Всичко за пералните машини

Трябва ли да си купя съдомиялна - отзиви

струва ли си да купите съдомиялна машинаПрез 21 век хората все повече започват да мислят за закупуване на съдомиялна машина, особено след като пазарът предлага много модели и марки. Въпреки това мнозина, преди да направят покупка, задават въпроса: струва ли си изобщо да го купите и наистина ли е необходима? Няма еднозначно мнение, хората се разделят на тези, които са за закупуване на съдомиялна машина, и тези, които са против. И двамата предлагат своите аргументи, оставяйки отзиви в мрежата, това открихме.

Какво казват привържениците на съдомиялни машини

Rina32

Свекърва ми подари миялна машина за рождения ми ден, много съм доволна и съм й благодарна. Помага много. За измиване използвам комбинирани таблетки и сол. Измина една година, откакто го получих, работи добре, не е шумно. Не помня марката Bosch, има много функции.

Marisha123

Преди да си купя съдомиялна машина, също се замислих дали си струва да я вземем, реших, че е лукс. Съмняваше се, вероятно и защото съпругът й често помага да мие чиниите. В резултат на това купих евтин модел Beko. Изминаха 3 години оттогава и много се радвам, че реших да купя. Всичко е перфектно измито от съдовете, а тиганите и тенджерите сега блестят. Лъжици и вилици започнаха да изглеждат като нови. Съветвам ви да купите и не се колебайте, ще бъдете много щастливи.

EndleSS_HappineS

Отговарям: да, да, да, струва си да си купите съдомиялна машина. Най-важното е да разберете правилата за работа. Няма нужда да правите съдове с остатъчна храна, трябва да почистите всичко в кошчето. Съдомиялната машина ще спести много време и физически усилия, можете да бъдете сигурни.

Basja158 мияч на чинии

Не толкова отдавна и аз станах щастлив собственик на съдомиялна машина, въпреки факта, че кухнята е с размерите на къщичка за птици. Но огромно желание да има техника й позволи да я залепи. И купих Bosch SKS62E88RU ActiveWater Smart. Това е десктоп модел и съм доволен от него. При избора на магазин те помолиха за съвет от търговски асистент, който каза, че ако купите Bosch, тогава само немска монтажна, добре или турска, въпреки че тази сглобка не е много добра, но е по-добре да не вземете въобще полската сглобка, голямо възстановяване, коли с проблеми , Необходимо е да вземете кола, струва си, просто трябва да я изберете внимателно.

За ваша информация! Много често в мрежата има предложение да се постави паметник на създателя на съдомиялната машина и след това да се поставят цветя върху нея! Така хората са доволни от подобно изобретение.

Davidoff

Аз съм само за закупуване на съдомиялна машина, например имам компактен модел на машина Electrolux за 4 комплекта. Досега не можем да получим достатъчно от техниката, измивания в челната петица. Всеки е забравил какво означава да миете чинии с ръце и няма належащ въпрос кой е дежурният човек в кухнята днес? Нервите са спокойни - и това е най-важното, с една дума само плюсове.

лимон

Съдомиялна е нещо. Изваждате остатъчната храна, можете да изплакнете чинията преди зареждане и да я поставите в съдомиялната машина. Можете да зареждате саксии и чинии едновременно. И целият процес ще отнеме 40 минути - час. Като цяло има много предимства, пестете време и няма нужда да се занимавате с мазни ястия. Минусът, според мен, е само един - твърде мързелив, за да легнеш, а след това да извадиш чиниите.

аноним

Имаме миялна машина Beko с ширина 45 см, която побира 10 комплекта. Той мие чинии чудесно и достатъчно за 4-годишно семейство. Включваме миялната машина вечер или през нощта, а през деня съдовете се натрупват. Сутрин изваждаме сухи чинии от колата. За измиване купуваме само хапчета. По отношение на спестяванията вече е доказано, че водата е много по-малко загубена, а топлата вода изобщо не е необходима. Не мога да кажа нищо конкретно за електроенергията, потреблението се увеличи, но не знам колко. Недостатъкът е необходимостта от получаване на съдове, но това е несравнимо с това, когато миете чиниите с ръце всеки ден.

Nick

Удобството на съдомиялната машина е безценно! Използваме само оборудване на марката Bosch, затова купихме съдомиялната машина на същата марка, много ми харесва и мие съдовете перфектно.Съпругът ми и аз сме само двама, но въпреки това след закуска и вечеря се събират поне 10 чинии. И ако броите повече съдове, лъжици, чаши, чинийки, тогава достатъчно за пълно натоварване веднъж на ден. Затова ни е нужен, дори не мога да си представя как да го направя без него.

мияч на чинииСветлана

Без съмнение е необходима миялна машина, веднага щом се появи възможността, веднага ще я закупим. Докато не сте го купили, посъветвайте кой от тях е по-добре да вземете ...? Ние сме само двама и на ден се събират много ястия, защото готвим вкъщи. След закуска - тиган, няколко чинии, няколко вилици, голяма чиния за сандвичи. Още 2 мръсни халби и 2 чаени лъжички, също винаги остава чиния или ваза от сладко. Преди да тръгнете за работа, всичко това остава в мивката. Ако вечеряте вкъщи, след закуска купа от супа, две чинии за супа, чаши, лъжици, купа за салата и нещо друго се добавят към планината от ястия. След вечеря се добавят още ястия и ако броите дъски за рязане, чинии, необходими за готвене, тигани, тогава има само едно заключение - КУПЕТЕ съдомиялна машина. И ако гостите идват, дори веднъж месечно, тогава това е просто спасение, определено имаме нужда от него.

Дамски пламък

Аз съм за закупуване на съдомиялна машина. В нашето семейство машина на Bosch е широка 60 см. Много съм доволен от такъв помощник. Опитах се да измия почти всички съдове в него, включително консервите, дори да измия чашата от шкафа. Резултатът е отличен, нищо не трябва да се мие. Използвам го веднъж на 2 дни, така че хапчетата се използват пестеливо. В името на такава голяма миялна машина трябваше да пожертвам шкаф в малка кухня от 6 квадратни метра, но наистина си заслужаваше. Мразя да мия чинии след ядене, целият негатив е изчезнал с машината. Съветвам всички, без колебание да изберат модел.

Mirabella

Семейството ни има миялна машина всеки ден. Не можем да си представим живота без него, също както не можем да си представим, ако не разполагахме с пералня. Когато се появиха такива машини, някои „староверци“ викаха, че ще се справят без шайба, а сега се радват и не помнят старите дни. Така че хората са против съдомиялните, по-скоро тези, които никога не са използвали такава машина. Въпросът е, откъде им хрумна идеята, че съдомиялните не са икономични или неудобни?

В действителност, повярвайте ми, дори в семейство от двама души ястията могат да се натрупат толкова много, че да надхвърлят максималното натоварване. Водата определено се консумира по-малко, поне гореща изобщо не се изисква. Не споря, че висококачествените таблетки са скъпи и по-скъпи от ръчното пране. Но сапунът за пране също е евтин, но малцина го използват вместо прах за пране. Съветвам ви да си купите съдомиялна машина и да не се заблуждавате от глупост и можете да разберете как да прекарате освободеното време.

Нашият сайт използва отзиви на реални хора.

Отзиви на противници за закупуване на съдомиялна машина

Валера

Купих миялна машина, сега вече трета година празен ход. Пускам го веднъж годишно и след това, защото го купих. Наистина не обичам мръсни и изсушени съдове, така че съм свила да ги мия на ръка и не виждам проблем в това. Колко чинии трябва да натрупате в този глупак, е необходимо да спестите два дни и с всичко това чиниите трябва да бъдат почистени и подредени. В семейството сме двама и в същото време не ядем по цял ден, а понякога се налага да закусваме извън къщата. Накратко, за мен това е най-безполезната техника.

Massandra

Имам миялна машина, която вече е на 4 години. През това време тя го включи само 3 пъти. Винаги има топла вода, така че ми е лесно да мия чиниите веднага след ядене. И това вбесява да поставите всичко по рафтовете в кошниците на съдомиялната машина и след това да изчакате около два часа, когато процесът приключи, за да получите сухи и чисти съдове и да ги поставите в шкафа. Единственото, което ми хареса беше как се измиват кристалът и стъклото, няма нужда да се търкат до блясък, всичко е толкова лъскаво.

Jylia24мияч на чинии

Нашите приятели от Москва купиха съдомиялна машина и я използват много рядко, с една дума машината бездейства.Включват го само след празник или голям празник, в други случаи, както самите те се убедиха, няма смисъл. Ако времето можеше да се върне обратно, тогава те не биха го купили.

Kvisnals

Не съм против купуването, но не и за това. Родителите имат вградена компания за съдомиялни машини Zanussi, която вече е на 5 години. Има няколко режима, главно използвайте такъв, който загрява водата до 60 градуса и мие около 30 минути. Това е може би единственият плюс, когато съдовете се мият в много гореща вода. Но не всички ястия могат да издържат на такава топлина, имаше случаи, когато чиниите се спукаха. Друг минус е, че трябва да изплакнете съдовете преди зареждане, в противен случай филтърът бързо ще се запуши. Понякога не всички съдове се мият и трябва да се мият. Освен това хапчетата за нея са скъпи. Като цяло съпругът ми каза не, нямаме миялна машина и не ни е нужна, докато той мие чиниите на ръка, може би затова не настоявам.

благослови-анна

Родителите ми също имат миялна машина, която се използва само по празници. Първо, имате нужда от скъпи хапчета, евтините се измиват ужасно. В допълнение, чиниите трябва да бъдат добре почистени преди зареждане и няма да зареждате празна машина. За да изтеглите пълния, трябва да съберете всички ястия, които са в къщата. Като цяло ни се струва неикономично и дори нерентабилно. Мисля, че не трябва да харчите пари за покупка, а след това и за поддръжка на оборудване.

Oliya-едно

Мисля, че не е необходима миялна машина, абсолютно безполезен домашен уред. След вечеря измийте по-лесно 2 чинии и лъжици с ръце. И още по-икономичен и по-бърз. Да, след като гостите мият още малко, но това е изключително рядко, но тъй като дори не искаме да купуваме съдомиялна машина.

Angelina1234

Съгласен съм с тези, които казват, че не е необходима миялна машина. Тя стои мъртво тегло с мен. Много по-лесно е да измиете няколко чинии и чаши с ръце, като прекарате не повече от 10 минути, отколкото да изчакате почти 2 часа, за да може машината да направи това, изразходвайки киловати енергия. По време на приема на чиниите ми, при получаване, не съхранявам в мивката, всичко е бързо и чисто.

Има много отзиви от клиенти, смятаме, че ви е станало ясно, че някой има нужда от миялна машина и е важно. И някой смята такава техника за безполезна. По този въпрос, само вие можете да решите дали да купите съдомиялна машина или не. В допълнение към отзивите можете да прочетете статията Имам ли нужда от миялна машина, който описва всички плюсове и минуси на такава покупка.

   

5 коментара на читателите

 1. Граватар Анатолий Анатолий:

  Добър ден Наскоро купи автомобил компания BOSH 40, защото уморен да стои вечер при мивката в продължение на един и половина два часа, семейство от трима. Помага вечер, зареждате всички мръсни съдове вечер и се занимавате с вашия бизнес. Плюс това, не го мийте с ръце, чиниите станаха като нови. Горещо го препоръчвам.

 2. Граватар Ирина Irene:

  Явно всичко зависи от компанията. Купихме фирми на Delta. Дори кетчупът не се отмива от чиниите, освен ако не почиствате машината на всеки две седмици със специален, много скъп продукт. И това въпреки факта, че се използва веднъж на два дни. Съжалявам за покупката, защото измива отвратително (((

 3. Граватар Анджелина Анджелина:

  Дълго мислех, реших да си купя съдомиялна машина или не. Чух много страхотни отзиви, но за монтаж трябваше да преработя кухненския комплект 🙁 И все пак един приятел се убеди, че си заслужава!
  И сега съм щастливият собственик на BOSH40, 45 м. Вече шест месеца не се радвам! Само плюсове! Тиганите от неръждаема стомана, които се подготвяха за пускане, бяха измити така! Това, което направих снимка и изпратих на приятел, който твърдеше, че това е безполезно нещо, За вилици, лъжици, чаша и нищо за казване. Всичко е в перфектно състояние!
  И още.Не слушайте „по-лесно е да измиете две чинии с ръце“! Не се случва, че цял ден има малко ястия! Пържите и готвите супа в чинии? Например, когато готвя вечеря, използвам много предмети и още повече с миялна машина. Сега няма смисъл да пестите. А комбайните ?! преди да се замислите и колко по-късно да се измиете, изсушите, сгънете. Вземаш нож и кълцаш. И сега, правя всичко на кухненски уреди, веднага в пишещата машина, изсушавам го и го поставям на рафт!
  Един съвет от личен опит. Използвам таблетки, без значение кои от тях, разбивам наполовина, но определено добавям балсам! Налива се веднъж месечно приблизително. Струва 100-200 рубли бутилка, с нея съдовете наистина се измиват перфектно, независимо от името и цената на таблета.

 4. Граватар Александър Александър:

  Използваме съдомиялната машина Hotpoint от доста време, като от време на време измиваме собствените си чинии и по принцип цялата работа е върху нея.

 5. Граватар Ирина Irene:

  Няма начин да се объркате. Сравних много опции в магазините и видях много стоящи модели. Определено какво е по-добре и кое е по-лошо, все още не разбирам. И избрах този, с който ми е удобно да се използва. В това отношение бях уреден от Indesit.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини