Всичко за пералните машини

Преглед на 4 съдомиялни машини

PMM за 4 комплектаДанните от продажбите показват, че съдомиялните за 4 комплекта ястия не са много популярни в Русия и страните от ОНД. Каква е причината за това? Вероятно в края на краищата със своята много ограничена функционалност. Малко хора се нуждаят от съдомиялна машина, в която е невъзможно да се сложи нещо различно от големи, дори средни съдове. Независимо от това, такава машина има малка група фенове, за тях сме подготвили нашето днешно ревю.

Защо да изберете такава техника?

Наистина, защо да купувате съдомиялна машина, която може да се мие със силата на 12-16 чинии и няколко чаши. Защо е необходимо, ако тиганите и тиганите все още трябва да се мият с ръце, да не говорим за листа за печене? Основната причина се крие в размера на такава съдомиялна машина. Тялото му Ш x Д х В - средно 550 х 460 х 450 мм, което означава, че дори и в най-малката кухня тази машина винаги ще намери място. „По-добре е да имате поне малко съдомиялна машина, отколкото да нямате такава.“ Собствениците на миниатюрна техника се ръководят от това правило, макар че от наша гледна точка това все още е неразумно. Защо?

  1. С такава миялна машина домакинята няма да може да спаси дръжките си. Една част от съдовете ще се мие от машината, а другата - от домакинята, прегърната над мивката.
  2. Машината за 4 души изглежда твърде болезнено грозна, а вградените модели сред миниатюрно оборудване - рядкост.
  3. Цената на миниатюрна миялна машина е сравнима с цената на компактната 6 комплекта миялна машина, По-добре е да вземете „домашен помощник“ с малко по-голям капацитет, ще има повече полза от него.
  4. Миниатюрна кола е много трудно да се намери в магазин за домакински уреди. Това оборудване е в каталозите, но не е по рафтовете, продавачите могат да го поръчат, но ще отнеме известно време.

Технически такива машини изостават и това често се отразява на качеството на миенето на съдове.

Но най-малките съдомиялни са много прости и непретенциозни. Те могат лесно да се транспортират от място на място. Такава кола може да бъде отведена в страната със себе си за лятото, въпреки че няма да има много полза за нея.

Bosch SKT 5002

Съдомиялната машина Bosch SKT 5002. беше първата в нашия преглед.Това е изключително проста техника с механично управление, която е много прилично миене на съдове, но консумира 15 литра вода. Съвременните машини в пълен размер с капацитет от 14 места могат да консумират 12 литра на цикъл, а след това 15 литра на 4 комплекта. Машината е доста шумна, тя произвежда 53 dB при обикновена програма, въпреки че стандартните модели работят на 45-47 dB.

Bosch SKT 5002

Програмистът знае 5 режима на измиване. Обичайната програма за ежедневно измиване работи 66 минути. Bosch SKT 5002 е напълно защитен от изтичане на вода, което е доста приятно. Има вграден омекотител за вода. Средната цена на една машина е 385 долара.

Siemens SK 25200

Един от най-скъпите представители на миниатюрни съдомиялни машини. Цената му достига 614 долара. Какво може да направи за парите? Да, особено нищо. Измива 4 комплекта чинии, има примитивно механично управление. Машината харчи около 12 литра вода на цикъл, което също е много. Излъчва шум от 50 dB.

Siemens SK 25200

В арсенала от 5 програми за измиване и 2 настройки на температурата по принцип това е достатъчно. Siemens SK 25200 е напълно защитена от всички видове течове на вода, има индикатори във времето, показващи наличието на сол и препарат за изплакване. Може да мие чинии на максимум 65 години0В. Калъф Ш x Г х В - 555 х 460 х 450 мм.

Zanussi ZDC 240

По-примитивният, но много по-евтин Zanussi ZDC 240 се хареса на много фенове на мини колите. Той съдържа 4 комплекта ястия, задоволително измива и изсушава. Тя има електронно управление, но по-скоро проста. Няма дисплей. Консумира около 10 литра вода, но шумолява като белоруски трактор. Според данните, съдържащи се в инструкциите, Zanussi ZDC 240 произвежда до 59 dB.

Zanussi ZDC 240

В паметта на контролния модул има 4 програми за пране и 3 температурни режима. Без защита от течове, без индикатори или сензори. Нивото на солта трябва да се проверява ръчно, както и наличието на средство за изплакване.За Zanussi ZDC 240 ще трябва да плати 298 долара. Калъфът е с размер W x D x H - 570 x 500 x 470 mm.

Korting KS 6210 TT

При сравнително ниска цена тази машина уверено надминава подобни модели в техническите спецификации. Korting KS 6210 TT може да мие 4 комплекта чинии наведнъж. Тя има електронен контрол, добър дисплей, защита от детска намеса. Той изразходва до 8 литра вода и издава шум в района на 55 dB. Тя има 6 програми, това е повече от конкурентите й, въпреки че от наша гледна точка предимството е съмнително.

Машината е снабдена с таймер за забавяне на старта на програмата, а тялото й има частична защита срещу изтичане. Korting KS 6210 TT е едно от малкото бебета, които разпознават 3 в 1 таблетки.

Жалко е да похарчите цели 3 в 1 таблетка за 4 комплекта ястия. Ако го разрежете на 4 части и използвате четвърт наведнъж, тогава използването на такива таблетки е оправдано.

Korting KS 6210 TT

Съдомиялната машина има индикатори, показващи дали има сол в нея, както и средство за изплакване. Тя дори има тавичка за прибори. Размерите на бебето Ш х Г х В - 580 х 480 х 470 мм, не са толкова малки. Средната цена е 333 долара.

Elenberg DW-610

Затваря днешния ни бюджетен преглед за мини съдомиялна машина Elenberg DW-610. Тази машина няма нищо особено забележително. Измива и 4 комплекта. Механичен, без дисплей и излишни. Консумира 10 литра вода, не е рекорд, но все пак много. Има три автоматични програми: редовни, интензивни, бързи. Има индикатор за наличието на сол, но потребителят ще трябва да помисли за средствата за изплакване. За да бъда честен, производителят, който спести 1 светодиод, не вдъхва доверие.

Elenberg DW-610

Машината се мие не много добре, можете да поставите солиден клас С. Калъфът не е голям и не е толкова малък W x D x H - 570 x 480 x 466 mm. Средната цена е 236 долара.

Така че този път няма да избегнем собствените си изводи и звучи очевидни неща - не бива да купувате миниатюрни автомобили, а просто погледнете повърхностно техническите им характеристики. Цените на тези машини са почти удвоени, а усещането за тях е 0.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини