показват една и съща грешка. Например кодове 5г, съд или sudS са различни имена за една и съща грешка.

Грешка 5d на пералнята на Samsung означава, че вътре в барабана се е образувала твърде много пяна.

Причини за възникване на

5d грешка на samsung машинаПовишеното разпенване в пералнята може да бъде причинено от следните причини:

 1. Вместо прах за автоматично измиване се използва прах за ръчно измиване. Прахът за миене на ръце се пени много. Праховете с етикет „автоматични“ имат стабилизатори на пяна, които потискат прекомерното образуване на пяна. Това е необходимо, така че пяната да не попадне на електродвигателя и да не излиза навън.
 2. „Автоматичният“ прах, използван за измиване, се оказа лошо качество.
 3. Превишаване на необходимото количество прах за цикъл на измиване.

Лечение и предпазни мерки

Грешка 5d като цяло не изисква никакви мерки. Обикновено машина автоматично премахва пяната или изчаква да се утаи. След това измиването продължава. В някои модели, за да елиминирате активно пяната, трябва да натиснете бутона "Старт (пауза)" на панела на машината.

За да не се случи такава грешка, е необходимо да се използват само високоефективни прахове или течни перилни препарати. В същото време на опаковката трябва да има забележка, че продуктът е подходящ за пишеща машина.

Важно! Не забравяйте да разгледате опаковката с перилен препарат за това колко прах се препоръчва за един цикъл на измиване.

Правилната доза не само ще спести машината, но и ще спести пари. Не забравяйте, че ако изсипете повече прах, не е необходимо по-добре да премахва прането. Затова винаги използвайте мерен контейнер, когато наливате прах в пералнята.

Ако правите всичко както трябва, но грешката все още се появява, опитайте да излеете праха малко по-малко от нормалното следващия път, когато миете. Ако това не доведе до желания резултат, тогава трябва да потърсите съветите на професионалисти от сервизния център на Samsung.

Грешка 5d на дисплея на пералнята не е критична. В повечето случаи той се елиминира след няколко минути. Има по-сериозни кодове за грешки, които се появяват по време на пране, можете да ги намерите в статията: Кодове за грешки в пералнята на Samsung, И също така гледайте видеото.

   

6 коментара на читателя

 1. Граватар Алекс Алекс:

  Добавено е минимум прах, както течните, така и сухите грешки все още се появяват постоянно на дисплея в края на измиването преди изплакване!

  • Граватар Марина яхт клуб:

   Аз също. Мисля, че това е проблемът на подобни модели по принцип.

 2. Граватар Павел Paul:

  Карам на 95 градуса без бельо и прах (върху памук). Машината се разшири без грешки и неизправности, а заредената отново генерира 5d грешка. TEN, помпите, дренажните системи са в ред и коланът също. Какво да правя

 3. Граватар Але ейл:

  Почистете филтъра в долната част на машината и няма да има проблеми.

  • Граватар Алекс Алекс:

   Всичко е наред!

 4. Граватар Алекс Алекс:

  Грешка 5d го получи. Той извади филтъра с клещи и отначало не разбра, че има един твърд камък. След почистване всичко работи добре!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини