Всичко за пералните машини

Как да поставите дъвка на барабана на пералня

как да носите маншетАко сте извадили маншета на барабана, за да го замените или този ластик просто по някаква причина е отпаднал, трябва да го поставите отново. Еластичността на барабана гарантира херметичността на люка, ако се движи поне 5 мм, люкът ще започне да изтича и това не може да се допусне.

Маншетът трябва да бъде "седнал" перфектно, но това не е толкова лесно, колкото изглежда. В тази публикация ще се опитаме да обясним възможно най-подробно как да поставите маншета на барабана на пералнята не по-лошо, отколкото правят специалистите от завода.

Какви материали и инструменти са необходими?

За да поставите маншета на барабана на пералната машина, ще ви трябват само два инструмента: клещи (за предпочитане малки) и малка плоска отвертка. Да, и списъкът с материали не е голям, но трябва да поговорите за материалите малко повече.

 • Копчета. Когато купувате нов маншет, уверете се, че той е идентичен със старата гумена лента, която преди това беше поставена на барабана или поне съвместима с вашия модел на пералнята.нов маншет
 • Вътрешни и външни скоби. Ако след свалянето на стария маншет все още имате цели "родни" скоби - добре. Ако щипките са повредени, те трябва да бъдат изхвърлени, а в замяна да купят комплект евтини пластмасови скоби за маншета на вратата на пералната машина с предно зареждане.
 • Фина шкурка, сапун, вода и гъба. Тези материали ще помогнат да се подготви седалка за ластик. За да почистите металните ръбове на люка от смъртоносна замърсяване, измийте ги със сапунена вода.

Използвайки сапун, ние не само ще измием седалката под маншета, сапунът ще действа като смазка, която ще помогне да поставите венеца там, където имате нужда. Просто не мислете да използвате WD-40 или машинно масло като смазка - след това той ще влезе в нещата по време на измиване.

Готварска седалка

За да улесните монтажа на маншета на пералнята, по-добре е първо да премахнете предната стена от шайбата. Особено досадно и отнема време да направите това нарочно, но ако, например, ремонтирахте някоя част и стената беше премахната, по-добре е първо да поставите гумата върху люка и след това да върнете стената на правилното си място. Как да премахнете предната стена е описано в статията. Демонтаж на пералнята, която е публикувана на нашия уебсайт.

машина без предна стена

Можете да поставите маншета, без да премахвате предната стена на пералнята, но това ще бъде малко по-трудно. Първо, нека да разгледаме седалката. След 3-4 години работа на пералнята, под маншета се натрупва слой от воден камък, остатъци от прах и други боклуци. Опитваме се да измием седалката с гъба, сапун и вода. Ние гарантираме, че всички замърсители не могат да бъдат отстранени по този начин, ние поемаме шкурка. Почистваме мръсотията и след това отмиваме остатъците й със сапун и вода, подготовката е завършена.

Издърпайте маншета

Започва най-важният етап от работата - инсталирането на гумата на венците. Разопаковайте маншета и скобите. Разбираме коя скоба е външна и коя е вътрешна и ги оставяме настрана за известно време. По-нататък правим следното.

 1. Разтриваме седалката на маншета с парче сапун, като обръщаме специално внимание на краищата на люка.
 2. Намажете жлеба на маншета със сапун.

Не оцветявайте със сапун цялата дъвка на люка. Сапунената дъвка ще се подхлъзне в ръцете ви, а хлъзгавата част няма да бъде "засадена".

 1. На маншета намираме гумена издатина под формата на стрела, тя трябва да се комбинира с маркировката на люка на пералнята.
  марка на маншета
 2. Сега най-отнемащият време етап на работа - като започнете от горния ръб на люка, издърпайте маншета по краищата в кръг. В този случай ще бъдат необходими изключителни усилия, така че не се страхувайте да опънете маншета до краен предел, но все пак не прекалявайте.
 3. Огледайте маншета. Трябва да сте сигурни, че гумената част приляга плътно около седалката. Ако е необходимо, венеца трябва да се коригира.
 4. Обличаме вътрешна пластмасова яка.Този елемент се поставя много просто, просто поставете свободния ръб в ключалката и го затегнете.
 5. Напълнете външните краища на маншета до ръба на люка и ги издърпайте с външна скоба по същия начин.
  сложете гумена лента

Инсталацията е завършена. Сега проверяваме как се затваря люка. Ако люкът не се затвори, тогава маншетът не е инсталиран правилно, ще трябва да инсталирате отново частта или поне да премахнете външната скоба и да я фиксирате. Ако люкът се затвори, това означава, че се опитваме да започнем измиването, докато трябва внимателно да наблюдаваме, за да не изтече вода от люка и да не капе. Новият маншет трябва да гарантира абсолютна стегнатост на люка.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини