Всичко за пералните машини

Общ преглед на съдомиялната машина

горна машина за зарежданеВградената съдомиялна машина с най-високо зареждане е много добро техническо решение за малка кухня. И наистина, той вгради подобна миялна машина в плота, отвори капака, сложи чиниите и работата е свършена. Проблемът е, че идеята е добра, но отидете да намерите такова оборудване на рафтовете на магазините. Или може би все още можете да намерите, просто не изглеждахме правилно?

Съдомиялна машина за най-зареждане: мит или реалност?

Обикновено, когато ни хрумне да оборудваме кухнята си с необичайна съдомиялна машина с най-високо зареждане, влизаме в Интернет и отправяме заявка в търсачката. И какъв е резултатът? И в резултат на това бързо се уверяваме, че всички известни производители не произвеждат такива съдомиялни машини, добре, във всеки случай, не ги доставят на нашия пазар. Наистина ли е необходимо да се откажем и да спрем безполезното търсене?

Съдомиялните машини с най-високо зареждане понякога са много неочаквани в дизайна и конструкцията.

Всъщност в момента най-зареждащата се съдомиялна машина на световния пазар е рядкост. Някои от тях се произвеждат в азиатски и европейски страни за вътрешно потребление. Цената им е приказна, но ако наистина искате, можете да намерите и закупите такова оборудване чрез национални онлайн магазини. Няма да се спираме на описанието на моделите, ще поговорим за това малко по-късно. Сега нека поговорим за плюсовете и минусите на съдомиялната машина с най-високо зареждане.

Плюсове и минуси на тези машини

Какви са плюсовете и минусите на съдомиялната машина с най-високо зареждане? Може би е толкова лоша, че не си заслужава и се измъчва от търсенето си. Защо да изхвърляте тон пари за нищожно нещо? Въпросът е наистина сериозен, но предлагаме „да не го прекъснем“ и първо да проучим плюсовете и минусите на такива необичайни „домашни помощници“ и едва след това да направим конструктивни изводи въз основа на конкретни данни. Да започнем с достойнствата.

  • Възможност за поставяне на хоризонтална повърхност в близост до мивката. Това е много удобно, тъй като капакът на съдомиялната машина ще бъде част от плота и изобщо няма да притеснява никого и ще заема голямо пространство в кухнята.
  • Удобни ястия с отметки. За да поставите съдовете в съдомиялната машина за предно зареждане, ще трябва да се наведете и, като се наведете, да поставите мръсните съдове в кошницата. В съдомиялната машина с най-високо зареждане всичко е по-просто. Отваря капака, стойката и поставя съдовете в бункера. За хора с радикулит и други подобни заболявания това е идеално.
  • Вертикалната миялна машина може да се направи напълно невидима. Факт е, че обикновеновградена миялна машина крие се зад красива мебелна фасада, но все още можете да я видите. Вертикалът може буквално да се слее с повърхността на плота, така че дори професионалист да не го намери веднага. Ако се замислите, това е перфектното интериорно решение.

Е, и разбира се, такава техника не е без недостатъци, които също трябва да бъдат споменати. Първо, такива съдомиялни машини имат много ограничен капацитет. По правило тя не надвишава 6-8 комплекта ястия. Второ, вертикалите имат някои проблеми с миенето и сушенето на съдове, така че качеството на тяхната работа оставя много да се желае. Трето, такива съдомиялни машини не са широко разпространени, което означава, че в случай на повреда ще бъде трудно да се намери специалист за ремонт, да не говорим за резервни части.

Съдомиялната машина с вертикално зареждане практически не се обслужва от производителя, така че в случай на повреда ще трябва да разчитате на собствените си сили.

Общ преглед на съдомиялната машина

Нека се спрем на вертикални съдомиялни машини, още повече, че няма толкова много от тях.

Помпата Briva е по-скоро като мивка, съчетана с миялна машина.Удобно техническо решение, защото първо можете да изплакнете съдовете и веднага да ги поставите в колата. Тази съдомиялна машина ще се справи със задачата си много бързо, изразходвайки половината по-малко енергия и вода.

горна машина за зареждане

Машината L е една от най-странните съдомиялни машини. Тя не само мие, но и включва осветително устройство. Нейната особеност е също, че наводнената вода се използва няколко пъти, преминавайки през системата за почистване, поради което тя няма дренажни маркучи.

кола L

Съдомиялна машина с мивка. За да потънете превърната в миялна машина, просто трябва да спуснете купола (капака). Можете да измиете няколко комплекта чинии, но не повече, така че това приспособление не е за масово разпространение.

Briva In-Sink 2 машина

Както можете да видите, вертикално заредена съдомиялна машина е по-скоро приспособление, чудо на съвременните технологии, въплъщение на дизайнерска идея. Трудно е да го наречем техническо устройство с висока производителност. Вероятно технически не е рационално да се създава съдомиялна машина с най-голямо зареждане, поради което челните домакински машини са станали толкова широко разпространени.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини