Всичко за пералните машини

Обозначения на пералнята Bosch

обозначения на пералнята BoschМаркировката на пералните машини Bosch, както и знаците, които производителят изобразява на контролния панел на това оборудване, не винаги са ясни за потребителя. Нещо повече, начинаещите потребители често развалят дрехите, като изберат грешна програма, измиване на подпрограма или функция. В същото време, след 7-10 измивания, те все още намират правилния алгоритъм за измиване, но не могат да върнат повреденото. Сега ще изучим знаците, показани на контролния панел на различни модели перални машини Bosch, надяваме се тази информация да е полезна.

Защо ми трябват икони

За да не се претрупва контролния панел на пералнята Bosch с надписи, характеризиращи определена програма или функция за пране, производителят излезе с идеята да ги обозначи със специални знаци.

 • Знаците са компактни и не заемат много място;
 • Те са много информативни;
 • Благодарение на обединението те са лесно дешифрируеми.

В изображението на една икона можете да криптирате няколко изречения от текстова информация, която характеризира програмата, подпрограмата и функцията на пералнята.

В някои случаи е интуитивно, че тази или онази икона характеризира, но понякога изображението е толкова неясно по смисъла, че без помощ дешифрирането не успява. Според семантичното натоварване всички икони на контролния панел на пералнята на Bosch са разделени на: знаци за неща и видове плат, знаци на програми и подпрограми, знаци за специални функции. Ще анализираме тази класификация по-подробно.

Икони за неща и видове тъкани

Нека започнем с иконите, които показват режимите на пране, които са идеални за конкретни видове тъкани. По-специално, на снимката по-долу виждате обозначенията на пералнята на Bosch, които се намират на много модели.

значки тип плат

Под числото "1" виждаме икона на риза, която виси на закачалка - това е идеалният режим за пране на синтетични неща. Времето за изпълнение на програмата е от 0:55 ч до 1:31 ч, консумацията на вода на 2,5 кг спално бельо е 40 литра. Водата се нагрява до 400В. Под числото "2" виждаме обозначението на режима на пране на памучни дрехи, памукът се пера от 1:20 ч. До 2:15 ч., В зависимост от модела на пералнята и избора на потребителя. Температурните условия на измиване варират от 40 до 90 градуса.

Под числото "3" е иконата на режима на пране на смесено облекло. В същото време един и същ знак може да се дешифрира като бързо измиване на пране или пране без специални грижи. Продължителността на програмата средно от 0:50 часа, но може да има опции, особено за машини като Maxx 5. Температура на водата 40-600В. На следващата снимка също има три икони, които показват режимите на пране на определени тъкани.

пране на коприна и дънки

На снимката под номер "1" е нарисувана рокля, а до пеперуда. Той показва лекотата на тъканта, от която се прави този тип дрехи. Лесно можете да разберете, че говорим за различни тънки тъкани, особено коприна. Копринените дрехи в този режим се изтриват просто добре. Времето, прекарано за изпълнение на програмата е 0:30 ч, измиването се извършва във вода, загрята до 300S.

Цифрата под номер 2 красноречиво ни подсказва, че отдолу е режимът на пране, който имитира миенето на ръцете и е подходящ за вълнени дрехи. Това е точно за вълната, защото отляво на фигурата е китка от вълнени нишки.

Вълнените неща всъщност се намокрят в барабана в топла вода (30 градуса) за 40 минути, докато барабанът се върти много бавно и често спира, осигурявайки леко измиване.

Третата част на фигурата показва панталоните. Тази икона крие програмата за пране на дънки. Дънките могат да се перат в режим със средна интензивност при температура 40-600С за 40 минути. В някои модели времето за измиване се увеличава до 1:20 ч. Следващата група икони показва три популярни режима на пране:

 • ризи / блузи;
 • спортни облекла;
 • малки бебешки дрехи.

пране на детски дрехи

Ризите / блузите са маркирани с числото "1" на снимката по-горе.Тази икона е трудно да се обърка с нищо, тъй като говорим за образа на риза. Време за изпълнение на програмата 0:40 - 1:20 ч, температура на водата 40-600В. Числото две показва изображението на тениска с номер, ясно е, че говорим за специален режим на пране на спортно облекло. Параметри на измиване: 1:20 h, температура 600C, консумация на вода от 2,5 кг - 40 литра.

Програми и рутинни икони

Иконите на пералнята на Bosch могат да означават общи програми за миене и рутинни програми. Те също са много популярни сред потребителите, така че трябва да ги дешифрирате. Изображението, което виждаме по-долу, съдържа първата група такива икони, нека поговорим за тях.

изтичане въртене

Първата икона, ако броите отляво надясно, е добре известна и означава източване на водата от резервоара. Можете да използвате дренажа, ако програмата за измиване не е изпълнена напълно или е трябвало да бъде спряно насила. Под номер две е икона, чието декодиране се дава без затруднения - това е изплакване. Ако програмата за пране е завършена, но има съмнение, че препаратът е бил добре изплакнат от дрехите, можете да включите изплакването отделно извън основната програма.

Табелата с числото "3" на пръв поглед изглежда сложна - някаква спирала! Но ако погледнете по-отблизо и включите логиката, лесно можете да познаете въртящия се цикъл на бельото в тази спирала. Процесът на въртене започва, когато например сте измили ръчно дрехите си и сте използвали машината като центрофуга. Или ако основният режим на пране не изтръгне правилно дрехите първия път. Още две, често срещани на контролния панел на пералнята Bosch, изобразихме иконата на снимката по-долу.

енергично и бързо измиване

На фигурата са показани два циферблата. На снимката “1” набирането е пълно, това означава енергично измиване, което продължава само 1 час. Вторият циферблат е пълен само на четвърт, което ни казва, че тази програма за измиване е супер бърза - тя продължава 15 минути.

Когато избира енергично или супер бързо измиване, потребителят може ръчно да настрои температурата на водата и скоростта на въртене на прането.

Специални знаци за функция

Под специални функции имаме предвид определени функции, които са специфични само за определени перални машини на марката Bosch. За такива функции има и доста кратки обозначения. Серия перални машини Maxx 5 има 4 специални функции (за всички Maxes те са почти еднакви):

 1. силно замърсени дрехи - ви позволява да перете дрехи, използвайки особено интензивни методи на излагане;
 2. предмиене - позволява ви предварително да измиете нещата, така че по-късно в основния процес на измиване да се измият по-добре;
 3. лесно гладене - функцията ви позволява да миете нещата с ниска скорост, оставяйки прането по-малко набръчкано и малко по-влажно;
 4. допълнително изплакване - тази функция ви позволява автоматично да стартирате повторно изплакване при изпълнение на всяка програма за измиване.

специални знаци за функция

Полезността на тези функции е без съмнение, но конкурентите имат и нещо подобно - перални машини на други марки. Ако се интересувате знаци върху пералнята марки AEG, Electrolux и други, прочетете статията със същото име, публикувана на нашия уебсайт.

Друго, което си струва да се спомене, е иконата на контролния панел, която обозначава бутона за включване / изключване на пералнята - това е ромб с пръчка вътре. Решихме да не поставяме неговия образ в статията, тъй като вече е трудно да се обърка с нищо.

Е, това е всичко. Говорихме за основните икони, намерени на контролните табла на шайбите на Bosch. Смятаме, че след такъв изчерпателен разказ няма да имате допълнителни въпроси, въпреки че всичко може да бъде. Успех

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини