Всичко за пералните машини

Полезни функции за съдомиялна машина

PMM функцииПри избора на конкретен модел клиентите обръщат внимание, на първо място, на функциите на съдомиялната машина. Освен това хората се опитват да дадат предпочитание на съдомиялни машини с най-голям брой функции и търговците бързо забелязват този факт. Сега, производителите, анонсирайки нов модел, се фокусират върху неговите допълнителни функции, дори ако повечето от тези функции в процеса на действителна работа не са необходими. Решихме да прегледаме най-полезните функции на съдомиялни машини, така че клиентите, избирайки един или друг модел, да се съсредоточат не върху броя на опциите, а върху тяхното качество.

Всички опции полезни и необходими ли са?

Как да изберем необходимите функции или по-скоро как да изберем съдомиялна машина на най-добрата цена с изключително необходим набор от функции? Задачата не е лесна, особено като се има предвид, че дори в инструкциите за съдомиялни някои опции са описани много слабо, а в някои случаи производителят се ограничава само до името на функцията. Така или иначе някои функции са по-необходими от други, докато цената им в рамките на определен модел далеч не е същата.

Даваме пример. Добре известният сензор „Лъч на пода” добавя към цената на съдомиялна машина от 5 до 8 хиляди рубли, но колко всъщност е в търсенето? Много потребители твърдят, че лесно биха могли да се справят без него и ако имаше възможност да не се преплати за такава „красота“, те не биха го направили с удоволствие.

Това не означава, че за тази или онази функция, че никой не се нуждае от нея. Необходимо е да се вземе предвид човешкият фактор. Твърде много потребители харесват подсветката на пералната камера. Самите те признават, че от това нещо няма практическа полза, но все пак им харесва, защото подсветката украсява техниката.

Необходимо е да се критикуват определени варианти с поглед върху мнението на потребителите за тях.

Все още нямаме време да направим преглед, можем да направим междинно заключение. Една или друга функция на PMM може да се окаже безполезна от практическа гледна точка, но в същото време необходима, тъй като добавя естетика към пишещата машина или служи за друга цел, която не е свързана с миялната машина, която изпълнява преките си задължения.

Преглед на най-полезните опции

Затова се приближаваме до обсъждането на най-полезните функции, които се предлагат в съдомиялната машина. Каквато и да е оценката, няма смисъл тук, просто избройте какви функции трябва да бъдат в съдомиялната, според експерти и обикновени потребители.

 1. Защита срещу всички видове течове. За огромната част от потребителите сигурността е на първо място. Ако живеете в апартамент и съседи с скъпи ремонти живеят под вас, не искате да ги наводнявате и след това да плащате за щетите от джоба си.
 2. Възможността да се използват таблетки 3 в 1. Таблетките за миене на съдове са много по-удобни от прах и някои потребители не си представят съдомиялна машина, която не разпознава тези таблетки.
 3. Таймер за забавяне на старта. Много е удобно да отложите пускането на „домашния помощник“ за 5-6 часа, така че да започне през нощта, а сутринта всички мръсни съдове да се мият. Това е доста икономично, защото през нощта тарифите за ток са малко по-ниски.
 4. Защита срещу детска намеса. В семейство, в което има малки деца, това е много важно, защото един малък тъпанец понякога иска да си играе с домакински уреди, което доставя на възрастните много проблеми.
 5. Звуков сигнал в края на измиването. Потребителите наистина харесват тази функция. Винаги можете да чуете кога съдомиялната машина завършва работата си.
 6. Непълно зареждане Тази функция постепенно губи своето значение, въпреки че все още има група потребители, които го преследват. Съвременните автомобили вече са доста икономични. Ако машината изразходва 8,5 литра вода във всеки цикъл на измиване, защо ще има нужда от половин товар?PMM панел
 7. Турбо сушилня.Поддръжниците на тази функция наистина харесват, че машината бързо изсушава чинии. Благодарение на турбо-сушенето е възможно да се намали времето за изпълнение на програмата с 15-20 минути, но машината харчи повече енергия.
 8. AutoOpen. Каква е тази функция? Тя позволява вратата да се отвори автоматично след измиване. Плюсът на функцията е, че съдовете вътре в пералната камера никога няма да се „задушат“, дори ако сте забравили да го извадите и сте го държали вътре няколко дни.
 9. Безшумна програма. Полезно нещо за тези, които мият чинии през нощта. При такава програма машината изобщо не се чува.
 10. Функция за автоматично заключване Решава проблема с лошо затворена врата. Специален механизъм дърпа крилото, като затваря надеждно вратата, дори ако потребителят е забравил да го направи.
 11. Опто сензор. Полезна функция, която контролира нивото на твърдост на водата. С тази функция машинните части няма да прераснат с варовик.
 12. Хигиена плюс. Една добра характеристика, без която е трудно да си представим модерна миялна машина. Особено подходящ за страдащите от алергия.
 13. Предварително накисване. Ако съдовете са чудовищно замърсени и дори изсъхнали, тази функция ще помогне. Той ще бъде чудесно допълнение към всяка програма.

Най-важните характеристики миялна машина boschи всички други, които сме изброили. Списъкът не е много дълъг, въпреки че сме почти сигурни, че бихте добавили няколко елемента към него и това е нормално. Въпросът за търсенето на функциите на съдомиялни машини е много субективен и този факт оставя широко поле за работа на производителите.

   

Коментари на читателите

 • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини