Всичко за пералните машини

Перална машина за крака

машина за пране на кракаМеханични перални машини - какво е това? Музеен експонат или авангарден дизайн? Най-вероятно и двамата, защото, както знаете, „всичко ново е добре забравено старо“. В тази статия ще опишем модерна преносима пералня с крак. Ще поговорим за перспективите за развитието на такава техника, ще опишем характеристиките на модел, който вече се е появил на пазара, а също така ще разгледаме неговите предимства и недостатъци.

Области на приложение

След като видяхме кратка история на появата и развитието на пералните машини, лесно можем да видим, че първата пералня имаше механично задвижване и тя беше измита благодарение на мускулната сила на човек. След много кратко време пералните машини стават електрически и в продължение на 100 години на никого не му хрумна да създава и популяризира механични модели.

Преди около 100 години електрическите перални машини лесно заменят механичните перални машини, а сега подобна техника отново искаше да си прищипа малко парче от огромен пазар.

Всъщност каква е перспективата за механична пералня, която се изтрива поради мускулната сила на човек? В края на краищата, самата същност на пералнята е да освободи човек от неприятните дейности, свързани с миенето на ръцете, и тук не само купувате пералня, а дори усилено работите за измиване на прането. Всеки мирянин веднага ще помисли за сапун и корито - евтино и весело.

Съвременните разработчици създадоха досега единствена по рода си механична пералня, която се задвижва от многократно натискане на крачния педал. Такава пералня трябва да се използва някъде на почивка, за да се измие малко количество спално бельо, като същевременно не се съсипе маникюра. Също така механична пералня може да се използва навсякъде, където няма електричество и заедно с обикновена автоматична пералня. Нека поговорим за неговите характеристики по-подробно.

машина за пране на крака

Преглед на модела

На съвременния пазар на перални машини можем да срещнем само един, макар и активно рекламиран, механичен модел - Drumi, разработен от канадската компания YIREGO. В допълнение към тази машина има и AQUA Coton, но принципът на нейното действие е различен, така че няма да говорим за това. Drumi е механична пералня, която се задвижва от човешкия крак. Оттук и името - шайба за крака. Тази пералня беше хит през 2015 г., всички информационни сайтове, посветени на съвременните технологии, винаги са писали за това. Какви са характеристиките на Drumi?

 1. Задвижване на педалите.
 2. Необичаен външен вид.
 3. Преносимост.

Основното нещо, разбира се, е необичайният характер на самото развитие. Никой от съвременните производители не го е правил и не го е продавал, което означава, че първите продажби се дължат поне на истинския интерес на потребителите към новата пералня. Първите продажби се състояха през юли 2016 г. в Канада и Съединените щати, но разработката все още не е преминала под формата или на високата си цена (около 190 долара), или поради липсата на интерес от страна на европейския потребител, или просто е минало толкова малко време, и пазарът не успя да реагира правилно на новия продукт.

барабан за перална машина

Drumi има следните характеристики: педално механично задвижване, използването на което не изисква много усилия от страна на потребителя, зареждане на 2,2 кг пране, височина само 56 см, консумация на топла вода - до 5 литра, и най-важното - 3 цикъла на грижа за пране. Може да изглежда странно за някои, но Барабаните са способни не само да измиват, но и да изплакват и изтръскват, докато всичко това става чрез натискане на педала. Що се отнася до размерите, те са достойни за най-много малки перални машини съществуващи в света.

Работи така:

 • заредете мръсно пране в колата, изсипете праха;
 • след това наливаме гореща вода в миещия резервоар;
 • затворете капака и започнете да натискате педала с ниска интензивност в продължение на 5 минути;
 • след това отворете капака и източете мръсната вода;
 • изсипете чиста топла вода, отново затворете капака и натиснете педала за 3 минути;
 • отново изцедете водата, затворете капака и отново натиснете педала за 2-3 минути;
 • източете изцедената вода и това е - измиването свърши.

машина за пране на крака

Изненадващо, на изхода прането, измито с барабаните, има остатъчна влага, както след предене в автоматична пералня. Не е лошо, като се има предвид, че това е механична пералня.

Предимства и недостатъци

Сега нека отбележим плюсовете и минусите на Drumi, колкото и странно да звучи, но тази техника има много повече предимства, отколкото недостатъци. С добродетелите ще започнем.

 1. Пералнята има много малки размери, което ви позволява да я носите със себе си във ваканция.
 2. Не изисква електрическа връзка.
 3. Той може да измие малки порции бельо, до два чифта чорапи и долни гащи.
 4. Силно спестява вода и прах за пране.
 5. Това е единствена по рода си механична пералня, способна да изпира пране.
 6. Пране, изплакване и въртене са много бързи, много по-бързи, отколкото в стандартната автоматична пералня.
 7. Пералнята изглежда много стилна, няма да е срам да покажете на приятелите си и да ги поставите в средата на стаята. В допълнение, шайбата има много удобна дръжка за носене и като се има предвид, че тежи само 7 кг, можете да я носите навсякъде.

машина за пране на кракаНедостатъците на пералня Drumi също са налични и основният недостатък може да се счита дори не цената, а достъпността. Понастоящем оригиналният модел на тази шайба може да бъде закупен само в Канада и САЩ, или да поръчате такава шайба в местни англоезични онлайн магазини. Ще трябва да доплатите за доставка и плюс изчакване, докато пристигне, не всички купувачи приемат това.

Като цяло пералнята беше много, много прилична. На фона на предимствата, които са в арсенала на тази техника, задвижването на краката е някак невидимо, защото всъщност не създава особени неудобства за потребителя. Опитайте да вземете подобна шайба за крака и почти сме сигурни, че няма да се наложи да съжалявате!

   

7 коментара на читателя

 1. Граватар Татяна Татяна:

  Бих искал да си купя такава кола. Кажете ми къде да го поръчам?

 2. Граватар Наталия Наталия:

  Каква е цената?

 3. Граватар Алена Алена:

  Страхотно !!! Искам това.

 4. Граватар Наталия Наталия:

  Моля, кажете ми къде и по какъв линк можете да поръчате преносимата крачна шайба Drumi и каква е цената?

  • Граватар Кочубей Kochubey:

   Необходимо е да се търси сред любители майстори на гаражни работилници за ентусиаст с широк профил, който може да произвежда и организира производството на такива преносими шайби. С присъствието в нашата страна на много талантливи специалисти с големи глави за всякакви неща, производството и производството на малки шайби Drumi няма да бъде особено трудно поради простия и прост дизайн на продукта. Основната трудност ще бъде задържана от снурдлорите и непускалите-вседозволеността от официалния Путин оккумен на разрушителите.

 5. Граватар Маша Маша:

  Цената е 319 долара, това е стотинка! Сякаш е натъпкана с електроника. Цената й е не повече от 5 tr. трябва да бъде.

 6. Граватар Антон Антон:

  Писано е да се купува само в онлайн магазина на Канада и САЩ, за 300 долара. И това не обмисля доставка.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини