Всичко за пералните машини

Средство за изплакване на съдомиялна машина - закупено и домашно

средство за изплакване на съдомиялна машинаМного хора отдавна са свикнали да използват различни изплаквания за перални машини, защото прането с тях става много по-свежо и по-меко. Но не всички знаят, че са измислили и средство за изплакване на съдомиялната машина, така че вашите чинии и тигани на изхода на резервоара за миене не миришеха на хлор и други отвратителни химикали, а блестяха и се изсипваха. В тази статия ще говорим за това как да използвате средство за изплакване за съдомиялна машина, защо изобщо е необходимо и как може да бъде заменено, за да се запази ефектът на свежест.

Как да използвате препарат за изплакване за съдомиялна машина?

Когато ремонтирате перални и съдомиялни машини, е много интересно да наблюдавате как хората правят обикновени, но въпреки това много често срещани грешки. Да, те използват средство за изплакване за съдомиялна машина, но когато зададете въпрос: къде да излеете средствата за изплакване, чувате отговора повече от оригинала - същото място, където е прахът. Това е така години наред човек превежда скъпо изплакване, като го смесва с прах и искрено мисли, че след това съдовете му ще са много по-свежи.

Първо, бих искал да кажа на такива хора - първо, прочетете инструкциите за съдомиялната машина и за предпочитане го направете много внимателно. Второ, за всеки продукт има отделно отделение в кюветата на съдомиялната машина.

Машината за изплакване заема последно в самия край на програмата за пране. Ако изплакващият агент попадне в резервоара за вода твърде рано, това ще бъде равносилно на това, че изобщо няма. И като цяло не е ясно защо е необходим в порция вода, която пак ще излезе в канализацията. Средството за изплакване в съдомиялната машина играе ролята на не само освежител, неговите задачи:

 • премахнете капчици и петна от повърхността на съдовете;
 • неутрализирайте киселини и основи, които присъстват в детергентите и неизбежно увреждат съдомиялната машина; изплакващият препарат минимизира контакта на машинните части с агресивни химикали;
 • придават на ястията ослепителен и великолепен блясък.

За ваша информация! Доброто изплакване не само ще свърши всичко по-горе, дори ще премахне неразтворените остатъци от агресивни почистващи препарати от повърхността на съдовете, обикновено зърна на прах, които се прилепват.

Ние обосновахме необходимостта от използване на средство за изплакване за съдомиялна машина, ясно е защо е необходимо, сега нека да поговорим за това къде трябва да се излее. По принцип отделението за почистващ препарат и препарат за изплакване се намира във вратата на съдомиялната машина, както всички знаят. Но тогава има нюанси. В кое отделение на кюветата препаратът за изплакване ще зависи от модела на "съдомиялната машина", но обикновено това е централно отделение с тъпо затваряне.

къде да изплакнете

Средството за изплакване трябва да се излее в това централно отделение преди стартирането на програмата за миене; ние поставяме прах в съседното отделение. Както в случая на прах, ние определяме количеството на средствата за изплакване поотделно, като четем инструкциите, които производителят отпечатва върху опаковката с продукта. Но в този случай е необходимо да се вземе предвид фактът, че производителите умишлено надценяват дозите на средствата за изплакване, които трябва да се използват по време на един цикъл на миене на съдове. Това е от полза за тях, защото отново ще дойдете в магазина за нова бутилка.

Експертите съветват да се определи необходимото количество прах и препарат за изплакване чрез многократни тестове и сравнение на резултатите. В някои случаи препоръчителната доза за средство за изплакване може да бъде практически и без последствия намалена с почти наполовина, а това е много реално спестяване.

Компоненти за фабрично изплакване

изплакванияЧрез изчисляване на дозата на средства за изплакване можете да спестите много, но ако го приготвите сами, спестяванията ще бъдат още по-забележими.За да подготвите домашно изплакване със собствените си ръце, трябва да знаете състава на фабричния продукт, колко и какви компоненти присъстват в него. Различните производители на продукти за изплакване не се различават много. Така че в основата на всички изплаквания присъства:

 1. не-йонни повърхностно активни вещества;
 2. анионни карбоксилни полимери - поликарбоксилати;
 3. лимонена киселина (или нещо подобно);
 4. етанол и тензиди.

Обърнете внимание! В евтините изплаквания, детергентите и естествените киселини може да не са, но това не ги влошава, защото съставът не се променя много.

Изглежда, че няма нищо супер сложно в състава на препарата за изплакване и ако е така, тогава можете да опитате да го повторите у дома, ако не е абсолютно същото, то затворете. Идеалната цел е да се сдобиете с домашно изплакване на стотинки, което ще си свърши добре работата и няма да навреди на съдомиялната. Между другото, ако искате да си приготвите не само изплакване, но и прах за съдомиялна машина, прочетете едноименната статия на нашия уебсайт, там ще намерите състава на домашен прах и много други. Започваме да търсим рецепти.

Мога ли сам да си направя препарат за изплакване?

Съставът на средствата за изплакване на съдомиялната машина е повече или по-малко ясен за нас, не е ясно къде да вземем тези неонни повърхностноактивни вещества и анионни карбоксилни полимери, да не говорим какво е и колко да добавим. Смятаме, че не си струва да се задълбочаваме в такива неща, без да сме химик на ниво домакинство. Достатъчно е да знаете рецептата за добро домашно изплакване и къде да вземете компонентите за прилагането на тази рецепта. Нека да се оправим.

Първата рецепта за изплакване на съдомиялна машина е една от най-простите и ефективни. Има само един компонент и можете да го купите във всеки магазин наблизо. Този компонент е 9% ябълков оцет. Използвайте го така:

 • намерете отделението за препарат за изплакване;
 • отпуснете бутилка 9% ябълков оцет;
 • изсипете го в отделението за помощ за изплакване със скорост 1 супена лъжица за 6 комплекта ястия;
 • изсипете праха в съседното отделение, затворете вратата и стартирайте програмата за пране.

ябълков оцет изплакнете

Важно! Ако вземете оцетна есенция, тогава ще трябва да изчислите колко капки е необходимо да добавите към супена лъжица вода, за да получите правилната концентрация.

Втората рецепта включва използването на етерично масло, лимонов сок или лимонена киселина и чистачка. Колко, какво да вземам? Съотношението на компонентите е следното: 5 части лимонов сок или киселина, 2 части етерично масло (за предпочитане евкалипт) и една част от чистачката. Изсипете продукта в отделението за препарат за изплакване, като броите следното: 1 супена лъжица за 8 комплекта ястия. Излишно е да казвам, че всички горепосочени компоненти могат да бъдат закупени доста свободно - чистачка в магазин за битова химия, етерично масло в аптека и лимонов сок или лимонена киселина в хранителен супермаркет.

рецепта за помощ за изплакване

Третата рецепта включва използването на сода пепел и боракс. Колко компоненти да вземете, за да получите добър инструмент?

Важно! Този състав може да се използва не само като средство за изплакване, той може да помогне за измиване на мръсотията от съдовете.

И така, вземаме 1 част боракс и 1 част сода, изсипваме в отделението за помощ за изплакване и добавяме малко вода там, за да направим полутечна каша. Супена лъжица такава каша е предназначена за около 6 комплекта ястия.

рецепта за помощ за изплакване

В заключение отбелязваме, че средство за изплакване е много важно да се използва при миене на съдове в съдомиялната машина, тъй като освежава съдовете, премахва петна от повърхността му, което прахът не може да направи, а също така придава на съдовете блясък. Фабричното изплакване лесно може да бъде заменено с домашно изплакване, което можете да си приготвите сами, основното е да знаете точната рецепта, колко и какво да сложите, защото именно съставът в крайна сметка ще повлияе на качеството на домашното изплакване. Успех!

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Наталия Наталия:

  Колко струва такава красота ?!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини