Всичко за пералните машини

Преглед на съдомиялната MMU 1000M

PMM MMU 1000MГолемите трапезарии, хотели, ресторанти за бързо хранене с огромен трафик изискват надеждна и ефективна съдомиялна машина. В този случай се нуждаем от оборудване, способно да измие поне 1500 плочи на час и такова оборудване се произвежда в гродзенската фабрика за търговско инженерство. Днес ще говорим за съдомиялната машина MMU 1000M, преглед на която сме подготвили за вас.

Целта на машината

Той е много мощен съдомиялна машина типспособни да мият до 1600 чинии на час. Той е предназначен за големи заведения за хранене с брой седалки над 300. MMU 1000M е оборудван с два вида касети, които позволяват миене както на стандартни, така и на нестандартни съдове, кухненски прибори, прибори за хранене. Оборудването може да бъде свързано с топла вода или със студена вода.

Когато свързваме машината със студена вода, намаляваме ресурса на нагревателните елементи.

Поддръжката на MMU 1000M се извършва от двама кухненски работници. Единият зарежда и монтира касети с мръсни съдове, другият взема чисти съдове от касетите и ги поставя на съхранение. В процеса на машината е в състояние:

 • предварително измиване;
 • обработка на мръсни съдове с миещ разтвор;
 • предварително изплакнете с много гореща вода, загрята до 850С;
 • окончателно изплакване с вода без нагряване.

Основни характеристики

А какви са техническите характеристики на най-доброто дете на компанията GROTTORGMASH? Вече казахме за производителността на MMU 1000M, 1600 плочи на час. Но това е така нареченото теоретично представяне. В кухнята, освен стандартните чинии, има купи, чаши, черпаци, дъски за рязане, тави, тави и много други.

Изчислете производителността на машината по отношение на конкретно ястие може да се опита само. Въпреки това компаниите, които използват машините MMU 1000M, реагират много добре на тях, потвърждавайки тяхната надеждност и висока производителност. Отбелязваме, че размерът на съдовете не трябва да бъде по-голям от 530x325 мм, в противен случай той няма да се побере в касетата и няма да е възможно да се измие автоматично. Така че, характеристиката.

 1. Машината е изработена от най-висококачествена неръждаема стомана.
 2. Когато използвате студена вода, машината консумира 32,8 кВт / ч, докато използва топла вода 24 кВт / ч.
 3. Свързана е с промишлена електроснабдителна мрежа от 380 V.
 4. По време на непрекъсната работа машината консумира средно 200 литра гореща вода.
 5. Размер на машината Ш х Г х В - 1050 х 3700 х 1300 мм.
 6. Маса MMU 1000M с всички единици 525 кг.
 7. Приблизителен експлоатационен живот 8 години.

Съставни елементи

Универсалната миялна машина MMU 1000M е доста сложно устройство. Машината се състои от много части, които й осигуряват ненадмината функционалност. MMU 1000M се състои от редица елементи от товарната секция до вентилационната тръба, но не благодарение на тези елементи машината заобикаля най-близките си конкуренти, а благодарение на електротехника. Уникалната електрическа верига на машината се състои от редица части.

 1. Тип 03.03.300 сензори за температура в количество 3 броя.миялна машина MMU 1000M
 2. Кондензатори в размер на 3 броя.
 3. Тръбни нагревателни елементи за 3000 W222 в количество 3 броя.
 4. Тръбни нагревателни елементи за 4000 W212 в количество 6 броя.
 5. Два стопяеми вложки.
 6. Полупроводникови лампи 3 бр.
 7. Релета и контактори - 13 бр.
 8. Двигатели - 3 бр.
 9. Електрическа помпа с пусков кондензатор.
 10. Две дозиращи помпи.
 11. Триполюсен прекъсвач.
 12. 11 превключватели от различни видове.
 13. Резистори, пренапрежения - 14 бр.
 14. Температурен превключвател и регулатор на температурата.
 15. Датчици за ниво - 8 бр.
 16. Два микропревключвателя.
 17. Трансформатор.
 18. Triac BT B08-600BW
 19. Два електромагнитни клапана и клемен блок.

използването на

Преди да стартирате съдомиялната машина MMU 1000M, е необходимо правилно да оборудвате касетите с мръсни съдове. Сините касети са предназначени за очила. Те имат специални удължени клетки. Зелените касети са по-универсални. Те дори могат да се използват за измиване на прибори за хранене. Съдовете са поставени плътно. Касетите с прибори за хранене трябва да бъдат покрити със специална решетка.

Изсипете почистващия препарат в специален резервоар, поставете касетата на конвейера и стартирайте съдомиялната машина. Преминавайки през тунелната част, съдовете са напълно измити и изплакнати. Остава само да вземете касетата от конвейера на изхода. Работата на машината без зареждане за повече от 10 минути не е разрешена.

Така че, на руския пазар е трудно да се намери съдомиялна машина, която по характеристики и цена би заобиколила съдомиялната MMU 1000M. Между другото, тя струва само 7500 долара, докато най-близкият конкурент е с 2000 долара по-скъп. Заслужава да се мисли.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини