Всичко за пералните машини

Преглед на автономните миялни машини на Bosch 45 cm

Самостоятелни машини Bosch 45 cmМного е трудно да си представим кухня без домакински уреди. Хладилникът, микровълновата, пералнята са се превърнали в незаменими помощници. Запълването на такова малко пространство в кухнята с такава техника става все по-трудно. Къде да поставите съдомиялната машина, ако размерите й са много впечатляващи. Ето защо трябва да разгледате тесни модели, за да имате и възможност да си купите съдомиялна машина. Ще разгледаме самостоятелните съдомиялни машини на Bosch с дължина 45 см, ще открием техните практически характеристики и недостатъци.

Ние оценяваме характеристиките

Никой не иска да губи пари. Точно това може да се случи, ако изберете миялна машина спонтанно, така да се каже, да вземете първия модел, който харесвате. И все пак препоръчваме да не бързаме и да оценяваме характеристиките на свободно стоящите съдомиялни машини, като преди всичко разгледаме:

 • размери. Разберете точния размер на машината и я сравнете с измерванията на свободното пространство в кухнята. Ще бъде жалко, ако машината не премине между шкафа и стената на хладилника. Въпреки факта, че такъв модел машина може да бъде поставен навсякъде, в малка кухня е малко вероятно да се намери такова пространство;
 • капацитет на измиващата камера Повечето производители посочват в инструкциите капацитета на 9 или 10 комплекта стандартни ястия. Има автомобили с капацитет 11 комплекта. На практика обаче не всичко е толкова просто. Броят на предметите, които можете да поставите в пералнята, ще зависи от формата на кошниците и възможността за тяхното преобразуване.

Много потребители отбелязват, че прибиращата се тава за прибори е много по-удобна от кошницата за лъжици и вилици, която заема много полезно място за чинии.

 • консумация на енергия. Съвременните ПММ имат клас консумация на енергия от А ++ до А, който е в границите от 0,68 - 0,92 кВт / ч. Това е съвсем нормално, дори икономично;
 • вид управление. Повечето модели имат електронни контроли, които са интуитивни за всеки. В същото време има автомобили, както с дисплей, така и без него. Според нас това е въпрос на вкус и навик. Ако обаче няма дисплей, тогава можете да спестите малко;свободностоящ ПММ
 • консумация на вода. Този параметър е не по-малко важен, но в сравнение с ръчна мивка, дори и най-„глупавите“ съдомиялни машини ще консумират по-малко. Ако сте от онези, които спестяват от всичко, тогава моделите с дебит от 8 литра вода ще са за предпочитане за вас. Повечето PMM консумират 10 литра на цикъл на измиване;
 • програма. Основните програми, които са необходими за миене на всякакви съдове са: основно миене, бързо, за леко замърсени съдове, накисване или предварително измиване, както и интензивна работа. Това е стандартен набор от програми. Всички допълнителни програми, като хипоалергенно измиване, крехко стъкло и други, ще повлияят на цената. Затова помислете добре колко често ще включвате машината и какво да перете, може би изобщо не се нуждаете от такива режими;
 • допълнителни функции. Помислете внимателно дали искате да видите „лъч на пода“, различни индикатори и сензори. Системата Aquastop за пълна защита срещу течове може да бъде полезна, не си струва да пестите от нея. Въпреки че не е 100% гаранция срещу изтичане на вода, това може да ви спести от наводнение и следователно от потенциално високи разходи за ремонт.

За малко семейство вариантът с половин товар ще бъде много полезен.

 • връзка и аксесоари. Когато купувате, не забравяйте да видите как се свързва машината и дали има всичко за това. Възможно е също маркучите за източване и вода да са къси и ще трябва да ги купувате отделно;
 • вид на сушене. Свободно стоящите машини имат сушене с конденз. Turbo сушилня, макар и по-ефективна, но такава PMM с турбо сушилня в момента не се продава;
 • дизайн. Тези характеристики са субективни.Можете да изберете какво харесвате, още повече, че на пазара се предлагат не само модели в сребристо или класическо бяло. Има дори черни съдомиялни машини.

При избора на оборудване много купувачи се интересуват от качеството на миенето на съдове. Но този параметър не може да бъде оценен задочно. За да не ви каже добрият сътрудник по продажбите, има много фактори, от които ще зависи чистотата на съдовете. И това изобщо може да не е колата, а перилния препарат или правилната работа на оборудването. По този въпрос може да помогнеотзиви от клиенти и собствен опит.

Предимства и недостатъци на PMM 45 cm

Тесните съдомиялни машини с ширина 45 см имат свои собствени характеристики и предимства пред друго оборудване от тази категория. Тези машини са много популярни сред потребителите, поради следните предимства:

 • те са сравнително малки по размер, което прави възможно монтирането на оборудването в малка стая;
 • свободностоящият PMM не може да бъде скрит под фасадите, той се вписва идеално в дизайна на стаята;
 • някои модели имат подвижен горен капак, което означава, че при желание можете да инсталирате оборудването под стандартен плот;
 • тесен PMM се справя с ястия не по-лошо пълноразмерни машини 60смизмийте всичко до скърцане и блясък, като същевременно харчите по-малко вода и енергия;
 • произведени от много производители в различни ценови категории.

Що се отнася до недостатъците, те могат да възникнат по време на работа:

 • ако семейството ви расте с течение на времето, очевидно е, че капацитетът на тясна машина няма да е достатъчен;
 • не всички ПММ от тази категория могат лесно да бъдат поставени под плота, въпреки че не са предназначени за това;
 • Такива съдомиялни машини включват далеч от всички листове за печене и големи тигани, което означава, че част от съдовете ще трябва да се мият на ръка;
 • няма съдомиялни машини с турбо сушилня.

Съдомиялни машини Bosch

Съдомиялните машини на добре познатата марка Bosch, които са се утвърдили на пазара, са с най-голямо търсене. Ще започнем с преглед на тези машини.

Bosch Serie 6 SPS 53M52 - миялна машина в класически бял дизайн с настройки на 9 места. Работи тихо, изразходва само 9 литра вода и 0,78 кВт / ч енергия. Той има оптимален брой програми и режими, пълна защита срещу течове и индикатори за помощ за сол и изплакване правят работата удобна и разбираема. Има дисплей от предната страна на вратата. Потребителите отговарят положително за това.

Bosch Serie 2 SPS 40E42 е бюджетен модел, с порядък по-евтин от предишния, но по функционалност той е по-нисък от него. В тази машина няма дисплей, малко по-високо ниво на шума. Основните програми присъстват, температурни условия - 3. Както и в предишния модел, има половин товар. Този модел събра много отзиви в интернет, повечето от които са положителни.

съдомиялни Bosch 45

Bosch Serie 6 SPS 53M58. Този модел PMM е подходящ за любителите на hi-tei, тъй като кутията му е с метален цвят, а на фасадата на вратата е поставен стилен дисплей. Машината използва вода много икономично, само 6 литра на цикъл. Пет режима на измиване, половин товар, защита и дори забавяне на стартирането до 24 часа - всичко това е в този модел.

Bosch Serie 6 SPS66XW11R - миялна машина от висока ценова категория. Той привлича с капацитет от 10 комплекта и нисък шум, само 43 dB. Количките на този модел са обмислени до най-малки детайли, има отделна тава за прибори, стъклени държачи. За разлика от моделите, обсъдени по-горе, този има функцията да използва 3 в 1 фондове, тоест таблетки, което е важно. Освен това производителят добави нощен режим и режим Hygiene Plus, който майките на малки деца със сигурност ще оценят. Внимавайте, този модел няма половин товар.

Какви марки все още обръщат внимание

В допълнение към съдомиялните машини на Bosch има и прилични уреди от други производители. Обърнете внимание на тези модели, може би ще ви харесат.

Candy CDP 4709 е една от най-евтините съдомиялни машини с положителни отзиви и добри характеристики.Пералната камера побира 9 комплекта чинии, но изразходва 13 литра вода. Шумът е в нормалния диапазон от 49 dB. 7 програми за пране, включително BIO режим. На цена от само 17 хиляди рубли, добър вариант, който ще ви спести от робството в кухнята.

Hansa ZWM 416 WH - този PMM се отличава с енергиен клас A ++, само 0,69 кВт / ч. По отношение на шума и капацитета, той не се различава от машината на Kandy. Програми за пране 6, налично е половин товар. Машината е бюджетна, няма защита срещу деца, но има защита срещу течове. На вратата има малък екран. И най-важното е, че можете да използвате 3 в 1 фондове.

Самостоятелен PMM 45 cm

Candy CDP 2D1149 W. В тази машина можете да измиете 11 комплекта стандартни съдове в един цикъл според производителя, като същевременно изразходвате само 8 литра вода. Това е впечатляващо. В машината са вградени 7 режима, плюс „супер ECO“ и пълна защита срещу течове. За измиване могат да се използват таблетки. Добро представяне за разумни пари. Колко добра е машината в бизнеса и какво е качеството на компонентите, зависи дали потребителите да решат.

Smeg D4B-1 - не е вграден скъп немски PMM черен. Приличен набор от програми, включително 10 режима на измиване, 7 температурни режима, половин товар. Във всички отношения машината е икономична и има защита. Необичайният цвят го прави специален и уникален.

След преглед можем да заключим, че най-голямата моделна гама от свободно стоящ PMM е представена от марката Bosch. Можете да вземете добро оборудване по отношение на качество и характеристики за сравнително малко пари. Ние не рекламираме, изборът е ваш. Преценете сами дали си струва да доплащате за функции, марка и други характеристики. Имайте добър избор!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини