Всичко за пералните машини

Крака за пералня - как да се настрои?

Как да настроите краката на пералняВсяка пералня се нуждае от правилна инсталация. Ако е инсталиран неправилно, това може да повлияе негативно както на прането на прането, така и на експлоатационния живот на този домакински уред. Освен това, ако машината не е инсталирана правилно, може да започне да вдига шум.

Ако не регулирате краката на машината, тогава най-вероятно тя няма да е достатъчно стабилна. И когато измиването може да започне да залита. Поради извиването и вибрациите си вътрешните части на машината могат да започнат да влизат в контакт с корпуса или помежду си. Това ще предизвика шум. И в допълнение към шума, такава инсталация на пералнята ще доведе до ранната повреда на нейните части. А някои части са скъпи.

В допълнение към регулирането на краката, трябва да се грижите и за подовата повърхност, върху която ще бъде разположена машината. Подът, който е идеален за нашите домакински уреди, трябва да е твърд и равномерен. Например, бетон. Ако инсталирате пералня в селска къща, изработена от дърво, препоръчително е да подготвите отделна секция на пода за машината. Ще трябва да се излее с бетон.

Как да настроите пералнята?

Краката на пералната машинаЗа да регулират и нивелират машината, нейните създатели са предвидили наличието на специални усукващи крака. За да увеличите или намалите височината на определен крак, можете да го завиете в тялото или обратно, да го завъртите. Чрез тези стъпки можете да нивелирате пералнята.

За да сте сигурни, че е стабилен, можете леко да го разклатите. Ако падне в която и да е посока, тогава трябва да регулирате крака от тази страна. Тоест, увеличете височината му. Ако падне в две посоки, тогава трябва да развиете двата крака на свой ред. Правете това, докато пералнята се върне в нормалното си и стабилно положение.

Не извивайте веднага всички крака до максимум. Този подход ще ви попречи да инсталирате правилно машината.

Важни нюанси на правилното регулиране

Ниво на сградата жълтоВ допълнение към простото регулиране на краката за пералнята чрез око, специалната регулация е много желателна. В допълнение към стабилността, за да работи машината добре, тя трябва да бъде на ниво. Ето защо трябва да се има предвид дали има накланяне на машината в една или друга посока.

За да потвърдите това, препоръчваме да използвате нивото на сградата. Този инструмент е идеален за измерване на отклонения. Поставете го върху тялото на машината. Първо, успоредно на предната и задната стена на машината. След това успоредно на страничните стени. И обърнете внимание на положението на балончето в клетката с вода. Тя трябва да бъде в линиите в центъра на стъклената клетка. Това означава, че машината е на ниво. Ако балонът се отклони вляво или вдясно, тогава трябва да коригирате краката.

Регулирането на краката на пералнята с нивото на сградата ще гарантира правилното положение на вашите домакински уреди. А това от своя страна ви гарантира, че по време на работа вътрешните части на машината няма да се докосват отново един друг - един до друг и тялото. И съответно те ще поддържат представянето си по-дълго.

Ако следвате правилата за инсталиране на пералнята, тогава нейното използване ще бъде дълго и приятно.

Какво друго е важно при инсталирането на пишеща машина?

  • Не забравяйте да премахнете транспортните болтове. Те са разположени на гърба на пералнята и заключват барабана. Затворете дупките, които се появяват с щепселите, доставени в комплекта.
  • Поставете входящия маркуч на канала. Като такова място можете да използвате канализационна тръба, мивка, баня. Височината на маркуча не трябва да надвишава височината, препоръчана от производителя на вашата машина. Можете да намерите препоръки в документацията, която се доставя с вашия домашен уред.
  • Ще трябва също да се свържете със студена вода. За да направите това, към пералнята е включен маркуч. Навива се на пералня и на специална странична лента. Ако нямате връзка в тръбата, тогава трябва да го направите. Преди водния клон, който води до машината, трябва да има кран, който да изключи водата.
  • Сега просто трябва да свържем колата към електричество. За нея е препоръчително да използвате отделен контакт с RCD (устройство за остатъчен ток) и автоматичен превключвател.

За да улесним самостоятелно свързването на машината, решихме да добавим видео:

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини