Всичко за пералните машини

Беше ли боядисано нещо при миене? Има изход!

При пране нещото е оцветеноЦветната блуза „случайно“ се озова в прането с бяло бельо, черният чорап „наследи се“ върху лека тениска. Какво да направите, ако по време на пране някой от предметите избледнее и се оцвети върху други продукти? Оказва се, че има много начини да се коригира ситуацията, ако при миене нещата промениха цвета си.

Какви цветове най-често могат да избледнеят?

Не всички тъкани се хвърлят. Обикновено "допълнителната" боя се дава от тъкани памучни ярки цветове, понякога вълна. Боята с нови дънки излиза много, особено при миене в гореща вода. Червено, тъмно зелено, оранжево, синьо кафяво - всеки наситен нюанс може да се превърне в източник на проблеми и да оцвети нещо с различен цвят по време на измиване.

Ако има цветна или контрастираща облицовка, перла, поклон на пола или блуза, първо трябва да изучите надписите и значките на етикета и след това да измиете такъв продукт.

Имаше "бедствие"! Какво да правя

Нещата се обърнаха нагореЛюбимото нещо след измиване изглежда отвратително, всичко в някакъв вид петна или петна с неразбираем цвят. И не можете да носите в тази форма и е жалко да го изхвърлите Първото нещо, което трябва да направите, е повторно измиване на предмета с белина или прах.

Второто нещо, за което трябва да се помисли, е да използвате услугите за химическо чистене. При подходящо оборудване, използващо правилните реагенти, този проблем може да бъде неутрализиран.

Ако сте твърде мързеливи, за да търсите химическо чистене или нещо не си струва допълнителните разходи, списък на средства, проверени от стюардесите, е доста подходящ. Доста прости, налични във всеки дом, вещества ще помогнат да се коригира този инцидент.

Следните компоненти могат да бъдат добавени към този списък:

 • сол;
 • водороден пероксид;
 • средства за отстраняване на петна за цветни и бели тъкани;
 • амоняк;
 • избелватели и прахове;
 • лимонена киселина;
 • пране сапун;
 • белина;
 • калиев перманганат.

Метод с използване на водороден пероксид

Шее нещоВеднага след като откриете неоторизиран цвят, поставете все още мокри развалени предмети в леген или тиган. Налейте вода, сложете на печка и добавете пероксид. 4 грама вода отнема 20 грама разтвор на пероксид. Загрейте и варете около половин час. Боята от петната ще отиде във водата, нещото ще бъде възстановено. Този метод може да се използва за бели и цветни продукти. Ако по време на прането дрехите са оцветени неравномерно, тогава пероксидът ще премахне тази неприятност.

Течният амоняк действа подобно в по-малки количества (1 пълна супена лъжица). Спалното бельо се нагрява до кипене, изплаква се в топла вода и се суши.

Как да възстановим белите продукти с нишесте?

Оцветени с избледняло нещо, бели или светли продукти, понякога е достатъчно многократно да се измие с гореща вода или да се вари с прах, Ако тази мярка само изсветлява петна и петна, продължете както следва:

 • вземете 1 супена лъжица. планиран сапун за пране, лимонена киселина, нишесте, едра сол;
 • добавете малко вода;
 • смесете всичко в малък контейнер до каша;
 • да поставите върху гърба на продукта на мястото, където по време на измиването се е появило петно;
 • издържат около половин ден;
 • изплакнете обилно и подсушете.

Важно е да действате, докато боята няма време да се втвърди във влакната на тъканта.

Експериментални методи

 1. Ако нещо след контакт с чуждо багрило напълно е изгубило външния си вид и няма какво да губите, можете да опитате рецептата "баба", използвайки калиев перманганат. Двойка кристали се разтварят във вода, добавя се прах за пране и се полага повредената вещ. След известно време изплакнете и подсушете.
 2. Друг спорен метод е да смесвате едновременно прахове, избелвачи и препарати за отстраняване на петна от различни производители и да накисвате любимите си дрехи в тази „чудотворна отвара“. Никой не носи отговорност за получения ефект. Ако нещо в тази инфернална смес се разтвори, нищо няма да трябва да се изхвърля.

Как да получите оригинално парче дрехи от повредена вещ?

Всяко петно, получено от избледняло нещо, може да бъде украсено.Има огромен брой начини да получите ексклузивни дрехи от на пръв поглед развалени, докато перате нещата.

 1. Получихте ли няколко петна по блузата си? Увеличете броя им! Вземат се артистични бои за плат или се прави обикновена акварел и гъба се нанася в произволен ред върху повърхността на любимото ви нещо. Преди това, така че боята да не се отпечатва на втората повърхност, вътре трябва да положите слой от плътна салфетка или картон, който се отстранява преди гладене. Изсушете няколко часа, след което старателно го изгладете с ютия, за да го фиксирате. В бъдеще този шедьовър може да се измие в топла вода (до 40 градуса) по обичайния начин.
 2. Отново боя, гъба и всякакъв шаблон. Получената картина върху тъканта няма да има произволен, а добре дефиниран флорален или друг орнамент и модел.
 3. Всеки модел на плата може да бъде направен с прости химикалки с филц. Методът на фиксиране е един и същ - гладене.
 4. Не искате да рисувате? Няма въпрос! С прости нишки за шиене или можете да бродирате няколко произволни многоцветни линии на местата.
 5. Апликации от панделки без панделки, пришити ризани и цветя, пайети и мъниста не само ще спестят боядисаното нещо, но и ще го направят необичайна част от гардероба.
 6. Продуктът от памук може коренно да промени цвета си, като го свари в анилиново багрило. Вълненото нещо може значително да намалее, а акрилът - напротив, ще се разтегне.
 7. Важно е да запомните, че методите за рисуване в изкуството не са подходящи за всички трикотажни изделия. Тук можете перфектно да приложите бродерия или апликация. А най-сигурното средство е да миете отделно светли, тъмни и цветни предмети.

   

58 коментара на читателя

 1. Граватар Елена Елена:

  Благодаря, помогнете. Върнете към живота ново яке! Търсих вашия сайт

 2. Граватар Светлана Светлана:

  Благодаря ви! Спасих жълтата си тениска, която беше боядисана от оранжеви панталони с водороден пероксид! Нямаше петна, тениската е като нова!

 3. Граватар Татяна Татяна:

  Опитах се да ври с рязане. Изглежда, че се получи, а патерицата изпи ... Яке 95% памук. Докато не виждам мокри петна, а те бяха синкави на розов пуловер. Въпреки че всичко ми свети синьо.

 4. Граватар Юлия Джулия:

  Благодаря ти много! Перален сапун помогна много, блузата беше спасена))

 5. Граватар Любов обичам:

  Здравейте, кажете ми, моля, измих комбинезона в гореща вода. Разделът е оцветен, как мога да бъда, мога ли да поправя нещо? (Разделът не е премахнат). Беше бяло, а сега розово ((((..

 6. Граватар Мария Мария:

  Методът с водороден пероксид помогна за възстановяване на предишния вид на ризата, която беше боядисана по време на пране.

 7. Граватар Олга Олга:

  Силно боядисани над бели ризи с червен чорап. Хвърлих го в прането за детски памук 95т с предварително измиване (на етикетите 40 градуса, но нямаше какво да се губи) и изсипах 20 мл пероксид директно в барабана. Чудо се случи! От ужасните червени петна няма следа!)))

 8. Граватар Татяна Татяна:

  Върнах снежнобялия вид на шапката си с пероксид, макар че не я сварих и не я хвърлих в машината, просто я напълних с вряла вода и добавих около 50 мл. perikisi, час по-късно получих шапка без петна))) Реших, че не е вярно всичко това! Но в никакъв случай не работи !!! благодаря !!!

 9. Gravatar Anonymous аноним:

  Изхвърлете веднага пране цветни предмети и не се обезкуражавайте! Поне не се губи толкова много в живота, че повече няма да спасят - проверено !!!

 10. Граватар Любов обичам:

  Супер пероксид !!!!!!!! Благодаря ви Роклята възстановена)

 11. Gravatar Anonymous анонимно:

  Възможно ли е да добавя пероксид, ако искам да върна цвета на черния пуловер? От бургундската кърпа се появиха петна.

 12. Граватар Яяя JAJAJA:

  Този пероксид не помогна ((((((

 13. Граватар Оксана Оксана:

  Но какво ще стане, ако нещото е сиво, има сини петна. И не можете да го сварите и избелите?

 14. Граватарски полета полета:

  Измих дрехи, бели със сини гамаши; всичко беше боядисано в синьо; какво да правя? Кажете ми?

 15. Граватар Настя Настя:

  Измих сако с цвят на шам-фъстък, забравяйки, че тъмните чорапи са в пералнята, сега е боядисано, кажете ми какво да правя? За съжаление купих яке преди седмица (((

 16. Граватар Алена Алена:

  Благодаря ви! Пероксидът помогна. Страхотен инструмент! Измити леки неща с ярко зелена кърпа, не забеляза! Ленът придоби зеленикав оттенък, сварен в пероксид. Чудо, всички неща са придобили цвета си!

 17. Граватар Таня Таня:

  Върху вълнени палта върху преждата бяха бродирани кафяви маншети, да кажем дали невестулката може да бъде пероксидирана ???

 18. Граватар Александър Александър:

  Светлосиви кецове позволиха синкав цвят след накисване. Ще помогне ли пероксидът в този случай? Кажи ми, моля.

 19. Граватар Вероника великденче:

  Облечете синьо с бели ивици. А при миене белите ивици се превърнаха в светлосин цвят (някакъв мръсен).
  Какво да правим в този случай?

  • Граватар Ина Инна:

   Вероника, получи отговор. Как да възстановим синьо и бяло нещо? Кажи ми.

   • Граватар Оксана Оксана:

    Детска блуза бяла и синя яка. Загубена от яката, сега всички сини петна. Какво да правя

 20. Граватар Наталия Наталия:

  Пероксидът помогна за спасяването на жълтата тениска, след като беше боядисана в червени петна при измиване. Варят се 1 час.

 21. Граватар Гуля таласъм:

  Благодаря за ценния съвет. Нещата се разминаха. Беше много жалко - ризите на дъщеря ми и съпруга ми бяха изцапани. Водороден пероксид и часът на кипене! Ти просто ме спаси! Много благодарен!

 22. Граватар Вера вяра:

  Амонякът помогна, петната изчезнаха.

 23. Gravatar Anonymous аноним:

  Кажете ми, в какво съотношение да смесите вода и пероксид?

 24. Граватарска държава състояние:

  Пероксидът прави чудеса, само че вероятно би било по-ефективно незабавно да намокриш пране и да направиш процедурата с пероксид, но аз го изсуших половин ден на активно слънце и все пак има положителен резултат.

 25. Граватар Вика фий:

  Кажете на някой, който е измил анцуг, той е червен и бял. Бяло боядисано, сега има червен нюанс (((Какво мога да направя?

 26. Граватар Люба Люба:

  Възможно ли е да добавите пероксид, когато оцветени неща? Това нещо също се разтопява ... Да не се яде пероксид?

 27. Граватар Анара Anara:

  Пероксидът изобщо не ми помогна, така че съжалявам за якето!

 28. Граватар Женя Женя:

  Пероксидът помогна отчасти, където не бяха оцветени много цветни петна и където имаше по-ярки петна, останаха едва забележими следи. Все пак, струва ми се, самият цвят е кипял малко.

 29. Граватар Кати Katy:

  За да не се боядисват нещата, трябва да поставите нещата в леген, да изсипете бутилка оцет и да разреждате с вода.

 30. Граватар Елена Елена:

  Момчета, много ви благодаря! Тя нарисува новата бяла риза на съпруга си: накисна я и я хвърли в легенчето за през нощта с тъмна риза. Не изглеждаше да се разтопява, но ето го разбирам - и бялата риза е цялата в сиви петна. Faberlik, сапун-хаус-Landov със средство за отстраняване на петна с молив, без осезаем ефект. Водородният пероксид и кипенето са спестени!

 31. Граватар Маргарита Маргарет:

  Опитах се да върна цвета с пероксид! Оригиналният цвят беше премахнат, а придобитият придоби още по-голям цвят.

  • Граватар Настя Настя:

   Същото нещо. Направо развали всичко.

 32. Граватар Елена Елена:

  Вземете акрилна боя за тъканта в аерозолна кутия. Нанася се лесно, изсъхва бързо, а цветът остава по време на измиване. Някои неща, като памук, могат да бъдат боядисани напълно чрез варене в анилиново багрило.

 33. Gravatar Anonymous аноним:

  На бежовите панталони тъмно петно ​​избледня, кажи ми.

 34. Граватар Светлана Светлана:

  Удължих нови червени панталони и малинена пола, удължена с нея. Панталон червена стомана с петна от малини.Моля, кажете ми какво да правя ???

 35. Граватар Алфа алфа:

  Измих червената рокля с черни цветя. Сега те станаха розови. Какво да правя

 36. Граватар Лина Лина:

  Благодаря за съветите! Жълтите тениски бяха боядисани в червено, направо от петна. Веднага след измиването тя отново се разтегли отделно, в режим на интензивно измиване при 95 градуса, помогна 🙂

 37. Граватар Марина яхт клуб:

  Момичета, вариантът с водороден пероксид 100%! Имам нова риза (памук) в черно-бяла ивица, всичко беше в ужасни петна (след измиване с ръце). Опитах се да спестя както в солен разтвор, така и в оцет ... Прочетох версията на водороден прекис и ризата беше спасена! Но налих 70 грама пероксид в 4 литра вода и буквално след 10 минути резултатът вече беше положителен. Много благодаря на сайта !!!

 38. Граватар Татяна Татяна:

  Имам кафяв панталонен костюм с ванилови ивици и голяма руша, нова. Реших да протегна ръце пред чорапа, окачих го и го намерих след половин час, докато отидох до магазина за пъпеш, капки и петна по светлата част. Веднага го хвърлих в машината за час. Разбрах - ужас! Още повече петна и петна, цветът на ванилията е станал мръсно бежов. По принцип почистих синтетичния си костюм с експлозивна смес. Но ваниловият цвят не се върна, а нежно бежов без ивици стана. Амонякът е около 1-2 супени лъжици, водородният пероксид може да бъде 3-5 супени лъжици, сол 5 супени лъжици, малко прах и се налива 5 литра вода (студена, защото синтетика). Поставих нещата там за 2 часа, всичко беше наред. Може да се носи!

 39. Граватар Карина Карина:

  Ризата беше бяла след пране в пишеща машина, боядисана в розово. Измит с червен пуловер. Не забелязах как тениската е в пишещата машина. Водородният пероксид не помогна.

 40. Граватар Настена Nastena:

  Драпирано светло палто, опънато в гореща вода с тъмна и стана цветно. Как да се измие?

 41. Граватар Оля Оля:

  Пази се, облечете скъп черен долен бял връх, който не може да се вари. Горната част стана сива (черен чорап попадна в колата) как да спестите, посъветвайте?

 42. Граватар Артур Артър:

  Оригиналните чорапи Adidas са светлосиви. Когато мия, покрити с розови петна, какво да правя?

 43. Граватар Лена Lena:

  Реших да изплакам дъщерята на ризата и забравих, че има зелена нова кърпа. Съсипа всичко. Розово стана кафяво, а синьо - зелено. Какво не знам?

 44. Граватар от Милано Милан:

  Имам нов детски костюм розов стана с черни петна, моля кажете ми какво може да се направи?

 45. Граватар Валерия Валери:

  Има въпрос дали кипенето с пероксид не е обикновен цвят, а примерно бяло-розова блуза (на яката има жълто петно). Дали блузата ще стане розова? Е, тя не може да светне там или просто да побелее?

 46. Граватар Але ейл:

  И как да спасиш риза в черно-бяла клетка, дънкова риза, пролята заедно измита, белите клетки посивяха?

 47. Граватар Марго Маргот:

  За миене на ръце накиснах бельото си в топла вода с прах, в същия ден не можах да го измия и на следващия ден видях цветни следи на сутиена. Какво да правя Няма пероксид или амоняк, нещото е деликатно. Хвърли само?

 48. Граватар Кам Кам:

  Момчета, моля помогнете! Имам двуцветен розов и син вятър. Един цвят премина към друг, какво да правя? Не искам да го изхвърлям и аз също не бих искал да го разваля!

 49. Граватар Ина Инна:

  Какво да правя Яке розово с жълто. След измиване с пишеща машина върху жълто розови петна. Как да се измие? Изглежда, че е отстранена в началото и когато изсъхне заедно, където двата цвята върху жълтото са розови петна. Когато е напълно суха много светла.

 50. Граватар Ира Ira:

  Какво ще помогне, ако черното сако, измито върху ръцете, е нарисувало върху бялата картина върху себе си?

 51. Граватар Анастасия Анастасия:

  По някаква причина тези съвети не помогнаха. Сетих се да варя портокалов сарафан за деца от сини петна в лимонена киселина.И всичко е наред. Нито едно място! Сарафан като нов 🙂

 52. Граватар Катрин Катрин:

  Здравейте на всички! Кажи ми, момичета!
  Намокрена бяла тениска с червена яка в бяло, яка капец, покрита с петна. Нищо не може да се направи? Ново нещо, извинявай!

 53. Gravatar Anonymous аноним:

  Бяла памучна тениска беше боядисана, две ярки бордо петна 🙁 Това просто не съм опитвал, а избелванията и лимоновият сок и смесите са различни, нищо не помогна! Запазени Domestos! Тя взе клечка за уши и я забеляза на петна. След 5 минути багрилото изчезва! Може би методът ми ще помогне на някого, само бъдете по-внимателни с деликатните материи, няма вероятност да го издържат.

 54. Граватар паша паша:

  Как мога да избеля брава на спортен костюм, боядисана ли е в розово? Беше бяло (пластмасово).

 55. Граватар Яна Яна:

  Здравейте, Ариел изми прашен панталон, той се оказа бял. Платът се изцапа и стана по-лек, какво да правя?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини