Всичко за пералните машини

Преглед на вградените съдомиялни машини Mile 45 и 60 cm

PMM Mile ревюСред немската съдомиялна машина Miele доста рядко се намират бюджетни проби, всички те са уреди от първокласен клас. Независимо от това, в Русия са готови да го купят, а съдейки по отзивите, той е предпочитан от доста голям брой потребители. Днес ще обсъдим вградените съдомиялни машини на Miele с различна ширина на шкафа. Ще направим подробен преглед на тази техника и ще дадем мненията на опитни потребители за нея.

Размери и спецификация на тази техника

През своята повече от вековна история Mile се е развил от малък производител на пилета до голям концерн, който произвежда огромно количество различни домакински уреди, включително съдомиялни машини. Най-търсени са съдомиялните машини, чиято ширина на тялото е 60 и 45 см. Шестдесет сантиметровите модели могат да имат височина 81 и 85 см. Последният вариант са машини с повишен капацитет. Тесните модели имат ширина от 44,8 до 45 сантиметра и височина от 80,5 до 82 сантиметра.

Тъй като това са всички вградени модели, има смисъл предварително да се изчисли ширината и височината на машината, която все още не е закупена, така че при поръчка на мебели няма да сбъркате с размерите на нишата за нея. Този вид възможност се случва непрекъснато, затова обърнете специално внимание на този нюанс. Сега нека разберем защо клиентите предпочитат съдомиялните машини на Mila. Защо са толкова обичани, очевидно не за цената.

 1. Тези автомобили имат специален 3D палет. Прави впечатление, че може да бъде неразбираемо разширен, задълбочен или увеличен на височина. Това може да бъде много удобно, ако заедно със стандартните прибори за хранене трябва да измиете нещо необичайно: шпатула, готварска печка, тенджера и т.н.
 2. Миялните съдомиялни машини имат разбираем дизайн на кошницата. Тези кошници са лесни за зареждане, в допълнение, те като никой друг не подлежат на трансформация, което ви позволява да сгъвате дори и най-нестандартните ястия.
 3. В арсенала на тези машини е програмата QuickPowerWash, която за по-малко от 1 час ще измие планина от чинии с помощта на специални таблетки с марка. Купуването на тези хапчета през цялото време е скъпо, но качеството на мивката ще бъде в най-доброто.
 4. Някои от най-модерните модели автомобили Mile са оборудвани със системата Knock2open. Какво е това Моделите с тази система нямат дръжка на вратата. На пръв поглед дори няма да разберете как да отворите машината, защото няма какво да вземете. Достатъчно е да почукате на вратата два пъти и тя ще се отвори сама.

След двойно потупване на вратата, механизмът отваря крилото с 10 см.

 1. Зареждането и разтоварването на приборите може да се извърши дори при липса на кухненско осветление, тъй като машините Mile имат мощно осветление на пералната камера.
 2. Съдомиялна машина Мила в края на самото миене леко отваря вратата за изсушаване на пералната камера. На други машини това действие падна върху раменете на потребителя и ако той забрави да отвори вратата, съдомиялната машина избледня отвътре и започна да мирише лошо.

Автомобилите Mile се отличават и с усъвършенствана система за самодиагностика за неизправности, висока енергийна ефективност и ниска консумация на вода. Искам специално да отбележа, че производителят е прикрепил впечатляващ набор от аксесоари към много модели автомобили, което ще бъде много полезно за тези, които планират да използват „домашния асистент“ Мила всеки ден.

Miele G 6060 SCVi Jubilee

Тази съдомиялна машина с право принадлежи към най-високия клас, тъй като нейните характеристики и качество на компонентите са впечатляващи. Следователно ще трябва да платите около 1,754 долара за него, разбирате ли, доста голяма сума. Ще трябва да платите не само за немската марка, но и за:

 • вместимост от 14 стандартни комплекта съдове;
 • много ниско ниво на шум, само 44 dB;
 • енергиен клас A +++, което означава 0,84 кВт / ч със стандартна програма за пране;
 • 6 програми и същите температурни условия;

Една от полезните програми в този модел е Delicate, която ви позволява да миете крехко и тънко стъкло.

 • консумация на вода от само 9,7 литра, което е много малко за пълноценно оборудване;
 • турбо сушилня, която осигурява бързо изсушаване.

Miele G 6060 SCVi Jubilee

По принцип тази миялна машина има с какво да се похвали. Освен това той има забавен старт, функция за автоматично отваряне, индикатори, както и сензор за чистота на водата, Машината е напълно интегрирана в мебелите. Един малък недостатък е липсата на половин товар. С такава цена на ресурсите можете да направите без тази функция.

Miele G 6891 SCVi K2O

Тази съдомиялна машина е най-скъпата от тези, които спечелиха вниманието ни и бяха включени в ревюто. При първото изследване това може да изплаши, защото цената му е приблизително 3684 долара. Съдомиялната машина е просто "пълнена" с различни функции, в нея инженерите са въплътили всички най-нови разработки. Така че, в този модел има:

 • десетки програми и 7 температурни режима. Стандартните режими на пране се допълват от автоматични програми;
 • турбо сушилня;
 • капацитет за 14 комплекта;
 • забавено изстрелване;
 • кошници от неръждаема стомана, регулируеми по височина;
 • половин товар.

Miele-G-6891-SCVi-K2O

Това не е всичко, когато отворите камерата се осветява с вградена подсветка. Характерна особеност на този модел е наличието на специален сензор, който ви позволява да отворите вратата с почукване Knock2Open. След изсушаване машината автоматично отваря вратата, виждате, че е удобно, когато съдомиялната машина прави всичко за вас. Нови опции като греда на пода, звуков сигнал, индикатори за средства, пълна защита срещу изтичане - всичко е на разположение. Дори нивото на шума по време на миене не надвишава 41 dB. Но все пак има един малък недостатък, производителят не е инсталирал защита за деца, което е непростимо за премиум технологията.

Miele G 4985 SCVi XXL

Този модел Mile PMM, като двата предишни, е проектиран за 14 комплекта и е напълно интегриран. Въпреки факта, че има само 5 програми и 3 температурни условия. Тя ще се справи с най-мръсните ястия не по-лошо от останалите, като същевременно ще харчи 9,9 литра вода и 0,94 кВт / ч. За измиване можете да използвате прах, но таблетките няма да работят, тъй като няма тава за това. С малко количество чинии можете да започнете половин товар, а не да чакате съдовете да се натрупат и изсъхнат.

Съдомиялната машина е само херметична. След края на програмата се чува звуков сигнал. По принцип машината е оборудвана само с основни програми и функции. Цената му не надвишава 1561 долара. Не е евтино, но немското качество и монтажа го изискват.

Miele G 4985 SCVi XXL

Miele G 4880 SCVi

Тази съдомиялна машина е от тясната изцяло вградена форма и затова нейният капацитет е 9 комплекта. Наборът от функции и програми е много добър, така че струва 2280 долара. Какво е така изградено в него?

 • 9 различни програми за различни ястия, включително автоматична програма.

В тази машина има дори „Silent“ програма, която не е често срещана. В същото време машината не работи толкова шумно.

 • Тава за хапчета.
 • Пълна защита срещу изтичане на вода.
 • Кошници с регулируема височина от неръждаема стомана, държач за чаши.
 • Таймер за забавен старт до 24 часа.
 • Индикатори за помощ за изплакване и сол.
 • Звуков сигнал за информиране на края на програмата.

Miele G 4880 SCVi

По принцип машината е оборудвана според съвременните изисквания. Липсата на блокиране от децата не трябва да бъде важен аргумент срещу тази техника, ако се доверите на качеството на Мила.

Miele G 4780 SCVi

Тази миялна машина Mile се различава от предишната, само по-малък брой програми, има само 6 от тях, както и отсъствието на сушене с автоматично отваряне на вратата. За всички останали параметри автомобилът не се различава. Тя изразходва само 8,7 литра вода, 0,56 кВт / ч енергия. Максималното ниво на шум, записано в стандартната програма, е 46 dB.

Въпреки капацитета от 9 комплекта, има и функция за половин товар. Можете да напълните само една кошница с чинии и да използвате половината от почистващия препарат. Също така, не се притеснявайте от течове, тъй като машината е оборудвана с необходимата защита, производителите се опитаха за тази цел.

Miele G 4780 SCVi

Miele G 603 SCVi Plus

Въпреки че този модел се счита за доста стар, той вече е обичан от хиляди потребители по целия свят. И до днес с охота се купува в страните от ОНД. Това е тесен представител на семейството на съдомиялни машини Mile с пералня за 8 комплекта стандартни съдове. Той има удобно електронно управление и модерен екран, който улеснява взаимодействието на машината и потребителя.

Цената на ресурсите не е от решаващо значение, въпреки че в този компонент машината губи по отношение на. Той изразходва 11 литра вода за един пълен цикъл на измиване и 0,74 кВт / ч електроенергия. Отделно, заслужава да се отбележи, че този модел не отговаря на нивото на съвременните премиум автомобили по отношение на шума. Максимално той произвежда 51 dB, което е доста. Има достатъчно програми за измиване (6 броя), всички те са подбрани много компетентно, за всеки повод.

Miele G 603 SCVi Plus

Наборът от функции е доста скромен, но това се компенсира от високото качество на работа и отличния немски монтаж. На склад: пълна защита срещу течове на вода, индикатори на резервоара за сол и отделението за изплакване, сензор, който определя твърдостта на водата, но като цяло това е всичко, няма дори частично натоварване, въпреки че това не разваля машината.

Какво мислят собствениците?

Много е добре, че много потребители на съдомиялни машини Mile са активни потребители на мрежата. Те с готовност оставят своите отзиви, а ние имаме възможността да се запознаем с тях.

Владимир, Москва

Използвам юбилейната миялна машина Miele G 6060 SCVi повече от година. Добре, държи много ястия, не се счупва. Машината отваря вратата в края на измиването. Издава много малко шум, въпреки турбо-сушенето. Между другото, турбо сушилнята ме прави много щастлив. Благодарение на него ястията изсъхват много по-бързо, съответно и програмата завършва бързо. Препоръчвам да закупите!

Ксения, Санкт Петербург

Miele G 6891 SCVi K2O ми беше представен от съпруга ми миналата година. Машината е фантазия, скъпа. Тя има някакъв вид сензор, който реагира на почукване. Когато почукам на вратата няколко пъти, тя веднага се отваря. Понякога този сензор не работи, трябва да чукате отново и отново, докато се отвори. Мие съдове перфектно, има вградена турбо сушилня. Работи бързо и без коментар, не се счупва. Добра техника, макар и скъпа! Имам какво да сравня. Свикнах Съдомиялна машина Bosch SMV44KX00RТака че, ако оценявате в точки по десетобална скала, аз бих поставил „9“ на новата си миля и „1“ на стария Bosch, който работи само една година.

Юри, Новосибирск

Преди около 6 месеца започнах да търся добра съдомиялна машина с куп различни функции и надеждна. Той се спря на Miele G 4985 SCVi XXL. Той е с ширина 60 см, по-точно 59,8 според паспорта и товар от 14 комплекта чинии. Всичко за нея ме устройваше и аз го взех. Като цяло колата е отлична. Той мие чинии просто вълшебно, но не разпознава 3 в 1 таблетки, така че трябваше да си купя прах. В линията Mile има и по-„пълнени“, но те също са по-скъпи. Лично аз съм напълно доволен от Miele G 4985 SCVi XXL.

Людмила, Москва

Приятелят ми реши да купи миялна машина Miele G 4780 SCVi (тя има абсолютно същото). Скъпа инфекция, но си заслужава. Съдовете в къщата ми винаги са идеално чисти, никога не бих си измила ръцете така. Не е шумно да харчи малко вода, но се измива сравнително бързо. Отначало мислех, че ще е шумна, но се оказа, че изобщо не е чута. Слагам солидна петица и каня всички в нашия клуб на любителите на съдомиялни машини Миле!

В заключение отбелязваме, че линията на съдомиялни машини Millet с различна ширина е много дълга. Невъзможно е да се опишат всички модели във формата на една единствена публикация, но ние не си поставихме такава задача. Искахме да поговорим повече за най-добрите представители на тази линия и изглежда, че успяхме. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини