Всичко за пералните машини

Икони на пералната машина Ardo

Икони на пералната машина ArdoЗа да направите качеството на прането възможно най-високо и да изтръгнете максимума от вашата машина, трябва да знаете обозначенията на бутоните, отговарящи за различни режими на пране и други функции. Ако изведнъж сте загубили инструкцията или не можете да видите иконите по друга причина, прочетете статията.

Обозначения на програми за пране

В този параграф ще говорим за иконите на пералнята, които са пряко свързани с процеса на пране. По правило никой няма проблеми с тях, но за всеки случай е по-добре да ги осветлите.

 1. Иконата "Капацитет и нещо в него с буквата Р" - символизира режима "Предварително промиване". Това е вид накисване.
 2. Символът „Тениска с петна“ съответства на режима „Премахване на петна“. Подобна програма се използва най-добре за измиване само на неща със сложни петна.
 3. Значката "Тениска в бутилка вряща вода" е засилено изплакване. Използва се за по-добро измиване на прах за пране.
 4. Образът на две тениски, разделени от вълна, е Intensive Wash. Този режим е подходящ само за пране на спално бельо, аксесоари за баня и т.н.
 5. Капацитетът с номер 90 е "Измийте на 90 градуса." С него обикновено се измиват тежки плътни тъкани, които не се отмиват при по-ниска температура.
 6. Капацитетът с числото 60 е съответният режим. При 60 градуса синтетиката и тъканите със средна плътност са добре измити.

Дешифрирането на иконите с числа е най-лесното.

 1. Иконата Flower Over Capacity е деликатна икона за измиване. Нежните материи включват, например, коприна.
 2. Символът за тениска и вятър показва режима на ежедневно пране. Той е предназначен за пране на бельо от разхлабени тъкани.
 3. Капацитет с тениска и цвете вътре е студено пране. Прането се пера в студена вода. Използва се за тъкани, които не понасят гореща вода.
 4. Иконата на часовника е „Бърз старт“. Различава се в скоростта.
 5. Значката с тениска, напоена от душа, е режим „Ръчно измиване“. Това е най-нежният режим на пране на тъкани. Интензитетът е равен на пране на ръка.
 6. Символът със завеса означава програмата Silk and Curtains, която е предназначена за измиване на копринени завеси, завеси, тюл и други неща.
 7. Цвете - изплакнете с омекотител.
 8. Капката е икономичен режим на измиване, който консумира много малко вода и електричество.

Икони, които може да бъдат въведени от Ардо

Както можете да видите, сред тези програми, машините на Ardo могат да се намерят подходящи за всякакви неща и за всякакъв вид плат. Въпреки това, бъдете внимателни и внимателно проучете какви неща е по-добре да се мият при кой режим.

Изображения с разширени функции

Допълнителните функции включват избора на режим, ако е необходимо. Ако някоя от програмите от предишния параграф трябва да бъде активирана, в противен случай измиването няма да започне, тогава тук - само ако е необходимо.

 1. Термометърът показва способността сами да избирате температурата.
 2. Водна бутилка - цикъл на изплакване Колкото по-мръсна е прането, толкова повече цикли са ви необходими.
 3. Черен квадратен контейнер - Задържане на изплакване. За пране на нежни тъкани.
 4. Спирала - въртящ се цикъл. Колкото по-тежка е тъканта, толкова повече цикли да се използва.
 5. Резервоар за изтичаща вода - икона за източване. Режимът се използва в ситуации, когато е необходимо да се оттича вода в канализацията преди края на процеса на измиване.
 6. Купката от неща е „Промяна в скоростта на въртене“, а зачеркнатата купчина неща е „Изключение на цикъла на завъртане“. Колкото по-лека е тъканта, толкова по-ниска трябва да бъде скоростта на въртене. За пране на деликатни тъкани се използва и втората програма.
 7. Получерната значка на барабана е наполовина заредена. Използва се, ако барабанът не е пълен.
 8. Зачертано желязо - "Лесно гладене". Минимизира сгъстяването.
 9. Тениска с лъчи, излъчвани от нея - „Хигиенни предмети“. Режимът за измиване на кърпи, кърпи и други неща.

Много потребители практически не използват допълнителни функции. Работата им обаче може значително да подобри качеството на вашето пране.

Спомагателна нотация

Допълнителните символи включват изображения, които не са пряко свързани с функции и режими. По-скоро те са отговорни за работата на самата машина. Например:

 • бутон с пръчка и пръст е бутонът ON / OFF на пералнята;
 • черната точка е STOP / RESET, натискането на бутона по време на измиване ще спре процеса и по време на настройката на режимите ще нулира избраните параметри;
 • ключалката е „Lock Lock“, тя се използва за допълнително уплътняване на вратата на люка. Добре е да се използва, ако в апартамента има малки деца.

Използвайки всички функции, можете да постигнете отлични резултати. Трябва обаче да ги активирате разумно, за да не навредите на вашата пералня.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини