Всичко за пералните машини

Преглед на средствата за изплакване на съдомиялна машина Finish

Балсам Finish_2Завършете миенето на съдове в съдомиялната машина - изплакнете и изсушете. Качеството на тези стъпки зависи до голяма степен от продукта, който използвате за изплакване. Пазарът предлага огромен избор от „химия“, сред които най-популярно е финишът за изплакване. За него ще говорим.

Съставът на средствата за изплакване

Според етикета, залепен върху бутилката на продукта, изплакването за съдомиялна машина Finish има три вещества в състава си:

 • неонни повърхностноактивни вещества от 5 до 15%, които потискат пяната и предотвратяват потъмняването на съдовете;
 • поликарбоксилати - вещества, които усилват действието на предишните и омекотяват водата;
 • консерванти - вещества, които неутрализират миризмата и предотвратяват появата на микроорганизми и плесен.

Как да използвате

Погледнете приборите, изсъхнали естествено след ръчно измиване, определено ще видите петна и петна. И това е не защото сте измили лошо съдовете, а защото водата съдържа различни примеси. За да се предотврати това да се случи, но стъклото, чиниите, приборите за хранене и други прибори блестяха и изглеждаха като нови, в съдомиялната машина се използва средство за изплакване.

В допълнение, препаратът за изплакване на съдомиялни е необходим, така че съдовете да изсъхнат по-бързо. Благодарение на инструмента повърхностното напрежение на водата се намалява, той се изпарява по-бързо. Основното е да използвате правилно средствата за изплакване. Тавата за нея по правило се намира на вратата на съдомиялната машина и е обозначена с цвете. Не бъркайте с отделението за прах; ако изсипете продукта заедно с праха, няма да има ефект.

Така че, преди да стартирате машината, изсипете продукта в тавата според инструкциите на опаковката. Всички съдомиялни обаче са различни, следователно, колко да излеете средства, ще разберете след няколко мивки. Предозирането е толкова лошо, колкото и недостатъкът. Съдовете ще бъдат покрити с бяло покритие, което не е добре.

За ваша информация! Повечето съвременни съдомиялни машини имат специален индикатор, който ще ви уведоми, ако изплакването в отделението е свършило.

Плюсове и минусиИзплакване на финиш

За какво е средство за изплакване и как да го използвате, е много ясно, но какви са плюсовете и минусите на финишният препарат за изплакване? Както обещава производителят, предимствата на този инструмент са следните:

 • придава изключителен блясък на ястията;
 • сушенето е бързо и най-важното е по-добро;
 • предпазва съдовете от капки вода и капки, които остават след изсушаване;
 • предпазва съдовете и машината от варовик.

Ако говорим за очевидни недостатъци, които могат да се нарекат още преди да опитате този инструмент на практика, тогава това е цената. Инструментът не е евтин, затова хората често се замисляткак да замените препарата за изплакване на съдомиялната машина.

Отзиви на клиенти

Що се отнася до ефективността на този рекламиран продукт, най-добре е клиентите да ни кажат за него.

Privirеда

Използвах само Finish и затова не мога да сравня с нищо. Така че, както се оказа, няма нищо особено, не съм доволен, няма смисъл от това, освен за сушене. Без инструмент, съдовете изобщо не изсъхват, а що се отнася до петна, без тях няма такива. Основното нещо, не забравяйте, че дозата на продукта ще зависи от това как съдовете се мият от сапун, колкото по-твърда е водата, толкова повече препарат за изплакване трябва да се налива. Ако водата изобщо не е твърда, тогава средствата могат да бъдат наполовина и разредени с вода. Бутилка от 400 мл се изразходва икономично, не е всичко с мен, но вече са минали 4,5 месеца.

Kotja

Моята съдомиялна машина се използва от няколко години и дълго време използва таблетки като почистващ препарат. Оказа се неудобно, тъй като трябваше да го разделя наполовина.Преминахме на прах и съответно препарат за изплакване, който, както аз го разбирам, трябва да отмие останалата част от праха, придавайки блясък на чиниите. Що се отнася до първата задача, лесно е да измиете праха с обикновена вода, дори миризмата не остава, както след изплакването. И накрая, сушене. Ястия и суха, без да изсушава перфектно.

Следователно, заключението е, че няма много разлика в измиването с препарат за изплакване. Бутилките издържаха само 1,5 месеца. Според мен можете да спестите от него.

КомпасЗавършете изплакването

Изплакнете Finish сложете 3 точки за отвратителната миризма, която се появява върху чиниите. Единственият недостатък е това, иначе всичко е великолепно, особено в кристалния блясък. Никой друг лек не може да направи това с ястия. След измиване трябва да изчакаме, докато тази нереално гадна, просто гадна миризма изчезне. Ако не беше той, бих купил само това лекарство.

Nellya1126

Купили миялна машина, веднага започнаха да използват средството за изплакване на тази компания, тъй като производителят дава гаранция за качество. В нашата кола препаратът за изплакване се налива веднъж на 2-3 месеца, в зависимост от това колко пъти е включена машината. Това изплакване се характеризира с това, че:

 • икономично консумирана;
 • всяко блюдо блести, дори порцелан и неръждаема стомана;
 • чиниите са абсолютно сухи;
 • не са останали петна.

Не без минуси:

 • изключително неудобно е да излеете продукта в тавата поради факта, че бутилката е голяма и има чучур и продуктът се разлива от;
 • висока цена.

По принцип инструментът е необходим, чиниите след него са идеални. Съветвам всички.

tortik667

Отдавна дори не си спомням кога беше, купих Finish, но коя вече забравих. Реших да опитам отново и се оказа, че той е ужасен, а също и не евтин. Не съм доволен от факта, че стъклените стъкла стават мътни, а върху лъжиците и вилиците има покритие. С други ястия всичко е наред, няма капки. Като цяло няма обещан изключителен блясък. Не го препоръчвам на никого.

За пореден път се убеждаваме колко хора, толкова много мнения. Докато не опитате инструмента в колата си, не знаете нищо. Имайте добър тест!

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини