Всичко за пералните машини

Препарати за почистване на перални машини

почистваща машина за перални машиниМного съвременни автоматични перални машини са проектирани така, че да могат да работят без техническа неизправност в продължение на много години. В същото време потребителят често дори не поглежда в тавата с прах или в барабана, механично напълва перилния препарат и слага прането, без да мисли за техническото състояние на домашния помощник. И тогава идва денят, когато маншетът на люка и вътрешността на барабана са покрити с мръсотия и мухъл и колата започва да мирише на канализация. В този случай може да помогне почистващо средство за перални машини, което ще обсъдим в тази статия.

Често ли е необходимо да почиствате машината?

Пералнята е много необходимо нещо в домакинството. Някои домакини започват автоматично измиване почти всеки ден, но често забравят, че грижата за дома се нуждае от грижи. Често се свързват с нашите специалисти потребители на перални машини, които се оплакват от някаква техническа неизправност на „домашния асистент“ и молят капитана за дом. Господарят пристига и не може да скрие ужаса, защото само истински варварин е в състояние да доведе пералнята до такова състояние.

 1. На маншета тежи парче с мащаб с размери 5 см, а около "ресни" от черна плесен.мръсна пералня
 2. Черната плесен покриваше вътрешността на барабана.
 3. Филтърът за боклук е запушен с размазана коса и мръсотия, явно собствениците не са знаели за съществуването му, тъй като за 8 години работа на машината тя никога не е била развита.
 4. От люка продължава силен аромат на канализация.

Жалбата на потребителите на пералнята се отнасяше до бавното изпускане на вода. В продължение на половин час майсторът физически почиства маркучите, дюзите и филтъра за боклук. Извади нагревателния елемент, почисти го от котлен камък и мръсотия, а след това през дупката под нагревателя извади от резервоара около половин килограм мръсотия и чужди предмети. След физическото почистване майсторът реши да извърши химическо чистене с Dr. Бекман.

Ако пералнята вече е силно замърсена, физическото почистване, комбинирано с химическо почистване, или многократно химическо почистване с помощта на специални почистващи препарати ще ви помогне да се справите с проблема.

След всички тези манипулации машината започна да се оттича и затопля нормално водата. Извънземната миризма почти изчезна и по-голямата част от мръсотията и плесени са отстранени. В резултат на това майсторът посъветва собствениците да не стартират пералнята вече. Препоръката беше да се подсуши почистващата машина с Д-р Beckmann и други подобни продукти, поне веднъж на 6 месеца.

Този пример илюстрира ситуацията, когато хората се отнасят с пералнята повече от небрежно. Хубава и точна домакиня:измиване на маншета

 • след всяко измиване филтърът за боклук се усуква, като от там се отстранява мръсна вода, коса и други мръсотии;
 • на всеки шест месеца организира пералня за общо химическо чистене с помощта на специален инструмент;
 • след всяко измиване оставя люка отворен и тавата с прах се издърпва, за да изсуши пералнята и да предотврати развитието на плесен;
 • след всяко измиване кърпа избърсва маншета на люка на пералнята, вътрешността на тавата с прах и гумата около филтъра за боклук;
 • изважда и изплаква тавата с прах веднъж на две седмици.

Препарати за почистване на перални машини

Ако пералнята не е много работеща, тогава не трябва да се изкачвате до дюзите й и още повече до резервоара, понякога е необходимо да я почистите с помощта на специални средства и това ще бъде напълно достатъчно.

За какви почистващи препарати за перални говориш?

 1. Д-р Десет. Многофункционален прах, способен да се бори не само с мащаба, но и с други видове замърсяване. Освен това премахва остатъчния прах и частично премахва неприятните миризми. Продава се в опаковки от 200 грама.
  Доктор-десет
 2. Господин DEZ. Доста евтин и в същото време ефективен прах за почистване на пералнята от мащаб и замърсявания.Според резултатите от теста той се показа добре, въпреки че оставя след себе си доста неприятна миризма, но още след първото измиване с климатик миризмата изчезва.
  господине-Дез
 3. Mashinenreiniger чист. Едно от най-добрите почистващи препарати за перални немски машини. Този инструмент се препоръчва от водещи производители на автоматични перални машини като Bosch, Siemens, Gaggenau. Този прах почиства и дезинфекцира вътрешните повърхности на пералнята, но продуктът не премахва силни замърсявания и плътен слой от мащаб.
  mashinenreiniger-чист
 4. Filtero. Почистващ гел от Германия, който перфектно почиства вътрешността на пералнята от замърсявания, котлен камък и мухъл. След почистване гелът оставя много приятна миризма. Гелът не е евтин, но се изразходва доста пестеливо, в допълнение, ще го използвате веднъж на 6 месеца, ще се окаже не толкова рентабилен.
  filtero
 5. Д-р Бекман. Сравнително евтин и много добър инструмент за почистване на автоматични перални машини. Еднакво добре отстранява сапунени отлагания, остатъци от прах, мухъл, различни замърсявания и варовик. Нашите майстори сега използват този много инструмент.
  д-р Бекман-

В момента има много инструменти за почистване на перални машини, които включват лимонена киселина. Освен това, лимонената киселина има 99% и 1% аромат. Дали трябва да купувате обикновен лимон на прекомерна цена зависи от вас, внимателно разгледайте състава на закупения препарат за почистване на шайбата.

Характеристики на използването на средствата

Как да използвате почистваща машина за перални машини? Нищо не е по-просто; инструкциите за употреба обикновено се отпечатват на опаковката. Ако опаковката по някаква причина не е запазена, ще дадем обобщение на употребата на повечето продукти.

 1. Поставяме около 200 г от продукта в приемника за прах. Ако продуктът не е включен в тавата с прах, можете да излеете част от праха в барабана.
 2. Проверете дали в барабана няма неща.
 3. Изберете програма за измиване в гореща вода, по-добре 950В. В този случай в никакъв случай не трябва да използвате режима на предварително промиване.
 4. След като завършите цикъла на измиване, задайте повторно изплакване и след това можете спокойно да измиете нещата.

За да обобщим, отбелязваме, че на пазара има много средства за почистване на пералнята. Не приемайте обаче евтини прахове за почистване, които включват една лимонена киселина. Защо да плащате за това, което вече стои във вашата кухня, тогава е по-добре почистете пералнята с лимонена киселина, ефектът ще бъде същият.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини