Всичко за пералните машини

Преглед на вградените съдомиялни машини на Bosch 60 cm

Вграден PMM Bosch 60Модерната кухня е комбинация от стил, удобство и многофункционалност. Дизайнерите не могат да си го представят без вградени уреди, включително съдомиялна. Вградените съдомиялни машини на Bosch 60 см, днес можете да намерите във всяка осма кухня и това не е случайно. Ще поговорим за характеристиките на избора на стандартни съдомиялни машини на Bosch и техните основни предимства в рамките на тази публикация. Ще ви дадем и малък преглед на най-добрите модели на такива машини.

Характеристики на съвременните съдомиялни машини Bosch

През последните 5-7 години напълно интегрираните съдомиялни машини на Bosch са претърпели доста значителни технически промени. Общо се появиха над двеста различни малки попълнения и около дузина доста значими. Ето няколко примера.

 1. Инверторните двигатели започнаха да се монтират на много модели, което направи възможно значително намаляване на нивото на шума и повишаване на енергийната ефективност на съдомиялната машина.
 2. Автоматичните затварящи врати са подобрени. Сега работят много по-добре и най-важното е, че се счупват по-рядко.

Новите затварящи устройства позволяват фиксирането на вратата не само в отворени / затворени позиции, но и в междинни позиции, което от своя страна улеснява вентилацията на пералната камера.

 1. Кошчетата за прибори бяха заменени с удобни тави, което спести място за няколко чинии или 1 малка тава.
 2. Звукоизолационният слой на новите модели беше леко увеличен, а кошницата за съдове стана по-трансформираща се.
 3. Конфигурацията на пръскачката отново се промени малко, в допълнение, почти всички модели имат ярка и красива осветеност на пералната камера.
 4. За пореден път системата за самодиагностика стана по-сложна. Сега машината може по-точно да насочва към потребителя за определени повреди, използвайки подробна кодова система.

Много експерти отбелязват също, че съвременните вградени съдомиялни машини на Bosch с дължина 60 см са станали много по-добре да мият чинии, като същевременно харчат по-малко ресурси. Няма да коментираме допълнително това твърдение, тъй като то няма сериозни доказателства под формата на лабораторни тестове или поне данни от проучвания.

Основните предимства на тази техника

Вградените съдомиялни машини Bosch с ширина 60 см имат редица безспорни предимства в сравнение с други домакински съдомиялни машини, а сега ще обсъдим тези предимства. Може би предимствата, които представихме на някои читатели, може да изглеждат надувани, но ще се опитаме да дадем най-важните аргументи в подкрепа на нашата гледна точка. И така, плюсовете.Bosch 60 cm

 1. Такава миялна машина никога няма да развали вътрешната композиция на вашата кухня, тъй като нейното присъствие е невидимо. Тя се крие в ниша зад мебелна фасада и не се отдава от нищо, докато не отворите вратата.
 2. Тесната вградена съдомиялна машина също се крие в ниша, но тя няма да може да мие чиниите на голямо семейство или на тълпа от гости. Стандартният "домашен помощник" Bosch лесно ще измие планина от съдове, които ще се натрупат след изобилен празник.
 3. Вградената съдомиялна машина на Bosch с дължина 60 см може да измие огромен тиган, тава или лист за печене. Собствениците на 45 см модели ще мият такива съдове с ръце.
 4. Стандартната миялна машина има голяма камера за миене, в която можете да съхранявате мръсни съдове между пране - огромна планина мръсни съдове. Собствениците на компактни или дори тесни модели са принудени да пазят мръсни съдове на погледа, някъде в мивката.

Може би не можете да продължите по-нататък. И така е ясно, че стандартната вградена съдомиялна машина е богатство за всяка домакиня, остава само да изберете правилния модел. Но за да направите това, трябва да знаете какво търсите.

Как да изберем?

Ако никога не сте имали съдомиялна машина и сте запознати с тази техника само от слушане, трябва да помислите как да я изберете правилно.При липса на знания хората често придобиват първия модел, на който се натъкват, или този, който продавачът ще посъветва, което всъщност е едно и също нещо. Не вземайте прибързани решения. Изберете вградена съдомиялна машина въз основа на редица критерии.

Съставът на режимите на измиване. Една добра съвременна машина трябва да има поне три основни програми: стандартно измиване, експресно измиване и интензивно измиване на много мръсни съдове. Ако поне една от тези програми не е в комплекта, моделът е неподходящ.

Набор от допълнителни функции. Какво трябва да бъде в този комплект?PMM Bosch 60 cm

 • Първо, забавянето на стартирането, защото често се налага да миете чиниите през нощта, а ставането от леглото и отиването в кухнята за това не е вариант.
 • Второ, способността за разпознаване на 3 в 1. Таблетките постепенно избледняват на заден план, защото използването на таблетки е много по-удобно и ако машината не разпознава такива таблетки, тогава употребата им ще се превърне в проблем.
 • Трето, машината трябва да е безопасна и да има пълна защита срещу течове и деца.
 • Освен това машината трябва да има функция, която не е напълно заредена, както и мелодия, обявяваща края на миенето на чинии.

Списъкът с функции в съдомиялната машина може да бъде много по-дълъг, но не всички от този списък ще бъдат търсени по време на работа, така че трябва ли да преплащам?

Разход на ресурси. Машината Bosch не трябва да изразходва повече от стандартна кофа с вода за едно измиване. Потреблението на електроенергия и перилни препарати също трябва да бъде разумно. Прочетете внимателно инструкциите, преди да закупите любимия си модел.

Наличието на дисплей и модерно електронно управление. Наличието на дисплей в съвременна машина е желателно, но не е необходимо. Трябва да се изисква електронно управление.

Bosch Serie 4 SMV 44KX00 R

Много напреднал модел, който наскоро получи най-високата оценка от потребителите. В кошничките й могат да се настанят 13 стандартни комплекта съдове, докато качеството на измиване винаги е в най-доброто. Bosch Serie 4 SMV 44KX00 R лесно се интегрира в мебелите, но няма проблем с поставянето на фасадата. Машината има модерен информационен дисплей и усъвършенствано електронно управление.

По едно време машината извлича 11,7 литра вода, докато вдига шум в рамките на 48 dB. На склад има 4 основни режима на пране, но за съжаление машината не може да работи в режим на непълно зареждане. От функционалните допълнения има:

 • сензор, който открива качеството на водата;
 • цялостна защита от течове;
 • мелодия в края на програмата;
 • индикатор под формата на лъч;
 • забавяне при стартиране до 24 часа.

Bosch Serie 4 SMV 44KX00 R

Машината има много забележителни кошници. Поставките за чинии в тях са сгънати и разположени, има специални стелажи за очила. Самите кошници могат да се регулират по височина. Като цяло всичко е направено, за да се увеличи максимално капацитетът и да се подобри качеството на работа. Средната цена е 640 долара.

Bosch SMV 58L60

Посоченият модел превъзхожда описания по-горе както в качеството на работа, така и в техническите спецификации. Bosch SMV 58L60 мие 13 стандартни комплекта чинии, като същевременно изразходва само 8 литра вода. Има половин товар, 5 програми за пране, усъвършенствани електронни контроли и дисплей. Тихата работа осигурява инверторен мотор и отлична звукоизолация. Може би затова машината е шумна при 46 dB.

Bosch SMV 58L60

Наборът от основни функции е впечатляващ. Има забавяне при стартиране на програмата до 24 часа от стъпки за 1 час, сензор, който определя колко чиста е водата в системата, пълна защита на тялото и маркучи от течове. От индикаторите има лъч на пода и електрически крушки, показващи наличието на сол и препарат за изплакване. В края на измиването се чува мелодия, която при необходимост може да бъде изключена. Количките са напълно регулируеми и имат допълнения под формата на държачи за чаши и чинии. Можете да закупите тази съдомиялна машина в онлайн магазина за 670 долара.

Bosch Serie 2 SMV 40D20

Тази машина е разработена малко по-рано, но въпреки това, според техническите си характеристики, не губи много от по-късните си колеги.Bosch Serie 2 SMV 40D20 изпира максимум 12 стандартни комплекта съдове, има режим на частично зареждане и 4 добре подбрани режима на миене. Моделът е доста шумен - 52 dB, но върши добре чиниите, но някои потребители изобщо не обръщат внимание на шума.

Bosch Serie 2 SMV 40D20

Функционалният компонент е впечатляващ. Машината е напълно защитена от течове, има звуков сигнал и светлинен индикатор на пода. Разпознава инструменти 3 в 1 и има сензор, който открива количеството на чиниите, заредени в кошници. Като цяло добър модел на разумна цена, особено когато вземете предвид, че частите за неговото сглобяване се доставят от Германия. Струва миялна машина 560 долара.

Bosch Serie 4 SMV 50E30

Този напълно вграден модел навремето беше широко обсъждан на различни технически форуми. Посетителите го оцениха доста високо, въпреки че нашите експерти не намериха нищо особено. От тяхна гледна точка, това е просто качествена машина на Bosch и нищо повече. Междувременно машината побира 12 комплекта чинии в кошници, има електронно управление, но няма дисплей. Той има пет програми, сред които бих искал специално да отбележа деликатния режим на пране.

Деликатният режим на миене ви позволява безопасно да миете дори и най-крехките съдове, резултатът ще бъде зашеметяващ.

Bosch Serie 4 SMV 50E30

Bosch Serie 4 SMV 50E30 не може да се отнесе към най-икономичния. Машината консумира 12 литра вода и 1,05 кВт / ч електроенергия за 1 цикъл на измиване, обаче, индикаторът не надхвърля нормата и това вече е чудесно. Ако камерата за миене не е напълно заредена, можете да активирате половин зареждане и да спестите още малко ресурси. Наборът от функции не е много впечатляващ, но всичко, от което се нуждаете, е там: забавяне на стартирането до 9 часа, пълна защита срещу течове, индикатори за помощ за сол / изплакване, звуков сигнал в края на работата. Такова „чудо на технологиите“ струва около 590 долара.

Bosch Serie 6 SMV 65X00

Този модел може да се отдаде на премиум технология, макар и с разтягане. Този напълно вграден „Bosch” със стандартни размери побира 13 комплекта съдове, поради леко преработените кошници. Тя има последно поколение контролен модул с дисплей. Техниката има разширен набор от програми, сред които може да се разграничи режимът на предварително накисване. Благодарение на този режим машината може да мие супер мръсни съдове.

Bosch Serie 6 SMV 65X00

Нивото на шума по време на работа остава в рамките на 42 dB. Това е един от най-тихите автомобили на Bosch, които се продават днес в Русия. Консумацията на вода е приблизително 10 литра на 13 комплекта. Машината разполага и с намалена консумация на почистващи препарати. Има режим на половин натоварване на прибори, система за защита от течове, греда на пода, мелодия в края на измиването, забавяне при стартиране на програмата. В допълнение, Bosch Serie 6 SMV 65X00 може да разпознае 3 в 1. капсули.Средната цена на модела е 880 долара.

Така че успяхме да говорим повече или по-малко систематично за стандартните, напълно вградени съдомиялни машини на Bosch. Разбрахме как да ги изберем правилно и какви предимства имат. Освен това в тази публикация направихме кратък преглед на най-достойните, според нас, модели. Можете също така да искате да научите за най-добрите модели съдомиялни машини на Bosch? Ако отговорът е да, прочетете статията със същото име. Надяваме се тази информация да ви осигури практическо съдействие при намирането на вашия нов „домашен помощник“. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини