Всичко за пералните машини

Преглед на ниските шайби

ниски коли автоматичниАко няма достатъчно място за стандартна пералня, тогава в този случай трябва да помислите за малка машина. Такава машина може не само да бъде поставена в малка кухня, но и да се постави в банята. Моделите на ниските автомобили не са малко. Но какво може да се нарече ниска машина, какви са нейните характеристики, каква марка са такива коли? Ще отговорим на тези въпроси.

размери

Размерите на стандартната автоматична пералня са приблизително следните: дълбочина 60 см, ширина 60 см и височина 82-85 см. Има еднакви по-тесни машини с дълбочина 37-55 см, на същата височина. Но понякога това е твърде много, имаме нужда от модел с още по-малки размери. Такива размери са перални машини, предназначени за монтаж под мивката.

Височината на такава машина е 60-70 см, дълбочина 29-54 см, ширина 46-60 см.

Под перални машини просто не съществува, освен ако не е полуавтоматично устройство или машини за активатор, Но няма да ги вземем под внимание, повечето читатели се интересуват от съвременните технологии.

Удобства

Малките перални машини обикновено изискват монтаж под мивката, от една страна това е голям плюс, който се състои в спестяване на място. Но от друга страна, характеристиките и размерите на инсталацията определят редица недостатъци:

  • имат малък товар, максимум 4 кг пране;
  • за инсталиране над машината е необходима специална мивка; такава мивка се нарича "водна лилия";
  • е необходим специален сифон;
  • качеството на въртене е по-ниско, отколкото при машини с пълен размер, дори със същата скорост;
  • ниските коли са по-ниски в надеждността и издръжливостта;
  • имат висока цена.

Минусите са много сериозни, така че преди да вземете решение за такава машина, трябва да помислите внимателно, може би все пак има място за по-висока пералня.

За ваша информация! Не много производители произвеждат перални машини с малък размер. Такива модели се срещат в Candy, Electrolux, Zanussi, Eurosoba, малки автоматични машини наскоро се появиха в Bosch.

Преглед на модела

Electrolux EWC 1350 е свободно стояща пералня, която може да бъде монтирана под мивка или мивка. Размерите му (WxDxH) са 50x51x67 см, поради което капацитетът на барабана е само 3 кг. Въпреки факта, че максималната скорост на въртене е 1300, производителят посочва, че класът на въртене е само B, а класът на пране също е B. Тази машина е оборудвана с всички необходими програми за пране, сред които има програма за предотвратяване на сгъстяване, предварително измиване и пране на вълна. Всички нива на защита са вградени в машината. Този модел вече е на повече от 10 години и все още е в продажба, което показва неговата популярност сред потребителите и надеждност. Средната му цена е 34 хиляди рубли.

Electrolux EWC 1350

Eurosoba 11000 Plus е пералня, произведена в Швейцария. Размерите му (WxDxH) са едни от най-малките сред тези машини - 46x46x69 см. При максимална скорост на въртене от 1100 производителят декларира клас на въртене само на C, докато класът на измиване и консумацията на енергия са А. В тази машина можете да измиете не повече от 3 кг пране, като изберете една от 7 режима на пране. По-малко при липса на пълна защита срещу течове. Средната цена за този изключителен черен модел е 62 хиляди рубли.

Eurosoba 11000 Plus

Zanussi FCS 1020 C е перална машина от италианска марка, малко по-ниска по характеристики спрямо предишния модел. Класът на въртене при 1000 об / мин е само C, клас на ефективност на пране B. В машината не могат да се поставят повече от 3 кг пране. Размерите на машината (WxDxH) са 50x52x67 cm. Има различни режими на пране, включително пране на деликатни тъкани и вълна, но няма пълна защита срещу течове, няма защита от деца. Средната цена е 29 хиляди рубли.

Zanussi FCS 1020 C

Candy Aqua 2D1040-07 - автоматична машина с размери (WxDxH) - 51x46x70 см. Този модел може да измие не повече от 4 кг пране в един цикъл. В същото време декларираният клас на измиване A, клас на въртене C с максимална скорост 1000.Броят на програмите е 15, сред които има програми: „Противоалергични“, „Ризи,„ Изпиране на смесени тъкани “. По-малко пералня при липса на пълна защита срещу изтичане на вода и от деца. Средната цена е 18,5 хиляди рубли.

Candy Aqua 2D1040-07

DAEWOO DWD-CV701JC е мини пералня с вместимост 3 кг, с размери (ШхДхВ) 55х29х60 см, барабанът му се върти със скорост от само 700 об / мин. Заявеният клас на пране е само Б. Броят на програмите е 6. Особеността на тази машина е в монтаж на стена. Тежи само 17 кг и затова е окачен на стената. Оригиналната машина, цената на която е около 20 хиляди рубли.

DAEWOO DWD-CV701JC

И така, ниски перални машини, това е изборът за тези, които изобщо не знаят къде да поставят шайбата. Такава машина може да бъде инсталирана под мивката или мивката, спестявайки използваемото пространство на стаята. Разбира се, това ще доведе до известни затруднения и неудобства, но ако няма други опции, тогава това е много добро в сравнение с миенето на ръцете или миенето в активаторните полуавтоматични машини.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини