Всичко за пералните машини

Трябва ли да изключа крана за подаване на вода в пералнята след измиване?

Необходимо ли е да изключите крана за подаване на вода в пералнята след измиване.pptxМного потребители се питат: необходимо ли е да изключите водата, когато шайбата приключи с работата си? Разбира се, повечето хора никога не правят това, но това може да доведе до сериозни последици. В статията ще се опитаме да разберем какво какво.

Припокриване или не припокриване?

Защо е необходимо да изключите крана, за да подавате вода към машината? В крайна сметка това дори е написано в ръководството за инструкции. Но тъй като входящият клапан, който доставя вода на машината и я спира, не е вечен. Той е предназначен за временна употреба, а не за постоянна употреба. Следователно, ако клапанът е постоянно под налягане, вероятно е:

  • заключващата пружина ще отслаби и това ще се отрази на херметичността на мембраната:
  • гуменото уплътнение на клапана от постоянно напрежение може да се износва, което ще доведе до мощен пробив и наводнение на съседите.

Заключваща пружина е устройство, което незабавно реагира на спад на налягането в тръбата. Положението се усложнява по правило от факта, че клапаните се провалят по-често през нощта от по-високо налягане и хващат изненада собствениците на машината. Затова направете правило да спрете да сервирате поне когато си лягате или излизате от дома, за да избегнете изненади.

Внимание! Производителите на перални машини не носят отговорност за неизправност на клапана, ако по време на повреда не е било прекъснато подаването на вода.

клапанът е разхлабен и възниква течКакво да направите, ако стигнете до крана е трудно? Тя може да бъде скрита между машината и стената или прикрита в килер. Постоянното преместване на уреда не е опция, тъй като е физически трудно и отнема известно време. По-добре, разбира се, за да не виждате крана. Например, можете да преместите колата малко по-далеч от комуникациите, така че кранове и проводници да не са много забележими, но до тях можете лесно да стигнете.

Да, повредата на клапана е въпрос на шанс. Случи се, че частта служи за десет години, без да изключи водоснабдяването след измиване, и се случи, след като спази всички препоръки, да се провали шест месеца по-късно.

Aquastop - спасение от наводнение

пералня с маркуч akvastopКакво представлява системата Aquastop в пералнята? Това е специален опционален маркуч, който вече е интегриран в пералнята. За разлика от стандартната система за водоснабдяване, издържаща на 10 бара, тя може да издържи до 70. Освен това системата е оборудвана със специален електромагнитен клапан, който при изтичане моментално изключва подаването на вода към машината. Освен това Aquastop работи дори по време на измиване, така че не е необходимо спешно да се опитвате да изключите крана, за да доставите вода на пералнята, клапанът ще го направи вместо вас.

Как работи? Машината със системата Aquastop също има специален палет, разположен дълбоко вътре. Когато там се натрупа вода, се задейства сензор, който дава на клапана сигнал да спре изпомпването на вода.

В допълнение, Aquastop може да спре потока на вода, дори ако отидете твърде далеч с почистващ препарат. Но защо? Факт е, че при контакта на продукта и водата се образува пяна. А в големи количества ще препълни резервоара и ще започне бързо да излиза навън, рискувайки да повреди електрониката.

Не бива обаче постоянно да се разчита на Аквастоп. В края на краищата, всяка система има разходи и може да се обърка. По-добре е да следвате всички препоръки за работата на машината. На въпроса „блокирайте или не блокирайте крана“ - отговорът е очевиден. С почистващи препарати, както виждате, прекаляването също не си струва, може да свърши зле за вашата машина. Да, има моменти, в които маркучът се пробива без видима причина поради производствени дефекти или нещо друго. Но можете да изискате гаранция само ако сте спазили всички правила за изключване на вода.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини