Всичко за пералните машини

Как да сложите гумена лента на пералня

Как да сложите гумена лента на пералняВодата, която изтича от барабана на пералната машина, е опасна и обезпокоителна. Но независимата подмяна на гуменото уплътнение с люкове и неумелите опити за връщане на скобата на маншета често водят до това положение. За да избегнете течове и други свързани проблеми, не действайте на случаен принцип. По-добре е да разберете тънкостите на подобна работа предварително. Ще поговорим за това подробно по-долу.

Монтаж на вътрешна яка

Ако възникна въпрос с инсталирането на скобата, тогава преди това те бяха успешно отстранени. Тогава не остана незабелязано, че два метални държача, външен и вътрешен, които все още са здраво закрепени върху гуменото уплътнение, закрепват люка на люка. Това е проблемът на тяхното инсталиране - ще трябва да положите много усилия, търпение и умения.

Но процедурата зависи от вида на използваната скоба. Има и две от тях:

 • винтовете имат специален винт, който се разхлабва, когато е поставен и се затяга в края;
 • пролетните трябва да бъдат разтегнати с ръце, като полагат много усилия и едва след засаждането пролетта ще се самоулови в оригиналния си размер.

Вторият вариант се счита за по-обезпокоителен, тъй като е доста трудно да се „постави“ резето в специални канали за първи път. По-добре е първо да „практикувате“ със стария маншет: често при затягане с отвертка се поврежда ново уплътнение. Трябва отново да сменим венеца, което ще се отрази негативно на семейния бюджет. Процедурата за работа с вътрешната пружинна скоба е следната:

Затягаме пружинната скоба с отвертка

 • запълваме краищата на маншета в барабана;
 • развиваме ключалката на люка, като развиваме два винта от предната страна на кутията;
 • поставете плоска отвертка в ключалката и захванете ключалката за нея;
 • ние дърпаме пружината около целия периметър с друга отвертка, като се започне от мястото на куката;
 • връщаме се в първоначалното положение ключалката и маншета.

С винтов пръстен действаме по различен начин.

 1. Свалете горния капак на пералнята.
 2. Развийте винта до подходящ диаметър.
 3. Започваме на предвиденото място, така че винтът да е отгоре.
 4. „Стигаме“ до винта отгоре и се усукваме до оптималната фиксация.

Важно! Видът на държача не зависи от марката и производителя на пералнята, така че не е забранено да изберете опция, удобна за монтаж.

Трябва да се има предвид, че по-старите модели автоматични машини не предвиждат регулиране на скобата с винтове и пружини. В такива случаи можете да затегнете пръстена само с клещи.Пружинната скоба може да изпадне

Монтаж на външна яка

Отвън е още по-лесно да поставите скобата върху гумата на пералнята: достъпът до седалката е абсолютно безплатен. В този случай процедурата не се променя. Поставяме пружинния пръстен от едната страна, закачаме го от противоположния ръб с отвертка и го издърпваме в предоставените канали. Основното е внимателно да проверите правилната инсталация, така че маркировките на маншета и калъфа да съответстват един на друг, а държачът да „стои“ директно в вдлъбнатината. Алгоритъмът за пролетния изглед не се променя:

 • максимално развийте винта и разхлабете пръстена;
 • поставете го отгоре на ластика по външния ръб;
 • затегнете винта.

Ще се спрем на затягането по-подробно. Важно е да не затягате болта, в противен случай резбата ще се повреди, скобата ще се влоши и ще трябва да търсите нов. Друга опасност е възможната загуба на пръстена от седалката и появата на изкривяване. Което ще изисква многократно развиване и кацане.

В случаите, когато винтът се превърта трудно или постоянно „излита“, не се опитвайте да натискате слота, увеличавайки налягането. Можете да отстраните проблема, като смажете нишките на крепежните елементи с универсалния инструмент WD-40. Остава да завиете / развиете държача няколко пъти, за да разпределите мазнината по цялата дължина и след това да продължите да стегнете.

Напълно реалистично е сами да фиксирате скобата върху маншета на пералнята, ако спазвате правилата и действате възможно най-внимателно. По-добре е да се обадите за помощ допълнителна двойка ръце и да обсъдите предварително последователността за поправка.

   

1 коментар на читателя

 1. Граватар Кирил Кирил:

  Да, ясно, но не съм пила за чипа със заключването 🙂

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини