Всичко за пералните машини

Как да измиете одеяло от камила в пералня

Как да измиете одеяло от камила в пералняДоста често домакините се сблъскват с въпроса как да мият определени предмети от домакинството. Грижата за одеяло от камила със сигурност може да бъде трудно. Този артикул, използван в ежедневието, е много ценен поради своята естественост, лекота, хипоалергенност, мекота. Затова е много важно правилно да измиете одеялото от камилска вълна, като избягвате загубата на качество на материала. Ще разберем как е най-добре да почистите платното, така че да ви служи дълги години.

Изтриваме правилно одеялото в машината

Пералнята отдавна се е превърнала в незаменим помощник в домакинството, съвременните машини качествено мият не само ежедневни дрехи, но и пухкави дрехи, обувки, връхни дрехи, меки играчки и други. Възможно ли е да използвате пералня за почистване на одеяло от камила? И защо не, ако машината има специален режим, който ви позволява да извършите процедурата.

Не забравяйте, че одеялото, погълнало вода, ще стане по-тежко, така че откажете тази опция за пране, ако пералнята ви позволява да заредите по-малко от 5,5 кг сухо пране в барабана.

Как да измиете одеяло от камила в машината? Следвайте някои основни насоки.изберете деликатно измиване

 1. Най-добре е да стартирате програмата „Вълна“, нейните параметри са избрани специално за нежно почистване на нещата от вълна. Подходящо е и деликатното „ръчно пране“, което осигурява оптимално загряване на водата до температура 30 ° C и въртене при ниски скорости.
 2. Особено внимание трябва да се обърне на скоростта на въртене на барабана по време на цикъла на въртене. Той не трябва да надвишава 400 оборота в минута, но е по-добре напълно да деактивирате тази функция, за да избегнете деформация на одеялото.
 3. Препоръчително е да закупите прах, изплакване или гел специално за почистване на вълнени продукти.

След като сте избрали правилно програмата за пране, е лесно да избършете одеялото от камила в пералнята, като същевременно напълно запазите качеството на продукта. Избирайки специален режим и изключвайки въртенето, ще почистите безопасно палтото и ще спестите лично време, като поверите работата на „домашния помощник“.

Важно е да изсушите одеялото като правило: по-добре е да избягвате директна слънчева светлина при контакт с козина от камила и оставете продукта на тъмно място, докато изсъхне напълно.

По-безопасно е да се мие по традиционния начин

Някои домакини все още предпочитат да перат вълнени неща по старомодния начин, на ръка. Тази опция е доста отнемаща време, но със сигурност няма да развали скъпо одеяло от камилска вълна. На пръв поглед измиването на ръцете на цялостните продукти не изглежда сложно и грандиозно, но бъдете готови, че след като попие вода, одеялото ще стане много тежко, в допълнение, няма да е възможно да го набръчкате и изстискате силно.по-добре е да измиете одеялото от камилска вълна на ръка

За измиване ще ви трябва:

 • просторен басейн или вана;
 • прах за пране или гел за почистване на вълнени влакна. Ако не беше възможно да се намери специален инструмент, използвайте детски сапунени продукти;
 • маса, полезна за правилното изсушаване на продукта.

Вакуумирайте одеялото преди измиване, това ще премахне отломки и големи частици прах от него. Алгоритъмът за ръчно почистване на одеялото ще бъде следният:

 • въведете във вана или леген с вода (около една трета от обема), температурата не трябва да бъде повече от 30 градуса. Много е важно да се спазват препоръките относно стойността на температурния режим, тъй като горещата вода лесно деформира продукта;
 • добавете необходимото количество прах за пране във вода;
 • потопете продукта във ваната и го оставете във вода за един час;
 • много внимателно измийте мръсотията върху платното;
 • ходете с юмруци по одеялото, опитайте се да не натрошавате и не усуквате вълнените влакна;
 • Няма да е излишно да стоите върху продукта и да се тъпчете добре върху одеялото, за по-добри резултати при пране.

След тези манипулации можете да продължите да изплаквате одеялото с камила. Изсипете мръсна вода и напълнете с чиста вода (не по-гореща от 30 градуса), изхвърлете сапунения разтвор от повърхността и отцедете и добавете вода отново. Повторете стъпките за изплакване 3-4 пъти. При екстремно изплакване към водата може да се добави омекотяващ балсам.

Натиснете леко дланите с длани, извадете одеялото, поставете табуретка във ваната и поставете продукта върху нея, така че водата да се оттича добре. Когато излишната течност изчезне, разстелете платното върху плота и изчакайте да изсъхне напълно. Важно е цялата излишна вода да е в чашата, в противен случай при изсушаване на масата одеялото може да стане влажно и да започне да мирише неприятно.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини