Всичко за пералните машини

Преглед на вградените съдомиялни машини Bosch 45 cm

вдлъбнатина PMM Bosch 45 cmСпоред официалната статистика от няколко европейски държави, най-продаваните съдомиялни машини на Bosch 45 см са най-продаваните съдомиялни машини на Bosch.Защо европейските клиенти избират тези уреди? Вероятно, за да разберете това, трябва да направите преглед на него, но точно това решихме да направим сега.

Съвети за избор

За да закупите добра съдомиялна машина за вграждане на Bosch 45 см, трябва да разберете защо сте избрали този тип техника. Обикновено се купуват тесни коли, за да се спести поне малко място в малка кухня. Тук логиката е проста: ако няколко сантиметра не са достатъчни за настаняване на машина в пълен размер, те купуват оборудване с тяло с по-малка ширина.

Понякога такива коли се вземат, за да спестят малко, защото моделите с ширина 45 см често са малко по-евтини от стандартните им колеги. Според нас това е съмнително спестяване. Машината с пълен размер е много по-функционална, в допълнение, разликата в цената е много малка, с други думи, не си струва.

Разликата в цената между стандартната миялна машина и 45 см машина не надвишава средно 7%.

Съществува мнение, че много купувачи избират тези съдомиялни машини на Bosch, като се подчиняват на натиска на рекламната информация. Множество реклами непрозрачно намекват, че съдомиялните машини на Bosch 45 см са по-достъпни, технологично усъвършенствани и могат да спестят много място. Потребителите на реклама, приемайки тези предимства като нещо абсолютно, придобиват тази техника, без дори да се замислят за смисъла на тези така наречени предимства.

Нашият съвет е прост: купувайте само това, което наистина имате нужда, а не това, което рекламата ви налага. Същото се отнася и за функциите на съдомиялни машини на Bosch 45 см. Ние сме внимателно принудени да преплащаме за оборудване, пълнено с електроника и ненужни функции, въпреки че в някои случаи по-простите модели работят много по-добре, струват много по-малко и работят много по-дълго. Помислете предварително какво трябва да бъде в съдомиялната ви машина и какво спокойно можете да откажете. Тогава ще изберете най-добрата цена и качествена техника.

За плюсовете и минусите

Напълно интегрираната съдомиялна машина на Bosch 45 см има редица обективни предимства, които не могат да бъдат игнорирани. Сега ще обсъдим тези ползи.

 1. Тесният корпус на съдомиялната машина Bosch разширява възможностите за интегрирането му. В някои случаи такава машина се поставя в червата на стандартна стойка. Не е нужно дори да правите специална ниша за нея, махнете рафтовете от шкафа, преоцветете задната му стена и тук е готово място под съдомиялната машина.PMM в интериора
 2. Спестяването на място в кухнята е относителен плюс, но все пак е плюс и не можем да го споменем.
 3. Вградената миялна машина не влияе на вътрешната композиция на кухнята. Можете да сменяте мебелите колкото искате, а машината, както беше скрита зад фасадата, ще бъде така. Какво не може да се каже за свободно стоящи модели, които винаги са на очи. Научете повече за каква е разликата между вградените и невградените съдомиялни машини, прочетете в едноименната статия, сега няма да пишем за това подробно.
 4. Bosch произвежда много по-тесни модели, което означава, че изборът на такова оборудване е много по-богат. Може да попитате: защо това е предимство? Да, защото е по-лесно за потребителя да избере добър модел, когато изборът е богат, а не обратното.

Както вече разбрахме, размерът има значение. Но 45-сантиметровите автомобили на Bosch имат не само предимства, но и недостатъци и от наша страна би било престъпление да не ви представяме тях.

 1. Капацитетът на 45-сантиметровите модели е много ограничен. Най-модерните модели са способни да мият 10 комплекта чинии наведнъж, когато като стандартни съдомиялни машини съдържат 12-14 комплекта.
 2. Не само за количеството измити ястия, за които говорим. Камерата с малки размери не е в състояние да побере чинии с големи размери, като например огромен тиган. Домакинята, по един или друг начин, ще трябва да го измие на ръка и е жалко, когато буквално на метър е работеща миялна машина.
 3. Такива машини са трудни за бързо въвеждане в експлоатация. Необходимо е не само да свържете такава машина, тя трябва да бъде правилно интегрирана, да окачите фасадата и едва след това да проверите. И представете си, ако се окаже дефектна. Ще трябва да премахнем фасадата, да изключим всичко, да извадим машината от нишата и да я върнем в магазина. Независимо дали става въпрос за свободно стоящи модели: свързани и могат да се използват.

Вероятно вече е ясно, че всеки тип съдомиялна машина има както плюсове, така и минуси, но това не означава, че те са уместни за всеки потребител. Някой дори няма да обърне внимание на гореспоменатите минуси, но наистина ще изплаши някого далеч, всичко зависи от много индивидуални характеристики, на които трябва да се обърне внимание при избора на идеалния „домашен помощник“.

Bosch Serie 6 SPV 69T90

Това е един от най-добрите модели в своя клас. Тихо, издава шум по време на работа при 44 dB. Измива се безупречно чисто. Може да мие 10 комплекта чинии наведнъж. Размери на тялото му (Ш х Г х В) 45 х 55 х 82 см. Кошчетата са в състояние да се трансформират и да се движат не само напред / назад, но и нагоре / надолу. Наборът от функции е достоен за най-добрата премиум технология:

 • защита от детска намеса;
 • половин зареждане на пералната камера;
 • забавяне в стартирането на програмата за един ден;
 • пълна защита срещу течове;
 • сензор, който контролира чистотата на водата;
 • звуково известие, че машината е приключила работа;
 • разпознаване на таблетки 3 в 1, 5 в 1, 7 в 1 и др .;
 • проектиране на таймер на пода;

Машината проектира таймер директно върху пода. Прогнозираните часове показват колко е останало преди края на програмата за пране, много удобно.

 • вътрешно осветление на пералната камера;
 • сензор за зареждане на таблата;
 • зона за интензивно измиване

Bosch Serie 6 SPV 69T90

Списъкът е впечатляващ, но това не е всичко. Машината разполага с 6 внимателно подбрани програми за измиване, сред които експресната програма ви позволява да миете съдове за няколко десетки минути. Обикновеното измиване трае малко повече от 3 часа. Моделът е вграден в мебели без проблеми, той е доста икономичен: консумира 9,5 литра вода на цикъл, изразходва 0,75 кВт / ч и 25% по-малко почистващ препарат. Може би това е причината, поради която специалистите на компанията не препоръчват пускането на праха в съдомиялната машина в норма и се препоръчва да изрежете таблетката. Като цяло моделът е много приличен, признават го експерти и обикновени потребители. Цената е 700 долара.

Bosch SPV 69T70

Този модел е още по-скъп и още по-сложен. Bosch SPV 69T70 консумира малко повече ресурси от описаната по-горе машина, но работи по-тихо. По наши данни той излъчва шум с максимална стойност от 41 dB, въпреки че струва 43 dB в паспорта. Невероятно тиха миялна машина. Нейните кошници са „издърпани“ с капацитет за 10 комплекта, освен това обективно са „изтеглени“. Те са изработени от здрав метал и могат да се трансформират добре. Всички съвременни функции присъстват.

 1. Икономично половин товар.
 2. Защита срещу течове и намеса на деца.
 3. Забавяне на старта на програмата до един ден.
 4. Сензор, който контролира чистотата на водата.
 5. Признаване на средства 3 в 1.
 6. Светлинна индикация под формата на лъч на пода.
 7. Красиво вътрешно осветление на пералната камера.
 8. Звуковият сигнал предупреждава потребителя за края на измиването.

Трябва да се отбележи, че този сигнал е изключително натрапчив. Ако не отворите вратата, тя ще продължи да играе с кратки прекъсвания.

 1. Светлинна индикация на контролния панел, показваща наличието на сол / средство за изплакване.

Bosch SPV 69T70

Машината има много всякакви дребни неща и допълнения, които отделните потребители ценят толкова много. Е, например, този модел просто има отлични държачи за стъкло. Те надеждно държат съдовете и гарантират висококачественото им измиване. Шест програми за пране, те са същите като горния модел. Сега Bosch SPV 69T70 струва около 770 долара.

Bosch Serie 6 SPV 69X10

Ако искате да видите миялна машина Bosch 45 см, „пакетирана изцяло“, обърнете внимание на модела Bosch Serie 6 SPV 69X10. Невероятно обещаваща миялна машина, която обаче струва космически пари - 1250 долара. В него могат да се мият максимум 10 комплекта чинии, докато той ще изразходва само 9 литра вода. Моделът е с нисък шум и много икономичен. Той има всички горепосочени функции и допълнително все още присъства:

 • функцията за почистване на листа за печене (дюзата е включена);
 • Vario Speed ​​Plus;
 • Хигиена плюс.

Машината се отличава с отличен монтаж и отлично качество на компонентите. Дори повърхностната проверка показва, че оборудването е надеждно и може да работи десетилетия. Кошниците за този модел не се различават от кошниците на Bosch SPV 69T70, така че не е много ясно защо този модел е толкова скъп. Е, нека не говорим за това, нека го оставим на съвестта на производителя.

Bosch Serie 6 SPV 69X10

Bosch SPV 50E70

И този модел е забележителен заради много ниската си цена. Можем да кажем, че това е бюджетен модел, тъй като струва само 420 долара. Изненадващо, освен стандартния набор от функции, има и звънци, достойни за скъпи модели. Например, тази машина има опция „греда на пода“, а от допълнителните аксесоари има държач за очила. Гледайки този модел, дори не искам да преплащам за сложната серия Boshi 6. С какво може да се похвали Bosch SPV 50E70?

 1. Нормален капацитет - 9 места.
 2. Достатъчност за бюджетните модели. Тя изразходва 9,5 литра вода, 0,78 kWh електроенергия и малко по-малко от стандартната норма на почистващи препарати за един цикъл на измиване.
 3. Модерно електронно управление обаче, без дисплей.
 4. Пет перфектно подбрани програми за измиване.
 5. Нормалното ниво на шум, което "не изскача" над 48 dB.
 6. Закъснението при стартиране на програмата за пране е до 9 часа.

Не е ясно защо производителите не отлагат 24-те часа, защото това не изисква допълнителни разходи.

 1. Пълна защита срещу течове (калъф, маркучи).
 2. Наличието на специален сензор, който контролира чистотата на водата.
 3. Способността за разпознаване означава 3 в 1.
 4. Наличието на индикатори, показващи наличието на сол и препарат за изплакване.

Bosch SPV 50E70

Коментарите са излишни. За 420 долара получаваме почти всичко същото като за 1250 долара. Логиката на производителя е откровено неразбираема. В крайна сметка качеството на сглобяване и части от бюджетната миялна машина Bosch SPV 50E70 не се различава много от горния модел.

Bosch SPV 43M20

Друга бюджетна миялна машина, която според нас е дори малко по-добра от предишната, въпреки че струва същото - 420 долара. Bosch SPV 43M20 има всичко същото като Bosch SPV 50E70, но също така има защита за деца, дисплей, както и половин товар. Надеждността на Bosch SPV 43M20 е малко по-ниска от своя „колега“, но въпреки това качеството на сглобяване е много прилично. Потребителите по-скоро високо оценяват този модел, което се отразява в техните многобройни отзиви.

Bosch SPV 43M20

Може би тук ще завършим нашата история. Анализът на вградените съдомиялни машини на Bosch е 45 см. Е извършен дълбоко, привлича се, за да направим изводи, но ние ще се въздържаме от тях. Ние ви предоставихме всички необходими материали, има „храна за размисъл“ и направете свои собствени изводи. Надяваме се този материал да ви помогне да направите правилния избор, който напълно ще ви удовлетвори. Успех!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини