Всичко за пералните машини

Трябва ли да добавя Calgon към пералнята?

Трябва ли да добавя Calgon към пералнятаНадеждната пералня струва много пари и щастливите собственици на Samsung, Kandy или Bosch са склонни да се справят без инциденти по-дълго. Следователно вниманието на много се обръща към специален инструмент, наречен Calgon. Именно той постоянно се рекламира по телевизията, обещавайки омекотяване на водата и активна борба с изметът. Но сега необходимостта от използване на тази смес се поставя под въпрос. Нека се опитаме да разберем дали Kalgon е необходим в шайбата и дали си струва исканите пари.

Ще се счупи ли нагревателят, ако не се използва Calgon?

Рекламата плаши, че без Калгон след няколко дни нагревателят ще бъде обрасъл с разрушителен слой от мащаб, машината ще се счупи и собственикът ще поклати тъжно главата си. Показаното изображение е толкова вярно и плашещо, че около продукта се е създал ярък мит, който е прераснал в редовно заспиване на сместа с всяко измиване. Компанията спестява много пари, докато експертите уверено заявяват, че това е банална заблуда.реклама се плаши, че нагревателят ще се влоши

Първо, Calgon няма да даде гаранции за дългосрочната работа на машината. Колко невъзможно е да се предвиди кое колело ще пробие по-бързо - мръсно или чисто. Врящият слой не е пряко свързан с функционирането на нагревателя, така че не трябва да разчитате на едно вълшебно средство. Състоянието на нагревателния елемент е по-силно повлияно от правилната работа, първоначалното качество, непрекъснатото снабдяване с електричество и мащаба в списъка с причини и последици заема последното място. Също така трябва да разберете, че при твърда вода от чешмата, везната все още се утаява, макар и в забавено движение. Много по-надеждно е да се погрижите веднага за филтрите, въпреки че те са скъпи, като Calgon.

Второ, има по-надеждни и ефективни начини за справяне с мащаба. Например, ежегодно почистване със специален инструмент или замяна на нагревателен елемент с нов на всеки пет години. Тя ще бъде 2-3 пъти по-евтина от загубата при опаковане на Калгон.

За да се предотврати появата на мащаб, достатъчно е да "задвижвате" машината на всеки шест месеца с празен цикъл с добавяне на специален препарат за почистване.

Необходимо е да се грижите за нагревателя на пералнята, но Calgon не е панацея за всички проблеми на TEN. Необходимостта от добавяне на Calgon към пералнята ще бъде много скъпа и няма да защити машината от въздействието на мащаба. По-икономично е да спестите пари, които не са били изразходвани за продукта и ако се получи повреда, незабавно купете нова шайба.

Омекотява ли Калгон вода

Основната цел на Калгон е да смекчи водата, но тук възниква логичен въпрос: "Помага ли инструментът за борба с твърдостта на водата?" Отговорът може да се види в състава. Тук са изброени само обикновена сода и посредствен препарат. Всъщност първата съставка е в състояние да омекне, а втората е в състояние да завърши започнатото чрез цялостна повърхностна обработка. Но това не обяснява високата цена на рекламирания продукт, защото пазарната цена на содата е многократно по-ниска.

Calgon съдържа евтина сода за хляб.

Калгон половин сода за хлябВъпреки оскъдния състав и липсата на претендирания ефект, мнозина продължават да се доверяват на Калгон, като се аргументират, че все пак трябва да добавят нещо, в противен случай машината няма да продължи дълго. Това е заблуда по много причини.

  • Почти всички съвременни прахови смеси съдържат специални химически модификатори на вода, а някои съдържат специални омекотители.
  • Наистина твърдата вода, заплашваща измет, е рядкост.
  • Добавянето на Calgon всеки път, когато стартирате машината е много неизгодно. През целия период на работа ще бъде достатъчно "прилично" количество, което ще бъде достатъчно за втората машина.
  • По-евтино е да се борите с мащаба, за което е достатъчно да използвате сода или лимонена киселина.

Производителите на перилни препарати не стоят неподвижно, но активно работят върху продукт за еднократна употреба, който може да измие, почисти и омекоти водата. Тогава използването на машината ще бъде много по-удобно.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини