Всичко за пералните машини

Преглед на стоящите в съдомиялни машини Bosch 60 cm

свободностоящ PMM Bosch 60 cmИстинска класика на технологията за съдомиялни машини са автономните съдомиялни машини с размери 60 см. Сега тяхната популярност леко е намаляла, до голяма степен поради появата на вградени уреди, но въпреки това около една четвърт купувачи на съдомиялни машини предпочитат пълноценни самостоятелни модели. Защо това се случва и каква гама от продукти предлага Bosch на своите клиенти днес? Нека да разберем всичко това.

Критерии за избор на съдомиялна машина

От броя на модерните модели съдомиялни машини на Bosch, очите ви се разнасят широко. Изглежда, че всички коли са еднакви и между тях няма голяма разлика. Издърпва да избере първата налична класическа миялна машина, която ще ни отговаря на цената, но не е необходимо да правите това в никакъв случай. Експертите съветват, преди да отидете в магазина, където консултантите по продажбите могат веднага да седнат на вас, разгледайте офертата на онлайн магазините.

У дома, в спокойна атмосфера, информацията се усвоява по-добре, освен това в онлайн магазините има описания на всяка съдомиялна машина. На някои места тези описания са много подробни, ако ги прочетете внимателно, можете да подчертаете критериите, на които ще продължите да разчитате, когато избирате най-добрия „домашен помощник“. Какви критерии могат да бъдат те?

 1. Дизайн на каросерията. Повечето купувачи на класически съдомиялни машини на Bosch са жени. Много често те на първо място гледат на външния вид на техниката и слушат какво им казва сърцето им. За тях е много важно как машината ще се впише в интериора на кухнята, така че дори и да е супер сложен отвътре, а дизайнът да е външен просто, няма да си заслужава внимание. Особено внимание към цвета. Някои сребърни металики вече са неприемливи, те по-скоро ще изберат модел в бяло или екзотично черно.
 2. Капацитет. Купувачите, научени от рекламните реклами, на първо място питат продавачите за капацитета на машината и те гордо казват колко комплекта ястия могат да бъдат включени в определен модел. Всъщност броят набори, посочени в паспорта, не означава нищо. Капацитетът на машината зависи от конфигурацията на кошниците и тяхната внимателност.

За да намерите съдомиялна машина с подходящ капацитет, трябва да отворите вратите на любимите си модели и да инспектирате техните кошници. Визуално си представете как поставяте вашите съдове, тигани, чинии в тези кошници и веднага ще ви стане ясно колко просторен е този или онзи модел.

 1. Ефективността на изпълнението на основната му функция. Повече или по-малко точна информация за това как съдомиялна машина мие чинии може да се намери в Отзиви за съдомиялни машини на Bosch, За съжаление по-надеждни източници на информация за това не са ни достъпни.
 2. Броят и съставът на програмите. Отново, благодарение на рекламната информация, „замърсяваща мозъка“, купувачите обръщат повече внимание на моделите на съдомиялни машини с голям брой програми. Моделите с не повече от 4 програми за внимание не се награждават и напразно. В действителност не е важно количеството, а съставът на програмите и това колко ефективно работят. За съжаление е невъзможно да се провери това, докато сте в магазина, но можете да прочетете отзивите на собствениците предварително.PMM Bosch 60 cm
 3. Икономиката. Мнозина се интересуват от това колко машината консумира вода, електричество и перилни препарати, защото заедно можете да спестите много от всичко това. Можем да кажем веднага: модерните стандартни автомобили Bosch са доста икономични, така че дори не е нужно да се притеснявате за това. Експертите не съветват да избират твърде икономични модели, тъй като ниските разходи за вода и перилен препарат могат да повлияят на качеството на миенето на съдове, независимо какво казват рекламодателите.
 4. Удобство и лекота на управление. Автомобили с фантазирани контролни панели, където индикатори като звезди в небето, не обичат домакините.Харесват коли с прости панели и малък брой бутони. Технологията със сензорен екран също набира популярност.
 5. Наличието на полезни функции. В съвременните автомобили те се опитват да натрупат колкото се може повече различни функции, но наистина полезните са рядкост. Потребителите наистина харесват функциите: защита от деца, звуков сигнал в края на измиването, двойно изплакване, половин зареждане и забавяне на старта на програмата.

Основните плюсове и минуси

Да предположим, че сте решили критериите за избор на стандартна миялна машина Bosch, но това не е всичко. Необходимо е да се анализират предимствата и недостатъците на машини от този тип, може да се окаже, че такава техника ще бъде тежест за вашето домакинство. Да започнем с плюсовете.

 • Тесната или компактна съдомиялна машина включва средно от 6 до 9 комплекта чинии. Стандартната съдомиялна машина на Bosch с ширина 60 см ще включва минимум 12 комплекта.

За такива машини кошниците са достатъчно големи, за да могат да се поберат дори и обемисти съдове и кухненски прибори.

 • Благодарение на свободното оформление на чинии, тави за печене, тигани, тенджери и прибори за хранене, можете да подобрите качеството на миенето на съдове. В тесните съдомиялни машини свободното пространство е лукс.
 • Самостоятелните съдомиялни машини на Bosch 60 cm са самостоятелен уред. За него не е необходимо да поръчате кухненски мебели с ниши и мебелни фасади: поставени, свързани и могат да бъдат пуснати в експлоатация.
 • Такива коли не се крият в интериорни предмети, те самите могат да станат част от дизайна на кухнята, ако инсталацията им е правилно бита.

Най-основният минус на стандартната машина на Bosch е нейният размер. В малките кухни тези машини са рядко срещани гости, защото просто няма къде да ги сложат, но ако кухнята е голяма, тогава този минус няма значение. Също така, при промяна на интериорния състав на кухнята, машината ще трябва да бъде продадена, защото може просто да не се вписва в новия дизайн. Вградените уреди са напълно лишени от този недостатък, поради което напоследък се избира толкова често.

Топ 10 най-добри автомобили

Преминаваме към рейтинга на съдомиялни машини на Bosch 60 см, който беше съставен от нашите експерти, като взе предвид мненията на голяма група потребители. Най-популярните модели не винаги заемат гордо място в нашата класация, добре, нека не изпреварваме себе си.

Bosch Serie 6 SMS 40L08. Този модел набра максималния брой точки и единодушно беше присъден на първото място в нашата класация. Машината е със стилен дизайн, намесва се 12 комплекта ястия и работи доста тихо. Тя има дисплей, 4 програми за измиване, защита на детето, режим на половин товар и забавен старт. Моделът е напълно защитен от течове, а кошниците му перфектно приспособяват нестандартни ястия. Вярваме, че тази машина наистина си струва да се разгледа, още повече, че цената й не надхвърля 650 долара.

Bosch SMS 53N18. Друга много достойна машина, твърдо установена на второ място. Той е с капацитет 13 комплекта чинии, изразходва не повече от 10 литра на 1 цикъл на измиване. Той излъчва шум по време на работа не повече от 46 dB, което е почти рекорд. Мие се перфектно, има 5 програми за миене и отличен набор от функции, в които има всичко търсено във всяко нормално домакинство. Специално експертите отбелязват изключително удобни кошници. Цената на модела е малко висока - 915 долара, но сглобката е просто великолепна. Тази техника ще продължи десетилетия.

Bosch Serie 6 SMS 69M78. Съдомиялна машина от първокласен клас с много прилични технически характеристики беше на трето място. Тя е в състояние да измие 14 комплекта чинии с един товар, като същевременно харчи не повече от 10 литра вода. Икономията на енергия и почистващи препарати също е впечатляваща. Средно машина харчи 1,5 пъти по-малко ресурси от бюджетните модели на „домашни помощници“. Тази техника почти не вдига шум по време на работа. При инжектиране на вода тя произвежда 42 dB, което е доста малко.В арсенала си машината има всяка възможна функция, включително дори сензор за чистота на водата, а повърхността на кутията е направена така, че да не оставя отпечатъци. Цената на модела е 1330 долара.

PMM Bosch

Bosch Serie 2 SMS 40D02. Този модел се оказа на 4-то място поради високата оценка на потребителите. Това е бюджетна машина, която побира 12 комплекта чинии и има електронно управление. Копчето за смяна на програмата се намира отвън, което е много удобно, тъй като потребителят винаги може да контролира напредъка на програмата. Машината разпознава продукти 3 в 1, показва наличието на сол и препарат за изплакване и измива много добре, въпреки че разполага само с 4 програми. Можете да закупите този модел за 470 долара.

Bosch Serie 2 SMS 24AW01R. Една фина бюджетна машина, която по погрешка е само на пето място. Някои от нашите специалисти настояха да ѝ бъде дадено 4-то място, но мнозинството не обърна внимание на тяхното мнение. Машината е добра за сглобяването и разходите си, които не надвишават 400 долара. Има дисплей, мие до 12 комплекта чинии, консумира по-малко от 12 литра вода на цикъл на измиване.

Въпреки факта, че има бюджетен модел, той има: половин товар, забавен старт до 24 часа, пълна защита срещу течове, сензор за натоварване. Машината дори разпознава инструменти 3 в 1 и има кошници с регулируема височина.

Bosch Serie 4 SMS 44GI00R. Този модел не може да се нарече изключителен, но той спечели шестото си място по причина. Машината има необичаен дизайн. Дисплеят му е поставен върху предната стена на съдомиялната машина, непосредствено над дръжката на вратата в средата. Моделът се отличава с високо качество на измиване, удобна работа и добър набор от функции, сред които има половин товар и забавяне на стартирането. Тялото на машината е необичайно, тъй като пръстите не остават на повърхността му. Дори ако не избършете калъфа за дълго време, той изглежда доста спретнат. Можете да си купите машина за някакви 680 долара.

PMM Bosch 60 cm

Bosch SMS 24AW01 E. На седмо място разполагаме с обикновена машина, която адекватно се оценява от потребителите за втора година. Единственият сериозен недостатък на машината е нейният шум. Според документите шумът не надвишава 50 dB, нашите измервания показаха, че той произвежда до 58 dB. Машината се мие добре, побира 12 комплекта чинии, има забавяне при стартиране до 9 часа и пълна защита срещу течове. Управляващата дръжка с бутони също е разположена на предната стена. Управлението е много просто, всеки ще овладее. Цената на Bosch SMS 24AW01 E е 490 долара.

Bosch SMS 24AW00 E. Този модел до голяма степен е подобен на горния, но е още по-шумен, така че експертите го поставят само на осмо място. По принцип машината показва добро качество на измиване, нормален капацитет - 12 комплекта (поради конфигурацията на кошниците) и обичайното ниво на консумация на енергия. Невъзможно е да спестите значително ресурси с този модел, но няма да похарчите твърде много. Моделът има сензор за натоварване, който ви позволява да определите степента на пълнота на кошниците на машината. Модел за продажба за $ 490.

Bosch Serie 4 SMS 44GW00 R. Деветото място беше присъдено на съдомиялни машини от среден клас с много добри характеристики. Моделът може да заеме пето място, но експертите откриха много технически уязвимости в него, така че само 9-то място. Машината побира 12 комплекта чинии, включително нестандартни. Тя има дисплей, защита от детска намеса, половин товар. В допълнение, има икономична програма за леко замърсени съдове, която позволява бързо измиване. Можете да закупите тази машина за 640 долара.

Съдомиялна машина Bosch 60 cm

Bosch SMS 45EW01 E. Съдейки по спецификациите и бързата проверка на специалистите, този модел е много приличен, но засега остава „тъмен кон“ за потребителите, следователно само на 10-то място. Възможно е в следващата класация нашите експерти да го поставят на по-висока позиция, защото той: побира 13 комплекта чинии, харчи невероятно малко вода, перилни препарати и електричество, има 5 перфектно подбрани програми за миене и дори режим Extra Dry. Моделът е напълно защитен от течове от системата Aquastop, така че потребителят да може да го работи напълно спокойно. Средната цена на един модел е 780 долара.

В заключение бихме искали да избегнем еднозначни заключения. Направихме най-обективната, както ни се струва, оценка, взехме предвид много нюанси, но крайният избор е ваш.Надяваме се, че сме успели да ви предадем информация във форма, удобна за асимилация, и ако е така, тогава тя ще ви бъде полезна. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини