Всичко за пералните машини

Кои съдомиялни са най-надеждни (преглед)

надеждни съдомиялни машиниЗакупуването на съдомиялна машина е сериозен въпрос. За да намерите и изберете надежден модел, ще трябва да отидете до всеки магазин и да сравните десетки съдомиялни машини според техните характеристики. Можете да говорите за надеждността дълго време, но ако подходите от гледна точка на логиката, тогава надеждността на съдомиялната машина може да се каже по много конкретни критерии. На какво трябва да обърнете внимание след няколко месеца, за да не бъдете разочаровани в избора, това ще бъде обсъдено в статията. И също така ще предоставим преглед на най-надеждните модели, предлагани на пазара на домакински уреди.

Какво означава надеждност?

В търсене на надежден модел потребителите проучват характеристиките на съдомиялните машини. Надеждността се разбира от мнозина като качество на сглобяване, качество на съставните части, мнозина свързват надеждността със страната на производство, някои преценяват надеждността по цена, някои правят избор въз основа на прегледи и броя на обажданията до сервизните центрове. Ще се справим с всичко това, за да представим списък от критерии, по които можем да преценим надеждността.

 • Материал за производство на резервни части. Това е един от първите критерии, на които трябва да обърнете внимание, когато правите избор в магазин, защото сами можете да видите и дори да докоснете вътрешността на машината. В най-надеждните съдомиялни машини кошниците за съдове и прибори за хранене са изработени от неръждаема стомана или стомана с пластмасови елементи. Същото се отнася и за пръскачката, както и за грубия филтър.
 • Изградете държава. Не е тайна, че най-надеждните автомобили се произвеждат в Германия и Италия. Ето защо съдомиялните машини Bosch, Siemens, Electrolux са с голямо търсене сред потребителите. В допълнение, съдомиялните от Италия и Испания са надеждни.
 • Цена. Най-надеждните машини могат без преувеличение да се причислят към първокласния клас, такива съдомиялни се сглобяват само от висококачествени компоненти. След скока на цените в долара през 2014-2015 г., цените за оборудване от Европа се увеличиха с около 2 пъти. Следователно най-надеждните съдомиялни машини ще струват поне 1000 долара. По-често хората не са склонни да плащат повече, дори когато става въпрос за качеството на продукта. Производителите, които се опитват да запазят цената в средния диапазон, спестяват от качеството на резервните части и затова надеждността на такова оборудване е под въпрос.

  Обърнете внимание! Говорим за най-надеждните модели. Сред съдомиялните машини от средната ценова категория има добри екземпляри, които могат да издържат десетина години, но това е толкова късмет и едва ли можете да ги наречете най-надеждните.

 • Наличието на система за защита. Надеждните съдомиялни машини трябва да имат висококачествена магнитна защита срещу течове, например, Aqua stop или Waterproof.

Качествени съдомиялни машини от Германия

Оборудването от Германия е най-популярното на руския пазар, не можете да спорите с немското качество. Какви марки са съдомиялните машини, представени на вътрешния пазар?

 • Лидер в продажбите са съдомиялни машини на Bosch, защото под тази марка има модели, както среден, така и скъп клас. Когато избирате съдомиялна машина от тази марка, трябва да бъдете внимателни, тъй като има машини, произведени в Полша, Италия, Китай и други страни, най-надеждните от тях са сглобени само в Германия.
 • Втората най-популярна марка са Siemens, съдомиялни, от които също привличат потребителите с цена и дизайн.немски монтаж
 • Най-голямата компания AEG, придобила популярност благодарение на качеството и надеждността на произвежданото оборудване, се счита за лидер в продажбите на домакински уреди в Европа. В Русия съдомиялни машини AEG присъстват на пазара, но цената им в повечето случаи обезкуражава потребителите. Но най-надеждните автомобили си заслужават да плащат впечатляваща сума за тях.
 • Друга не по-малко известна немска компания, произвеждаща домакински уреди, е Mile.Повечето от продаваните съдомиялни машини от Mile са уреди от първокласен клас, в което няма съмнение, защото преди да влязат на пазара, те преминават един-единствен тест за качество на работа и множество тестове.

Според резултатите от британските изследвания, проведени сред потребители на съдомиялни машини, бяха получени много очаквани резултати. Тестът показа, че само 6% от потребителите на немска техника са в ремонт, по-често автомобилите с марка Indesit се разрушават, както се вижда от обажданията на потребителите към услугата.

Неслучайно 78% от потребителите на уреди от Bosch, Siemens и Mile биха препоръчали да купуват съдомиялни машини от тази марка. В случай на неизправност, нагревателните елементи най-често се счупват в машините, замяната на които написахме в статията Подмяна на десет в миялната машина.

Какви модели съдомиялни машини на тези марки могат да се считат за надеждни? Направихме малък преглед и сравнение на съдомиялните машини по характеристики, това е резултатът, който се оказа.

Miele G 6410 SCi е модел с частично вдлъбнатина в стандартни размери (60 см ширина). Тази съдомиялна машина може да се нарече не само най-надеждната, но и най-икономичната. Контролният панел и резервоарът на машината са изработени от неръждаема стомана. Когато зарежда 14 комплекта ястия, тя изразходва около 7 литра вода. 3-D палета за лъжици и вилици се регулира по ширина, височина и дълбочина.

Miele G 6410 SCi

За впечатляваща цена от 130 хиляди рубли, производителят предлага 9 стандартни режима на измиване и допълнителни функции:

 • EcoFeedback - което означава, че съдомиялната машина автоматично контролира консумацията на енергия и вода;
 • FlexiTimer с еко-старт позволява на потребителя независимо да програмира машината за стартиране в определен момент, когато например тарифите за електричество са намалени;
 • PerfectGlassCare - тази функция дава възможност да се коригират параметрите на твърдост на водата, ако заводските параметри не са подходящи, и това може да се разбере само чрез провеждане на тест за определяне на твърдостта на водата, изтичаща от вашия кран с помощта на специална тест лента;
 • Изсушаването на сензора SensorDry в комбинация с турбо сушилня ще осигури перфектно изсушаване на съдовете, независимо от това каква е околната температура извън съдомиялната машина;
 • AutoOpen - функция за автоматично отваряне на вратата след измиване, което ще гарантира по-добро изсъхване на съдовете.

Водоустойчивата дренажна система и детската ключалка защитават съдомиялната машина. Комплектът с машината включва специален тест под формата на лента за определяне на твърдостта на водата. Този модел не е без недостатъци, няма отделение за използване на таблетки 3 в 1, което значително ще повлияе на избора на потребителя и няма автоматично определяне на твърдостта на водата.

AEG F 99970 VI - тази съдомиялна машина, която попадна в ревюто, е оборудвана с инверторен мотор. Комплект съдове за 15 души с обичайната програма може да се измие за 225 минути, което донякъде плаши потребителя, много от тях не са готови да чакат повече от 3 часа, докато чиниите се измият. Но в този случай можете да изберете бърз или автоматичен режим, в полза на всички програми 6.

AEG F 99970 VI

Машината работи много тихо, а претендираният параметър за шум е 44 dB. В този модел можете да използвате както конвенционални почистващи препарати, така и таблетки 3 в 1. Присъствието на индикатори за сол и препарат за изплакване улеснява работата. Сушене на конденз в съдомиялната машина. Ако го сравните с предишния модел, тогава според някои характеристики моделът не е по-нисък, той дори печели, а цената е наполовина по-голяма, 65 хиляди рубли, което е добра новина.

BOSCH SMS 53N18 - миялна машина, не вградена мебел. Този немски модел на съдомиялни има много положителни отзиви от потребителите. Достатъчно е да изберете една от петте програми за миене, така че машината да измие напълно съдовете. Разбира се, тя няма да измие много години сажди в тигани и тави и това може да се измие само с ръце, но тя се справя с обичайната мръсотия, както показва обикновен домашен тест.

BOSCH SMS 53N18

Тази машина на Bosch е защитена както от течове, така и от деца. По време на цикъла на измиване той консумира не повече от 10 литра вода, което е много икономично за машина от този клас. Средната цена за този модел, както е показано от прегледа, е 63 хиляди рубли.

Siemens SN 66T096 е вградена съдомиялна машина, оборудвана с най-новите функции. Благодарение на наличието на сензор за чистота на водата, консумацията на вода за един цикъл на измиване се намалява до 10 l, което е много добро, когато се зарежда в 13 комплекта. Съдомиялната работи доста тихо, с цифра на шума от 42 dB. Мекото отваряне на вратата, осветеността вътре в машината, звуковият сигнал за края на измиването и отделението за таблети го правят ергономичен и стилен. Наличието на положителни отзиви само потвърждава надеждността на тази съдомиялна машина, попаднала в ревюто, средната цена на която е 81 хиляди рубли.

Siemens SN 66T096

Надеждни съдомиялни машини от други производители

Съдомиялната машина Electrolux ESL 6380 RO на италианската сглобка беше привлечена от внимание и попадна в нашия преглед. Тази съдомиялна машина има добри характеристики и потребителите реагират добре на това. Големи прибори за 12 души. Можете да изберете една от шест програми за миене, за да миете чинии, крехки чаши и тигани и всичко ще бъде направено висококачествено и тихо. За функционалността и надеждния монтаж ще трябва да платите около 55 хиляди рубли.

Electrolux ESL 6380 RO

Smeg STA6539L3 е първокласна съдомиялна машина, също от италианско сглобяване, надеждността на която отдавна е известна в Европа и едва наскоро това оборудване удари руския пазар, а сега и в нашия преглед на надеждни машини. Тази съдомиялна машина има впечатляващи характеристики, което си струва само индикатор за нивото на шума от 39 dB, което потвърждава контролния тест чрез измерване на реалното ниво на шум с помощта на устройството.

Съдомиялна машина Smeg STA6539L3 е не само надеждна, но и икономична. Благодарение на вградените сензори за определяне чистотата и твърдостта на водата, тя самата ще избере времето и количеството на почистващите препарати, намалявайки консумацията на вода до 9 литра и енергията до 0,81 kW / h.

Smeg STA6539L3

Краят на цикъла ще приключи с автоматично отваряне на вратата. Индикаторите ще ви кажат кога да изсипете сол и да попълните средствата за изплакване. По принцип просто трябва да заредите мръсните съдове и да изберете един от 10 режима на миене, останалото е миялна машина, за която ще трябва да платите около 90 хиляди рубли.

Така че изборът на надеждна съдомиялна машина не е лесен. Не пестете от качествено изграждане, висококачествените съдомиялни машини от Европа е малко вероятно да струват по-малко от 60 хиляди рубли и това до голяма степен се дължи на долара. Несъмнено дефектните модели се срещат и сред първокласните автомобили, но това се случва много рядко и това се потвърждава от майсторите на сервизните центрове. Надяваме се, че нашето ревю ще ви помогне да направите избор, ако не конкретен модел на съдомиялната машина, но поне нейната марка.

   

1 коментар на читателя

 1. Gravatar HelgaWind HelgaWind:

  Германците, разбира се, се справят добре. Но ако имате достатъчно късмет, за да получите италиански Hotpoint, няма да съжалявате.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини