Всичко за пералните машини

Преглед на съдомиялна машина 500F

500F съдомиялна машинаСобствениците на малки ресторанти, кафенета, снек-барове и барове нямат икономическия смисъл да купуват продуктивни индустриални съдомиялни машини. В същото време, поради ограничения ресурс на работа, няма причина да купувате домакинска съдомиялна машина. Какво да правя? Купете скъпо италианско оборудване с ниска ефективност? Струва си да обърнете внимание на домашната съдомиялна машина 500F. Ние посветихме днешния си преглед на нея.

съдба

Но това наистина е проблем. Отидете да намерите добра промишлена съдомиялна машина за малки заведения за хранене. На пазара има много модели, произведени в Европа, но от ценовите етикети „очите са на челото“. И на практика няма домашно оборудване от този клас. Какво остава? Купете по-продуктивни Съдомиялна машина MPU 700?

Предлагаме ви поглед към домашната миялна машина 500F. Това оборудване е създадено само за малък бизнес от чебоксарийското предприятие Абат. Машината е перфектна за измиване на всякакви съдове за многократна употреба, чиито размери не надвишават размерите на касетата 500х500 мм. Можете да миете чинии, купи за салата, чаши, прибори за хранене, чаши, тави и др. Производителността на машината е не повече от 500 плочи на час. Машината може да се използва дори при липса на топла вода, а средният й работен живот достига 10 години.

500F е специално разработен за нуждите на малките заведения за хранене. Той е непретенциозен и лесен за работа.

Работата на съдомиялната машина 500F е много подобна на работата на обикновена кухненска миялна машина. Единствената разлика е, че вместо кошници за съдове се използват специални касети, а измиването е много по-бързо и по-ефективно. На една напълно заредена касета машината прекарва не повече от 3 минути.

Съставни елементи

Съдомиялната машина за предно зареждане 500F се отличава със своята простота и надеждност. Тялото му е изработено от неръждаема стомана, а пералната камера е от дебели листове от неръждаема стомана. Всички компоненти, използвани за създаване на машината, са устойчиви на износване и са проектирани за голям работен ресурс. Моделът се състои от следните елементи:

 • врати за миещи камери;съдомиялна 500F
 • спрей за измиване;
 • спрей за изплакване;
 • контролен панел;
 • помпа за изпомпване на промивен разтвор;
 • бойлер;
 • маркуч за подаване на вода за изплакване на пръскачки;
 • водопроводни тръби за миещи спринклери;
 • дренажен маркуч;
 • входен клапан;
 • баня;
 • нагревателен елемент;
 • преливни тръби;
 • дозатори за изплакване и измиване

Електричеството на съдомиялната машина 500F е представено от контролер, термични превключватели за ваната и бойлера, прекъсвач, стартер KM1, реле K1, K2, PTT.

Подготовка за работа и стартиране

Преди да започнете да миете съдовете, машината трябва да се напълни с почистващ препарат и да се стартира така, че да изтече вода и да я загрее до зададената температура. По това време можете да поставите мръсни съдове в касети и да ги подготвите за зареждане в пералната камера. Взимаме патрон с мръсни съдове и заедно с водачите го „караме“ в камерата за миене. Затворете вратата и стартирайте програмата за пране.

В паметта на машината има две програми за пране. Първата програма работи за 120 секунди, докато миенето на съдовете продължава 102 секунди, прави пауза 8 секунди, изплакнете 10 секунди. Втората програма е предназначена за по-мръсни съдове. Това трае 180 секунди, където са необходими 160 секунди за измиване, 8 секунди за пауза и 12 секунди за изплакване. След завършване на изплакването патронът с вече чисти съдове се изважда от камерата за миене и на негово място се поставя нова касета с мръсни съдове и програмата се повтаря.

Нюанси на използване на касети

Техническите характеристики на машината 500F изискват използването на касети с размери 500x500 mm.Вътрешните размери на патрона са 460х460 мм, този факт трябва да се вземе предвид при избора на ястия в кафене, трапезария или малък ресторант. Всеки тип ястие има собствен чекмедже.

Касетата за чинии е оборудвана със специални щифтове, които улесняват монтажа на купи и чинии. Игличките образуват два коридора: в широк можете да поставите купи, а в тесен чиния. Така чинията включва 18 чинии и 12 купи. Също така е удобно да сгъвате тави, тави за печене, съдове за гастрономи и др. В касета с чинии.

Неутралната касета няма щифтове. Необходимо е да инсталирате чаши, чаши или чаши. Съдовете просто се поставят с главата надолу и се изпращат до мивката. Тигани, черпаци, черпаци и друго оборудване се поставят в неутрална касета. В неутрална касета приборите за хранене също трябва да се мият, но за това касетата се покрива отгоре със специална метална мрежа, така че приборите да не излитат от контейнера по време на миене.

И така, домашната промишлена съдомиялна машина 500F се превърна в надежда за предприемачите, които откриват бизнес, свързан с кетъринга. Тази техника е доста евтина. Цената му е около 107 000 рубли, докато чуждестранните аналози струват поне един и половина пъти по-скъпи. На ниска цена 500F е надежден "помощник", който върши добре своята работа.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини