Всичко за пералните машини

Преглед на капсулата за съдомиялна машина

капсули за съдомиялни машиниПроизводителите на детергенти са постоянно ангажирани с проектирането и продажбата на най-ефективните и безопасни препарати за миене на съдове. Един от най-новите продукти са автоматичните капсули за миене на съдове (Finish, Fairy и други). Какви са тези специфични инструменти и как да ги използвате? Ще обсъдим този въпрос и много други като част от статията.

Какво представляват добрите капсули?

Първо, нека да обсъдим как капсулите за съдомиялни машини се различават от таблетките. Има определена група специалисти, които са на мнение, че няма разлики, че няма смисъл да се прави разлика между тези две средства, тъй като принципът на тяхното действие е приблизително един и същ. Ние категорично не сме съгласни с това твърдение и за да докажем обратната гледна точка, даваме следните аргументи.капсули за съдомиялни машини

 1. Капсулите (Finish, Fairy и други), за разлика от таблетките, са покрити с разтворимо покритие, което предполага постепенно въвеждане на компонентите на продукта в процеса на измиване.
 2. Формата на компонентите на капсулата се различава от формата на компонентите на таблетката, което отново осигурява най-доброто поетапно разтваряне през целия цикъл на измиване.
 3. Използването на капсули (Finish, Fairy и други) е по-удобно, тъй като не е необходимо да се разопакова, в допълнение, компонентите на продукта не докосват пръстите на потребителя и не предизвикват дразнене и алергии.

Всъщност капсулите са специален начин смесена сол, изплакване и детергент, изложени в специална обвивка. Някои потребители смятат, че ако харчат пари и купуват капсули, тогава не се нуждаят от други средства. Това не е така. За да не навредите на съдомиялната машина, е необходима поне сол, която трябва да се излее в резервоара, разположен в дъното на камерата за миене. Солта, съдържаща се в капсулата, очевидно не е достатъчна, за да осигури нормалната работа на йонообменника.

Обърнете внимание! Основното предимство на капсулите за съдомиялни машини е, че те почти напълно заместват праха и препарата за изплакване и частично сол.

Как да използвате капсули?                             

Преди да купи капсули за съдомиялни машини (Finish, Fairy и други), всеки потребител трябва да знае със сигурност, че неговият „железен помощник“ е в състояние да разпознае тези капсули. Факт е, че ако поставите капсулите в обикновена миялна машина, ще има малко смисъл от тях, защото целият смисъл е капсулата да се разтваря постепенно по време на процеса на миене и само специална програма може да направи това. Прочетете инструкциите за вашата съдомиялна машина, ако пише, че тя може да разпознава таблетки, тогава можете да използвате капсулите без страх.как се прави капсулата

Кои капсули са по-добре да се купуват? Ще се опитаме да отговорим на този въпрос в следващия параграф, но засега нека поговорим за правилното използване на капсулата. Използването на капсули за съдомиялни машини е много лесно:

 • отворете кутията и извадете една капсула;
 • отворете вратата на съдомиялната машина и след това отворете отделението за таблетки, което се намира в чекмеджето на перилния препарат;
 • без да откъсвате полимерната обвивка от капсулата, поставете я в отделението за таблетки, затворете я, затворете вратата на машината и стартирайте програмата за пране.

Някои потребители, споделяйки своя опит, говорят за факта, че капсулите могат да се поставят директно в кошницата заедно с ястията. Това не е правилният подход, тъй като в този случай капсулата ще се разтвори почти веднага, препаратът за изплакване ще се смеси с измиващия гел и съдовете няма да получат правилния блясък.

Важно! Основният недостатък на капсулите (Finish, Fairy и други) е, че винаги използвате едно и също количество почистващ препарат. Невъзможно е да се намали количеството на продукта, за разлика от праха, който може да бъде сънен и от таблетките, които могат да бъдат нарязани.

Разнообразие от подобни средства

Спазвайки мнението, че капсулите и таблетките не са едно и също нещо, ние прегледахме този тип почистващ препарат.Опитахме се да изберем най-популярните и ефективни капсули, за да ги включим в нашия преглед и това е, което се получи от него.

Капсули за съдомиялни машини Fairy all in. Това са иновативни капсули, произведени под много известна марка. Опаковани в удобна чанта с ключалка за 39 или 65 броя. Оригиналният продукт е произведен в Белгия. Средната цена за опаковка е 65 бр. 1200 рубли, за 39 бр. - 700 рубли. Fairy капсули съдържат доста оригинален набор от компоненти, включително фосфонати, белина, ензими и други активни вещества.

Съдържанието на приказна капсула активно се напуква:капсули за съдомиялни машини

 • с мазнини (дори пресни, дори изсушени);
 • с петна от червило;
 • с петна от изсушено багрило;
 • с плака за чай и кафе;
 • със сушено тесто и елда.

Приказни капсули за съдомиялни се справят добре при температура на измиване 30 0С и дори в студена вода. Производителят не препоръчва да приемате Fairy капсули, ако ръцете ви са мокри, тъй като обвивката може да започне да се разтваря, преди да попадне в съдомиялната машина. Приказни капсули имат изразени защитни свойства.

 1. Те предпазват машината от мащаб.
 2. Предпазвайте стъклото и среброто от повреди.
 3. Предпазва повърхностите на цветните съдове от драскотини, тъй като те не съдържат абразивни вещества.

Капсули за съдомиялни машини Dreft. Уникални капсули, състоящи се от прах и три вида гелове. Всеки компонент се разтваря навреме, което прави миенето на съдове невероятно ефективно. Dreft капсули се произвеждат в Германия. Средната цена от 1100 рубли за опаковка от 90 броя. Характеристиките на Dreft капсули са много подобни на Fairy капсули, така че няма да повтаряме.

Paclan Brileo - прости капсули за съдомиялни машини, съдържащи измиващ гел и препарат за изплакване. Те не съдържат защитни вещества срещу образуването на корозия или плесен, не съдържат спомагателни вещества, но мият добре съдове и не го развалят. Цената за такива прости капсули е твърде висока - средно 450 рубли за опаковка от 20 бр. Но това е единственият им недостатък, иначе много приличен инструмент. Сред предимствата на Paclan Brileo може да се разграничи наличието на вещества, които предотвратяват образуването на котлен камък. Произведено в Белгия.

Има широко разпространено мнение, че Finish капсулите са най-добрите капсули за съдомиялни машини. Ние също така си помислихме, но като проучихме по-внимателно проблема, стигнахме до извода, че всичко, което се произвежда под марката Finish (подобно на капсулите), всъщност е хапче. Capsules Finish все още не съществува, може би те ще се появят в близко бъдеще, но засега са налични само таблетки. Това не означава това хапчета завършване за съдомиялна машина нещо по-лошо от капсулите на други производители, просто свойствата им са малко по-различни.

За ваша информация! Под марката Finish се произвеждат дори таблетки с водоразтворимо покритие, но както самият производител позиционира, това не са капсули, а таблетки, въпреки че като цяло на потребителя не им пука дали мият чиниите.

В заключение отбелязваме, че капсулите за съдомиялни машини са уникален продукт, който има някои разлики от таблетките и значителни разлики от прах и други почистващи химикали. Засега не много компании произвеждат такива капсули и търсенето на тях е много по-малко, отколкото за прах или таблетки. Може да се промени с течение на времето, но засега капсулите за съдомиялни машини са екзотика.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини