Всичко за пералните машини

Обезмаслител за съдомиялна машина

Обезмаслител за съдомиялна машинаДори при правилна грижа и спазване на всички инструкции, активната употреба на съдомиялната машина води до факта, че остатъчните мазнини се утаяват вътре в устройството. Натрупвайки се, те се превръщат в сериозна заплаха за координираната работа на премиера. Можете да почиствате машината отвътре ръчно, но ще трябва да го правите често и предвид разхода на енергия и енергия работата е доста трудна. Съществуват обаче специални инструменти - обезмаслители за съдомиялни, които лесно могат да се справят със замърсяването.

Как изглежда този инструмент?

Най-популярният и реномиран обезмаслител - Electrolux се продава в пластмасови бутилки по 200 милилитра всяка. Цената на такъв съд е приблизително 250 рубли в магазините за масовия пазар.

Самият продукт е бяло прахообразно вещество с приятен флорален или плодов аромат. Що се отнася до състава, той не се различава много от състава на конвенционален детергент: повърхностно активни вещества, 5% поликарбоксилати, парфюм и др. Чудото вещество Electrolux действа по следния начин: прахът се разтваря във вода, образувайки специален вид течност, лесно разграждаща мазнините връзка. Ако такава течност се забие вътре в съдомиялната машина, мазнините нямат шанс.

Как да кандидатствам?

Една бутилка се използва за еднократна употреба, тоест всичко наведнъж. Това обаче изобщо не е изгодно, тъй като производителите препоръчват да се повтаря процедурата само веднъж на шест месеца, по-често това просто не е необходимо. Използвайте продукта строго, без да изплаквате. Ако има програма, която изключва тази стъпка, изберете я, ако не, изчакайте, докато изплакването приключи, и едва след това напълнете обезмаслителя за съдомиялни машини. Как да го направя?изсипете обезмаслителя на дъното на РММ

  • Продуктът не трябва да се поставя в отделението за прах, а на дъното на пералната камера. По този начин Electrolux ще се разтвори по-бързо и съответно ще проникне по-бързо в системите и ще започне да работи.
  • Включете програма за измиване при висока температура. Желателно от 50 градуса. Като цяло, колкото по-високо, толкова по-добре.

Внимание! Времето за режим на пране също е желателно да се избере най-дълго. Колкото по-дълго се извършва почистването, толкова по-добър е резултатът!

След края на програмата за измиване можете независимо да проверите резултата. Ако мазнината все още не се разтвори, може би е нарушена една от препоръките. Разберете и след месец измийте с грешки.

Мнението на домакинята

Анна, Белгород

Преди нямах представа за съществуването на обезмаслител. Почистих вътрешностите сам: веднъж на няколко месеца разтривах камерата до блясък, извадих всички филтри и ги почистих ръчно, след това сложих всичко на място и извърших празно измиване с обичайното препарат за миене на съдове.

Когато чух за обезмаслители за съдомиялни, реших да тествам дали са толкова добри. Въпреки това трябваше да работя усилено, за да го намеря, защото в нашия град в магазините за битова химия този продукт не се продаваше, Лично аз го намерих в магазин за домакински уреди Eldorado, където един буркан струва 249 рубли.

Сега директно за Electrolux. Според инструкциите изсипете съдържанието на целия контейнер на дъното на камерата за миене и започнете дълго измиване с висока температура. Моят премиер няма режим без предварително изплакване, така че трябваше да изчакам, докато завърши, и след това да отворя ПМ и да сложа прах вътре, което по принцип не е много удобно.

Важно! Резултатът от почистването ме разочарова. Да, повърхността на вътрешностите блестеше, но филтрите, тъй като бяха задръстени с мазнина, останаха. Отново трябваше да ги извадя и да ги почистя на ръка.

По този начин не виждам особена полза и смисъл в използването на обезмаслител за съдомиялни машини: всъщност той не пести време, пари или власт.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини