Всичко за пералните машини

Преглед на Sanit прах за съдомиялна машина

Санит на прахОгромно количество препарати за миене на съдове в съдомиялната машина неволно ви карат да се замислите кой да изберете. Има както чуждестранни, така и руски продукти. Решихме да обърнем внимание на един от тези продукти, произведени в Русия и да разберем какъв е неговият състав, какво мислят потребителите за него.

Характеристики на продукта

Прахът Sanit, както ни информира опаковката, се произвежда в Москва от MG-KEMIKL LLC. Този продукт има фина гранулирана структура от бял цвят без включвания. Прахът се опакова в килограмови картонени или пластмасови опаковки.

Съставът на този прах включва следните вещества:

 • повърхностно активни вещества,
 • белина, съдържаща кислород,
 • фосфати, повече от 30% от тях. Такава концентрация е неприемлива в праха за пране, но какво да кажем за праха за съдове, който влиза в контакт с чиниите, от които ядем;
 • ензими;
 • силикати;
 • подобрители на действието.

Като цяло може да се каже, че съставът е доста агресивен, най-вероятно съдовете са измити добре, но за да докажете това, трябва да проверите.

За ваша информация! Прахът Sanit се предлага в два вида: обикновен и 3 в 1, който включва освен почистващи препарати, сол и помощ за изплакване.

Отзиви за прах

Таточка, МоскваСанит на прах

Подобно на всички собственици на съдомиялни, се зачудих какъв лек да купя. Отначало купих различни таблетки 3 в 1 и 5 в 1 под позитивно настроение и в крайна сметка разбрах, че това ще бъде нерентабилно. И веднъж в Auchan това лекарство ми дойде на очи. След като прочетох състава, в който няма хлор, но има три вида ензими за отстраняване на различни замърсители, реших да си купя.

Резултатът беше следният: измива съдовете добре и внимателно, изплаква се лесно, без да образува капки по време на сушене. Цената е отлична само 97 рубли, но истината е, че солта и изплакването все още трябва да се обмислят, но те се полагат по-рядко. Накратко, просто няма разлика с хапчетата.

Руколка, Москва

Често експериментирам с прахове за съдомиялна машина. Този път обектът на експеримента беше руски прах, който привлече цената от само 100 рубли. Една опаковка от този продукт е достатъчна за около 30 мивки, може би малко повече.

Резултатите, разбира се, бяха невероятни: чиниите са чисти и без ивици, дори ми се стори, че мие дори по-добре от Калгонита. Но все пак това не припокрива минуса му, който се крие в химическия състав, а именно в присъствието на ПАВ и фосфати, за вредата, която всички знаят. Вярно, не мисля, че това лекарство е по-вредно от хапчетата. И ако смятате, че всичко на този свят е толкова вредно, тогава можете много добре да изберете този прах, защото той работи перфектно. В противен случай измийте с дръжки в гореща вода.

Ekagur

Считам този прах за опасен, тъй като съдържа повече от 30% фосфати. Съпругът купи, реши да опита. Да, в началото всичко беше наред и изглеждаше, че няма разлика. Но колкото повече миехме с този прах, толкова повече бяла плака остава върху съдовете. Изводът е ужасен, не съветвам никого.

Mishan

Използвам този прах за ПММ от почти половин година и не забелязах никакви недостатъци. За мен една съдомиялна машина е в състояние да мие повечето съдове без прах, добре, с изключение на мазни тигани. Разликата в цената с рекламираните средства не влияе върху качеството на измиването.

Евгений П СмирновSanit 3 в 1

От алчност веднага купих два пакета прах в Auchan, цената ми се стори твърде ниска. Трябва да кажа веднага, че не ми хареса опаковката, тъй като изливането от пластмасова торбичка е неприятно. Измиването с продукта е отвратително, след него имаше бяло покритие не само по чиниите, но и по стените на машината. Не сипвам сол, тъй като водата е мека и инструкциите казват, че с такава твърдост не се изисква сол.

Гугъл в интернет, исках да подобря този инструмент. Някои съветват да добавите сода пепел на прах. Резултатът от измиването стана по-добър, но въпреки това плаката е запазена.В никакъв случай не приемайте този прах, добавете си проблеми.

vesnushka88

След като купиха миящ „домашен помощник“, те започнаха внимателно да избират препарат за миене на съдове. Както мнозина започнаха с хапче завършване, но стигнаха до извода, че не са готови да харчат толкова пари за тях. Един роднина посъветва руския прах Sanit, купува и не съжалява. Ние също използваме солта на този производител, но вземаме балсам Finish. Не предизвиква оплаквания, тъй като измива добре, не оставя плака и мирис. Единственият минус е, че не измива изгорели тави за печене и лепкаво месо в тиган.

И така, за пореден път се убедихме, че всеки препарат за миене на съдове в PMM има своите защитници и противници. Следователно, докато не го опитате на практика, не знаете как се държи, още повече, че не е скъпо, не е жалко да го изхвърлите. Приятно пазаруване!

   

2 коментара на читателите

 1. Gravatar malena Малена:

  Не е вярно! Прахът е отличен и предвид цената му, той е просто прекрасен! Използвам го от 2 години, чиниите са лъскави. Но не пестете от сол и препарат за изплакване. Жалко е, че сега не го продават в Auchan, така че гледам в интернет

  • Граватар Вадим Вадим:

   Съгласен съм. но къде да го намеря сега?

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини