Всичко за пералните машини

Преглед на таблетки за съдомиялна машина

Приказни хапчетаТечност за миене на съдове Fairy е една от най-популярните. Икономичен, той се справя добре с мазнините, изпира чиниите до скърцане, не вреди на ръцете - това ни казва рекламата. Но е интересно, но как таблетите за съдомиялна машина Fairy се справят със задачата си? Какви са те и какво е включено в състава им? Ще се опитаме да дадем отговор.

Няколко думи за производителя Fairy

Fairy е една от запазените марки на световно известната американска компания Procter & Gamble. В Русия тази компания отвори представителство през 1991 г., днес главният офис е в Москва, а в страната има 4 от тях плюс 3 завода.

Продуктите под марката Fairy, присъстващи на вътрешния пазар, са предимно руски. Но може да има таблети за съдомиялни машини от белгийски, финландски и полски произход. Съставът на средства от различни производители практически не се различава. Нека разгледаме по-подробно какви са хапчетата, какви са характеристиките на всяко от тях.

Описание на таблетите Fairy powerps

Този инструмент не прилича на хапчета, а на малки подложки. Производителят декларира, че е така феяуниверсалният продукт е с високо качество и най-важното - нежно ще измие съдовете, без да оставя петна по него. Стъклените съдове ще блестят. Всяко такова хапче Fairy има водоразтворимо покритие. Освен почистващи препарати, той съдържа вещества, които омекотяват водата и предпазват съдомиялната машина.

Тези финландски таблети са предназначени за всички видове машини. Едва ли е възможно да ги купите в обикновен магазин, но е напълно възможно да ги поръчате. Има вариант на такива Fairy powerdrops таблетки с лимон. Предлага се в меки опаковки, различни опаковки.

 • 30 броя, цената е около 400 рубли;
 • 60 броя, средната цена е 800 рубли;
 • 90 броя, приблизителната цена от 1085 рубли.

Описание на таблетки Fairy All in 1

Това лекарство, подобно на предишното, има формата на капсула, напълнена с прах, зелен и син гел. Производителят посочва, че тези капсули:

 • перфектно измийте съдовете;фея всичко в 1
 • качествено отмийте мазнините;
 • премахнете упоритите замърсявания;
 • накарайте ястията да блестят;
 • работете както в гореща, така и в леко топла вода;
 • разтварят се доста бързо;
 • имат саморазтваряща се опаковка, която не изисква отваряне;
 • внимателно обработете съдовете, изработени от стъкло и сребро;
 • бори се с появата на мащаб;
 • имат функциите на сол и специален препарат за изплакване.

Инструкциите за употреба като капсули информират, че те трябва да бъдат поставени в специално отделение на съдомиялната машина. И ако таблетът е голям и не влиза в отделението, тогава можете да го поставите в кошницата за прибори, без да избирате програма с предварително измиване.

Важно! Тези таблетки могат да се използват, когато твърдостта на водата е по-малка от 21 dH.

Дори ако индикаторите за сол или изплакване светят, тези хапчета ще свършат своята работа ефективно. Не се препоръчва обаче да ги използвате за измиване на античен или китайски порцелан, както и за чинии от кристал. Когато миете чинии от сребро, уверете се, че сребърните предмети не докосват неръждаемата стомана. Когато съхранявате таблетки, не позволявайте излагането им на пряка слънчева светлина, освен това, те могат да се съхраняват при температура, която не надвишава 350С, на сухо място.

Fairy All in 1 капсули са опаковани в мека, водоустойчива опаковка за:

 • 26 броя, цената е около 540 рубли;
 • 39 броя, цената е около 800 рубли;
 • 52 броя, цената е 1070 рубли;
 • 65 броя - средната цена е около 1400 рубли.

Описание на Fairy Platinum таблетки

Тези таблетки за капсули съдържат гел и прах, които предотвратяват появата на варовик върху чиниите, мащаба. Освен, че мие чинии, той добре почиства и самата миялна машина. С тези капсули стъклото и стоманата няма да бъдат мътни, те също така предотвратяват корозията. Таблетките Fairy Platinum имат разтворимо покритие и се разтварят бързо във вода.приказна платина

Съставът на тези таблетки съдържа:

 • около 30% фосфати;
 • до 15% ПАВ;
 • белина;
 • фосфати;
 • ензими, които работят добре с мазнините;
 • ароматизанти;
 • лимонен и линалоол.

Феите от серията Platinum се предлагат в различни опаковки от 20, 30, 40, 50, 70 броя. Има таблетки с аромат на лимон и без него.

Преглед на хапче хапче

Дали хапчетата Fairy наистина са толкова добри, колкото ни казва рекламата, решихме да проверим, като прочетем отзивите на тези, които ги използват. Ето някои от тези отзиви.

Руколка, Москва

Купих капсулите Fairy All in 1 случайно, тъй като имаше склад. Наистина не се надявах на нищо. Резултатът обаче беше много доволен. Таблетките имат разтворима обвивка, така че няма проблем с тях, основното е да ги поставите с бялата страна нагоре в отделението за съдомиялна машина. По състав те приличат на таблетки Finish Quantum. Съдовете след измиване с тези таблетки са идеално чисти, лъжиците и вилиците са лъскави, няма ивици. Долен ред: страхотните хапчета са по-добри от Finish All in 1 и по-евтини.

Рог, Север

С появата на съдомиялната машина изборът на почистващ препарат се превърна в истинско главоболие. Купих пакет от 90 таблетки Fairy All in one във Финландия, струваха ми около 450 рубли, но беше много отдавна. Тъй като таблетките са произведени във Финландия, на руската език върху опаковката няма нито една дума. Трябва да кажа веднага след подобни хапчета, всъщност не искам да купувам хапчета с руска продукция, забележима разлика в качеството.приказни капсули

Най-вече във финландските капсули харесвам липсата на миризма, след измиване на съдовете скърца. Изделия от стъкло, прибори за хранене, кристални вази и чаши изглеждат перфектно; нямаше такова впечатление от Руската фея.

Но този чужденец има и недостатък. Съдовете с тефлоново покритие, тави и тигани не се мият перфектно, има капчици и петна. Невъзможно е да се каже, че това е заради миялната машина, тъй като имам тази втора кола и през това време има достатъчно експерименти. Никога не намерих идеалния продукт на руския пазар, така че да отговаря както на цена, така и на качество. Но не губя надежда, може би това ще се появи, но засега ще препоръчам Финландската фея.

Екагур, Москва

Използваме съдомиялната машина от 5 години и веднъж решихме да купим пакет от капсули Fairy All в 1 52 броя. Използването на такива капсули е лесно, тъй като не е необходимо да разгръщате нищо. Веднага не ми хареса композицията, въпреки че преди това не й обърнах внимание. Тези таблетки имат фосфати и има много от тях около 30%. Фактът, че чиниите след измиване ще блестят и блестят наистина е така, няма оплаквания. Всички чинии са чисти, чинии и дори саксии. Но не всичко е толкова добро и за мен недостатъците на тези хапчета играят голяма роля. Факт е, че по чиниите има остра миризма, няма да го объркате с нищо. Поради състава и тази миризма няма да препоръчам таблетки, а и самата аз няма да купувам.

valkirija77, Челябинск

Използвам съдомиялната машина от почти 3 години и през това време си купих различни перилни препарати и таблетки за миене на съдове, включително Finish. Но ще споделя впечатленията си от Fairy Platinum. Предимството при капсулите е, че няма нужда да купувате сол и специален препарат за изплакване. Затова смятам, че цената на този инструмент е оправдана. Друг плюс - не е необходимо да се разгръщат, защото самата обвивка се разтваря във вода.

Удобно е да използвате самата опаковка, която има заключване и предпазва капсулите от влага. Качеството на измиване е перфектно, всичко е чисто. Препоръчвам тези хапчета.

ЯнаН, град Есентуки

Привлече ме новата опаковка на приказни таблетки за съдомиялни машини и реших да ги опитам. Купих си малка опаковка, 20 капсули. Разбира се, хареса ми, че не е нужно да разгръщате таблетите. Веднага обърнете внимание на приятната миризма, която ви кара да се чудите защо е необходимо при миене на съдове. Ястията не са бельо и не трябва да миришат така, особено химията, това едва ли ще допринесе за апетита.

Не мога да кажа, че мият съдовете ефективно.Използвам най-вече евтини хапчета, така че те се справят по-добре. Не виждам смисъл, купувайте скъпи хапчета, така че не ги купувам повече.

И така, хапчетата Fairy харесват хапчета завърши са в търсенето, те са намерили своята ниша на доволни потребители. Всеки има различни вкусове, така че трябва да експериментирате сами и да вземете хапчетата, които отговарят на вашата съдомиялна машина.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини