Всичко за пералните машини

Преглед на съдомиялната машина MMU 2000

PMM MMU 2000Най-големите заведения за хранене се нуждаят от специално оборудване за миене на съдове и такова оборудване съществува на руския пазар. Днес ще говорим за суперпродуктивната съдомиялна машина MMU 2000. По какво се различава от предишните модели от серията MMU? Какви са характеристиките му и защо големите перуки от ресторантьорския бизнес спокойно му дават предпочитание? Със сигурност ще получите отговори на тези въпроси.

Характеристики на машината

Защо съдомиялната машина MMU 2000 се нарича суперпродуктивна? Да, защото може да измие 2800 чинии за един час, докато е популярно и продуктивномиялна машина MMU 1000M измива само 1600 чинии. Това е истинска мини-фабрика за непрекъснато "превръщане" на мръсни съдове в чисти. Има много места, където е абсолютно необходимо у нас: трапезарии на гигантски предприятия, най-големите ресторанти за бързо хранене, огромни международни хотели и др.

Машината може да мие голямо разнообразие от съдове, но е по-добре да издържа на агресивна среда, тъй като измиването става при температура 850В. Препоръчва се използването на съдове, изработени от стъкло, керамика и метал с антикорозионно покритие, основното е, че издържа на разтвор на детергент и вряла вода. MMU 2000 е оборудван с касети с размери 530x325 mm, което означава, че чиниите трябва да бъдат оразмерени в съответствие.

MMU 2000 може да бъде свързан както с топла, така и със студена вода. При свързване към гореща вода е възможно да се постигнат значителни икономии на енергия, но нагревателните елементи се отказват около 1,5 пъти по-често. Тази съдомиялна машина може:

 • автоматично почистване на съдове от остатъци от храна;
 • напръскайте касетата с чинии с измиващ разтвор под налягане;
 • извършва предварително изплакване;
 • извършете второ изплакване с гореща вода.

MMU 2000 не може да работи в помещения, където температурата на въздуха пада под +150S.

Кратко описание

Какви са основните технически спецификации на MMU 2000? Вече очертахме теоретичните показатели, които възлизат на 2800 плочи на час. Машината консумира около 64 кВт / ч електроенергия. Връзката се осъществява към индустриална захранваща мрежа от 380 V, с честота 50 Hz. В процеса на интензивна работа MMU 2000 консумира около 400 литра гореща вода. Има функция за загряване на разтвора за измиване до температура 400В. За изплакване и измиване машината загрява вода до температура 850S.

MMU 2000 е с дължина 4850 мм, ширина 1100 мм, височина 1350 мм. Общата маса на съдомиялната машина с цялото оборудване е 665 кг. Очакваният експлоатационен живот на MMU 2000 е най-малко 8 години. След основен ремонт той отново може да функционира нормално. Рутинната диагностика трябва да се извършва на всеки 2 години.

Как се подрежда?

MMU 2000 е мощна индустриална единица с доста сложно устройство. Няма да го опишем изцяло, цялата необходима информация е в паспорта на домакинските уреди (по-правилно, в паспорта на промишленото оборудване), ще се докоснем само до основните елементи. Машината се състои от три специални секции: товарене, миене и разтоварване и тези секции от своя страна се състоят от редица части.

 1. Frame.
 2. Напрегнат вал.
 3. Винтове за регулиране на напрежението.
 4. Облицовъчни колани
 5. Резервоар за детергент.
 6. Колекция за остатъчна храна.
 7. Тави за контрол на преливането.
 8. Колектор събори.
 9. Помпи.
  съдомиялна MMU 2000
 10. Измиващ колектор.
 11. Изплакнете колектор.
 12. Повторно изплакнете колектора.
 13. Игото.
 14. Вани на секцията за миене.
 15. Тен.
 16. Врати, покриващи технологични отвори.
 17. Клапани.
 18. Ръкави на санитария.
 19. Всмукателни и предпазни клапани.
 20. Електронен модул, светодиоди и други електрически уреди.

Как да използвате?

Преди да включите съдомиялната машина MMU 2000, е необходимо да проверите всички основни компоненти.Електротехникът трябва да работи правилно, а дренажът не трябва да бъде запушен с остатъци от храна. След като подготвите машината за изстрелване, е необходимо да оборудвате поне няколко десетки касети с мръсни съдове. Ястията прилягат плътно. Очилата се поставят с главата надолу, чиниите се поставят настрани, кухненските прибори се поставят така, че дръжки и други изпъкнали части не пречат на преминаването на патроните по транспортьора.

По време на монтажа на мръсни съдове в касетите е необходимо да се отстранят много големи остатъци от храна, машината ще премахне малки отпадъци сама. Напълваме резервоара с почистващ препарат, монтираме касетите в зоната за зареждане и съдомиялната машина започва. В края на машината трябва да извадите касетите с чисти съдове от разтоварващата зона и да се уверите, че всички отпадни води отиват в канализацията.

И така, MMU 2000 е мощна и евтина индустриална единица, която ще се превърне в мощна подкрепа дори за големи бизнеси. Средната цена на даден модел е 9 700 долара, докато подобни автомобили от Западна Европа струват около 19 000 долара. Усетете разликата!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини