Всичко за пералните машини

Как да носите пералня самостоятелно?

Как да носите пералня самаСредното тегло на пералнята е 50-60 кг, което, наред с неудобното захващане, прави прехвърлянето на оборудването само проблем. Разбира се, по-добре е да поискате помощ по този труден въпрос от семейството или приятелите. Но какво да направите, ако трябва спешно да преместите машината и няма къде да вземете помощници. Ще измислим как сами да движите пералнята и да не „откъсвате гърба си“.

Пренасяне в рамките на къща или апартамент

Не е много трудно да повдигнете пералнята и да я пренаредите в рамките на стаята самостоятелно. Преди да се придвижите, трябва да подготвите оборудването, както и да се погрижите за наличието на спомагателен продукт - голямо покривало или издръжлив кариер. Алгоритъмът на действията ще бъде следният:

  • изключете оборудването;
  • изключете входящите и изходящите маркучи от водоснабдяването и канализацията;
  • прикрепете маркучите към тялото на шайбата, така че да не пречат на процеса на носене;
  • вземете подготвено одеяло;
  • наклонете машината последователно наляво и надясно, пъхнете капак под краката. Корпусът на шайбата трябва да се побира върху половината на платното;
  • хванете свободния край на одеялото и внимателно започнете да влачите пералнята по пода. Преместването на оборудване върху гладък под - линолеум, ламинат, плочки, няма да бъде трудно.

Този метод на трансфер има неоспорими предимства. Премествайки шайбата с помощта на капака, няма да повредите подовото покритие и няма да „разкъсате стомаха“. В допълнение, машината ще „кара” в изправено положение, така че няма да е необходимо да източвате останалата вода от системата и да изваждате контейнера за прах.

Изваждаме старата кола от къщата

Ако машината се повреди или е заменена от по-съвременен „домашен помощник“, трябва да извадите пералнята за старо време извън апартамента. Изтеглянето на пистолет на улицата е много по-трудно от пренареждането му в апартамента.

Преди носене се препоръчва да изсветлите корпуса на старата машина и едва след това извадете шайбата.

Какво се разбира под релефна машина? Всеки модел е оборудван с противотежести, създадени да дават технология за стабилност. Не е трудно да извадите бетонния блок от корпуса и като го извадите, можете спокойно да свалите около 15 кг от първоначалното тегло на пералнята. Какво трябва да се направи?премахнете противотежестта чрез изсветляване на шайбата

  • с помощта на отвертка Phillips развийте винтовете, които държат горния капак на кутията, извадете го и го поставете отстрани;
  • намерете горната противотежест;
  • С подходящ гаечен ключ извадете частта от корпуса.

Ако планирате да изхвърлите оборудването, тогава можете да продължите разглобете пералнятачрез издърпване на електродвигателя, както и резервоара. Ще бъде много по-лесно да плъзнете извлечените елементи и най-лекото тяло, отколкото да бъркате с тежка сглобена машина.

Носим нова кола

Много по-трудно е човек да прехвърли пералня, току-що купена в магазин. Машината не може да бъде разглобена, в противен случай гаранцията вече няма да важи за нея. Ще бъде по-лесно за потребителите, живеещи в къщи, оборудвани с асансьор. Но какво да направите с човека, чийто апартамент е на 5-ти етаж във висока сграда без асансьор?

За да поддържате собственото си здраве, е по-добре да наемете хамали, но ако самонадигането е въпрос на принцип, закупете количка kravchuchka, която в бъдеще ще бъде полезна във фермата. С него повдигането на машината на пода ще бъде по-лесно.

Можете да търкаляте универсална количка дори по стълбища.

Не забравяйте да се уверите, че дизайнът е надежден. Поставете пералнята на количката, здраво закрепете машината с колан, наклонете кравчука върху себе си и леко плъзнете по стъпалата към желания под. Дори когато избирате този метод за повдигане на екипировката, ще трябва да положите някои усилия, но натоварването на тялото ще бъде с порядък по-малко, отколкото при носене на устройството с голи ръце.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини