Всичко за пералните машини

Преглед на съдомиялни за 12 комплекта

PMM за 12 комплектаНай-често в домовете на съвременните граждани можете да намерите съдомиялни за 12 комплекта чинии. Това е техника в пълен размер, способна да мие всички съдове, които са се образували след шумен пир в даден момент. Само защото тази техника в никакъв случай не ви кара да миете чиниите с ръце, домакините я обичат. Решихме да посветим днешната статия на тези прекрасни съдомиялни машини. "Лъвският дял" на изданието ще направи преглед на най-популярните 12-комплектовани автомобили, не пропускайте!

Предимства на моделите в пълен размер

Пазарът днес е пренаситен с оборудване за миене на съдове. Потребителят в буквалния смисъл на думата „очите бягат“ от изобилието от модели на различни производители. Автомобилите се различават помежду си по функционалност и качество, но потребителите често обръщат внимание на оборудването, чиито кошници държат 12 комплекта чинии, защо?

 1. Машината в пълен размер е способна да мие чинии с различни размери. Със сигурност можете да си купитеСъдомиялна машина с 4 комплекта чинии, но каква е ползата от него? Не можете да измиете листа за печене в него, също голяма тава и ако има много чинии, ще трябва да я измиете в 2-3 дози. Това е неприемливо по отношение на времето, водата и перилните препарати.
 2. Голяма машина спестява ресурси по-добре. Средната консумация на вода на машина за 4 комплекта е 11 литра, въпреки че има модели, изразходващи 13 и дори 15 литра. Сред автомобилите в пълен размер попадат случаи, които изразходват само 8,5 - 9 литра, Тя не само измива три пъти повече съдове, но и харчи по-малко вода.
 3. Машините в пълен размер най-добре мият чинии. Макар че са „стъпват по петите“ на тесните модели, но засега са малко под нивото на стандартните модели. Относно компактните и миниатюрни модели съдомиялни машини, които дори не можете да си спомните, те мият по-зле.
 4. Всички усъвършенствани технологии за миене на съдове се прилагат предимно при модели в пълен размер и едва след това във всички останали.

VarioSpeed ​​технологии, греда на пода и други, за първи път се появяват в стандартните съдомиялни машини.

Това води до очевидния извод: големите съдомиялни машини, въпреки факта, че рядко струват повече от тесните модели, са много по-функционални и икономични. Ако купувачът позволява размерите на кухнята, той винаги ще избере стандартна миялна машина.

Bosch Serie 6 SMS 40L08

Една от най-популярните автономни съдомиялни машини в пълен размер. Сега тя се замества активно от вградени конкуренти, но засега на височина. Тя има дисплей, отлично, интуитивно електронно управление, в допълнение, перфектно прави съдовете. В средната ценова категория този параметър няма равен. За да измие пълна кошница съдове, тя се нуждае от 12 литра вода - 1 литър за 1 комплект. За сравнение: миниатюрните коли харчат повече от 3 литра вода за 1 комплект.

Потребителите отбелязват перфектна защита срещу намесата на малки деца, режим на ограничено зареждане на кошници, много добре подбрани режими на пране. За тези, които започват да мият чинии през нощта, има полезен режим, който ви позволява да забавите старта на програмата за дълго време, ако е необходимо, до деня. Bosch Serie 6 SMS 40L08 е напълно защитен от риска от изтичане на вода, не само самата машина, но и маркучите й са защитени. Специален сензор помага да се поддържа водата перфектно чиста, а чистотата на калъфа се следи от специално покритие против пръстови отпечатъци. Можете да „лапате“ калъфа колкото искате, но от него няма да остане следа.

Bosch Serie 6 SMS 40L08

Ако в машината изведнъж изтече помощ за изплакване и евентуално сол, ще светят специални светлини и ще кажат на потребителя, че е време да попълни захранването. Свикнали ли сте да използвате удобни таблетки 3 в 1? Е, този модел отлично ги разпознава и напълно ги разтваря. Кошниците са много удобни, тъй като вътрешното им пространство се трансформира и те могат да бъдат преместени във височина. Ако миете много общи съдове, някои кошници като цяло могат да бъдат разточени и отстранени временно отстрани.

Kuppersberg GLA 689

Капацитетът на кошниците за тази машина е точно същият като този на Bosch Serie 6 SMS 40L08, но да се каже, че те са подобни няма да работи. Kuppersberg GLA 689 също има дисплей, но той не е разположен на предната стена на кутията, а в края на вратата. Машината работи по-тихо от Bosch, но освен това харчи с 1 литър повече вода - 13 литра. Тя разполага с 8 програми за измиване и 7 режима за регулиране на температурата. Това ви позволява да прецизирате режима на пране преди стартиране.

Kuppersberg GLA 689

Има защита срещу изтичане на вода и тя е пълна, въпреки че някои специалисти се хващат за чувствителността на сензора за течове, който се намира в тигана. Машината възприема всякакви таблетки и капсули, във всяка от многото програми ги разтваря 100%. Kuppersberg GLA 689 има табла за лъжици / вилици и държач за чаши, вътрешната камера се състои от неръждаема стомана, а кошниците могат да се регулират по височина.

Интензивната програма за миене на съдове Kuppersberg GLA 689 се справя с най-сериозните замърсители.

Indesit DIF 14

Бюджетна, но не лоша миялна машина Indesit DIF 14 не без причина спечели доверието на значителен брой купувачи. Нейната перална камера се намесва в чиниите за 12 души, като горните модели, но струва с по-евтина поръчка. Сегашната цена на модела е около 315 долара. Тя мие чинии добре, въпреки че има само 3 автоматични програми в паметта си и няма дисплей. Според нас, дисплеят би навредил само на тази пишеща машина, тъй като управлението й е толкова лесно, колкото обстрелването на круши.

Indesit DIF 14

Този модел не е подходящ за любителите на тишината, тъй като по време на работа е способен да издава шум до 53 dB. Машината не е много добре защитена от течове на вода. Специален сензор има само в случая, въпреки че работи добре. Тестовете показаха, че от 10 случая на работа на сензора, само 1 е в режим на празен ход. Кошовете на машината се регулират по височина, а държачите на плочите са сгънати.

Hansa ZIM 615 H

Сред съдомиялните, представени в нашия преглед, това е истинска звезда. С абсолютно зашеметяваща цена от 265 долара, машината разполага с впечатляващи показатели за качество за миене на съдове. Тя не отстъпи и в някои случаи изпревари съдомиялните машини от първокласен клас, като напълно почисти тавата за печене и пилешката купа, които бяха чудовищно замърсени с мазнини.

Hansa ZIM 615 H е доста проста. Тя няма дисплей, но има система от индикатори, които ще кажат на потребителя какво в момента се случва с миялната машина. Той няма режим на непълно зареждане на кошници, но е тих и консумира само 8,5 литра вода. Нашите майстори бяха много впечатлени. Такива ниски разходи за ресурси и такъв висок резултат са рядкост.

Hansa ZIM 615 H

В паметта на контролния модул се съдържат само 5 автоматични програми, но за ежедневна употреба това е достатъчно. Машината е напълно защитена от изтичане и може да даде звуков сигнал в момента, в който изсъхването на съдовете приключи. Hansa ZIM 615 H има минимум сензори и сензори, дори не разпознава таблетки 3 в 1. Това, разбира се, е недостатък, но недостатъкът е малък, особено за такава цена.

Neff S513G40X0R

Накрая стигнахме до най-скъпата съдомиялна машина на нашия преглед Neff S513G40X0R. Цената му се доближава до 740 долара. Какво ще получат купувачите за тези, не твърде скромни пари?

 1. Висококачествен монтаж на най-добрите части.
 2. Най-модерният електронен контрол и дисплей.
 3. Мощен моментален нагревател за вода, който ви позволява бързо да загрявате водата до определена температура.
 4. Среден шум по време на работа.
 5. Ниска консумация на вода - около 12 литра.
 6. 4 програми за пране и режим на частично зареждане.
 7. Най-добрата защита срещу течове на вода.
 8. Възможността да се забави старта на програмата за измиване с до 24 часа.
 9. Индикатор, проектиращ греда върху пода.
 10. Специална кутия за таблетки 3 в 1, 5 в 1, 7 в 1.
 11. Мелодия в края на измиването.
 12. Икономичен и издръжлив двигател EcoSilence Drive.
 13. Сензор, който определя количеството чинии в кошници.
 14. Дюза за миещи тави и специален държач за очила.

NEFF S513G40X0R

Не сме броили още регулируеми кошници, специални пръскачки и различни полезни индикатори. Машината си струва парите и ще отработи ресурса си без проблеми и може да работи дълго - 10-15 години тихо!

И така, представихме в нашия преглед няколко интересни съдомиялни машини. Не ви призоваваме да ги купите и още повече, че не правим реклама. Нашата задача е да разширим вашия хоризонт по отношение на стандартното домакинско оборудване за миене на съдове и се надяваме, че успяхме. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини