Всичко за пералните машини

Преглед на съдомиялни машини на Siemens 45 cm

Преглед PMM Siemens 45 cmТесните, вградени съдомиялни машини се считат за най-продаваните в страните от ОНД. Стандартните и компактни модели на съдомиялни машини те сериозно губят. Вземете например вградените съдомиялни машини на Siemens. Защо те продават около два пъти повече от автомобилите със стандартна ширина на Siemens? Нека се опитаме да разберем този проблем и в същото време ще прегледаме най-популярните модели и ще видим отзивите на собствениците на това оборудване. Възможно е да се разбере защо се купува толкова често.

Предимства и недостатъци на тази техника

Основното предимство на всички съдомиялни машини с ширина 45 см е тяхната компактност. Потребителите твърдят, че тези машини са по-лесни за поставяне в малка кухня, въпреки че разликата е само 15 см. Когато става въпрос за малка стая, дори няколко сантиметра могат да бъдат решаващи, да не говорим за спестените 15 см пространство.

 1. Тесни вградени машини от Siemens ловко се крият зад мебелна фасада. В случай на подмяна на мебели, не е необходимо да избирате нова машина за нов дизайн на кухнята. Сменяме мебелната фасада на вратата и всички въпроси.

Фасадата за мебели е инсталирана без проблеми със собствените си ръце.

 1. Съдомиялните машини на Siemens от този тип са по-евтини от техните стандартни колеги, докато във функционалността те губят доста малко.
 2. Поради значителното търсене на тесни съдомиялни машини, производителят предлага по-широка гама, което означава, че купувачът има какво да избира.

Тази техника също има недостатъци и е необходимо да се каже за тях. Тези недостатъци са относителни, така че, моля, не съдете предварително строго. Тесните съдомиялни машини на Siemens са лошо подходящи за миене на големи съдове: големи тенджери, широки тави за печене, тави и други. Кошниците на такива машини са по-малки, което означава, че са по-малко просторни и е по-трудно да се сгъват съдовете в тях. Много модели имат режим на непълно зареждане, което практически не е търсено, тъй като има малко хора, които искат да стартират машината заради няколко плочи.

Какво да избера при избора?

Всеки иска да купи, ако не и най-добрия, то със сигурност един от най-достойните модели съдомиялни машини на Siemens, но как да го направи. Днес десетки, ако не и стотици модели, се предлагат от компанията и всички те приличат. Какви са критериите за избор на най-добрия модел?

 1. На първо място, машината трябва да бъде инсталирана без проблеми. Тук не можете да се притеснявате, защото всички тесни модели съдомиялни машини на Siemens са лесни за инсталиране. Всичко, от което се нуждаете, е в комплекта, така че със стандартна инсталация няма да се налага да купувате нищо друго.
 2. Машината трябва да има достатъчен капацитет, най-малко 9 и за предпочитане 10 комплекта чинии.
 3. Тесната миялна машина на Siemens не трябва да изразходва повече от 10 литра вода за стандартен цикъл на измиване. Най-добрият вариант е 9 литра.
 4. Машината трябва да има поне стандартен набор от програми и допълнителни функции. Е, ако имате някакви индивидуални предпочитания, тогава сами ги добавете в списъка и отидете да пазарувате.

Тесната вградена съдомиялна машина на Siemens трябва да има поне: стандартен режим, интензивна програма за много мръсни съдове, бърз режим, режим на накисване, за специален случай. Ако съдовете са били мръсни два дни, не можете да правите без накисване тук.

Набор от допълнителни функции ще зависи от личните предпочитания, но трябва да се изисква нещо. Първо, забавянето в стартирането на програмата. Второ, пълна защита срещу изтичане на маркучи и кутията. Трето, тавата за таблетки е 3 в 1. Основното е, че е и дорикак да използвате таблетки за съдомиялна машина ще го разберете с течение на времето. И накрая, четвърто, индикатори, показващи наличието на сол и помощ за изплакване. Вижте също, че кошницата е удобно регулируема по височина и има държач за очила.

Siemens SR 65M081

Според резултатите от изминалата година този модел се оказа най-продаваният сред всички съдомиялни машини на марката Siemens.Разбира се, не можахме да я игнорираме и тя зае водещо място в нашия преглед. Siemens SR 65M081 съдържа 10 комплекта стандартни съдове за готвене. Той има интуитивно електронно управление, има дисплей и защита срещу детска намеса.

Моделът консумира само 9 литра вода за пълен цикъл на измиване, докато нивото на излъчвания шум никога не е по-високо от 45 dB.

Има 5 основни програми за измиване, сушене с конденз. От допълнителните опции има: таймер за забавен старт, пълна защита, сензор, който определя качеството на водата, табла с капсули 3 в 1, индикатори и звуково известие, че измиването е приключило.

Siemens SR 65M081

Пералната камера на машината е изработена от висококачествена неръждаема стомана. Кошниците са издръжливи, удобно разгънати и регулируеми по височина. Има удобна и функционална табла за вилици / лъжици и държач за очила. Siemens SR 65M081 струва около 700 долара.

Siemens iQ500 SR 64M006

Оборудването за този модел на Siemens е малко по-различно, въпреки че възможностите му са приблизително същите като тези на горната машина. Какви са техническите параметри на Siemens iQ500 SR 64M006. Тя има стандартен размер за тесен модел W x D x H - 45 x 55 x 82 см. Максималното натоварване е около 9 комплекта. Подобно на предишния модел, Siemens iQ500 SR 64M006 има малък дисплей и електронно управление. Най-оптималната консумация на вода е 9 литра.

Шумът от колата е малко по-силен, но все пак в рамките на 48 dB. Твърде малко програми за измиване са малко тревожни, но ако се вгледате внимателно, комплектът съдържа всичко необходимо, дори режимът на предварително накисване. Предлага се и непълно зареждане, когато е включено, машината изразходва не повече от 5 литра вода. Съставът на допълнителни опции е много добър:

 • В допълнение към стандартните индикатори, има лъч, проектиращ точка на светлина върху пода.
 • Има пълна защита срещу изтичане на вода и от деца.
 • Има сензор с леща, който контролира чистотата на водата в системата.
 • Има и забавяне в стартирането на програмата. Можете да отложите старта на програмата колкото ден.
 • Има мелодично известие за края на работата.
 • Има и сензор, който открива текущия брой чинии в кошницата.

Siemens iQ500 SR 64M006

Какво мога да кажа, колата е пълнена както трябва. Комбинирайте това със здрави регулируеми кошници, държач за стъкло и много тих двигател iQdrive. Оказва се, че машината е прилична. Вярно, цената му не е твърде приятна - 820 долара. Но зависи какво да сравним.

Siemens iQ100 SR 64E006

Този модел е създаден малко по-рано от Siemens iQ500 SR 64M006, но въпреки това неговите характеристики, надеждност и отлично качество на измиване ни позволиха да го включим в това ревю. Съдържа само 9 комплекта съдове - доста стандартен индикатор. Тя има надеждно и просто електронно управление. Екран, на който се показва цялата необходима информация. Той е разположен в горния край на вратата на машината.

Някои купувачи предпочитат съдомиялни машини, в които контролния панел с дисплея (като на пералня) е поставен на предната стена, точно над вратата. Толкова по-удобно да следите напредъка на програмата.

Siemens iQ100 SR 64E006

За да измиете заредените до повреда кошници, машината трябва да прекара 2 часа 50 минути и 9 литра вода. В същото време тя не вдига шум критично - 48 dB, при условие че за съвременните съдомиялни машини средната стойност е 49 dB. Подобно на Siemens iQ500 SR 64M006, тази машина има 4 режима. Няма непълно изтегляне. Няма да описваме допълнителни функции, тъй като те са абсолютно еднакви, с изключение на забавяне на стартирането. Siemens iQ100 SR 64E006 е ограничен до 9 часа. Средната цена на един модел е 770 долара.

Siemens iQ100 SR 64E003

Друг подобен модел, който на пръв поглед изглежда клонинг на предишния. Всъщност тази машина няма дисплей, няма сензор, който следи чистотата на водата, няма двигател iQdrive и няма сензор, който да открива зареждането на кошници. Какво има? Има мощен мощен нагревател за вода, 4 режима на измиване, както и непълна програма за зареждане на кошницата.

Siemens iQ100 SR 64E003

Възможността да се зададе забавянето при стартиране на всеки режим на пране на 3.6 и 9 часа.Пълната защита срещу течове на вода прави работата на машината възможно най-безопасна. Машината разпознава таблетки 3 в 1, може да уведомява потребителя за края на програмата със звуков сигнал, а интелигентните сензори ще ви кажат кога да добавите сол и да добавите помощ за изплакване. Количките са абсолютно стандартни: регулируеми по височина, свободно се разточват и издържат на големи товари. Има табла за лъжици, вилици и ножове, както и държач за чаши. Моделът струва около 680 долара.

Siemens SR 65M091

Друг много добър и най-важното евтин модел Siemens SR 65M091. Как е забележително? На първо място, по капацитет, тъй като е възможно да се набият 10-11 комплекта прибори в него. Тя изразходва 9 литра за измиване и издава 46 dB шум. Има пълна защита срещу течове на вода и намесата на деца, има и програма за частично натоварване, 5 програми за измиване и любим дисплей за време, който се проектира директно на пода.

Siemens SR 65M091

Ако погледнем по-отблизо списъка с допълнителни функции, можем да видим програмата за забавено стартиране за един ден, максималното работещо загряване на водата в системата до 600C, както и сензор, който следи качеството на водата. В допълнение, на кутията има сол и кювета за помощ за изплакване, има и звуков сигнал за потребителя. Цената на тази прекрасна машина е около 705 долара.

Рецензии на собственици

След като очертахме най-добрите модели на тесни вградени съдомиялни машини на Siemens, не можахме да оставим настрана мнението на потребителите. Можем да кажем със сигурност, че някои от експлоатационните нюанси на определен модел машина са непознати дори на опитни майстори, но потребителите, които работят с машината от година или повече, са запознати от тези нюанси от първа ръка. Освен това потребителите не се интересуват от лъжата за реалните характеристики на машината и това трябва да бъде особено ценно за нас, защото искаме наистина да разберем проблема.

Джулия, Томск

Когато взех напълно интегрираната съдомиялна машина на Siemens SR 65M081, реших, че има непълно натоварване, но се оказа, че не е така. Няма да кажа, че бях много разстроен, но бях предупреден от факта, че продавачите в голям супермаркет на домакински уреди така лесно подвеждат потребителите. Оборудването е много надеждно и си върши работата добре. Не мога да кажа, че поне по някакъв начин тя ме изпусна. Ястията са винаги чисти, „ядат“ всякакви хапчета, така че успявам да спестя малко пари. Пет точки!

Николай, Нижни Новгород

Немският монтаж се вижда отдалече, изобщо не съжалих, че преплатих малко за Siemens iQ500 SR 64M006. Може да вземе Bosch и да спести малко, но Bosch е по-лошо, знам със сигурност. Тази машина измива чиниите сравнително бързо. Аз имах машина на Bosch, така че се изми малко по-зле и с 1 час по-дълго. Препоръчвам го на всички!

Татяна, Хабаровск

Всичките ми приятели имат съдомиялни машини. Преди да си взема моето, ги попитах всичко. В резултат на това заедно решихме да вземем Siemens iQ100 SR 64E006, но за това продавачите трябваше да изтръгнат всички нерви. Работи добре за мен вече повече от година, безупречно мие всичко и не харчи много вода. Идеален за мен, съпруг и дъщеря!

В заключение бих искал да се съсредоточа върху следната мисъл: тесните съдомиялни машини в магазините днес са „като мръсотия“, но всички те са ориентирани към масовия потребител, което означава, че са направени от неразбираеми части и не е ясно как. Съдомиялните машини на Siemens винаги са били с изключително качество на сглобяване, а частите за тях са изработени от най-добрите материали. От вас зависи да преплащате или да не преплащате за такова оборудване, но все пак ви призоваваме да помислите внимателно, да претегляте плюсовете и минусите и едва след това да изтичате до магазина. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини