Всичко за пералните машини

Какво представлява технологията NFC в пералнята?

Какво представлява NFC технологията в пералнята?За да се гарантира високо качество на измиване и запазване на външния вид на неща, заредени в барабана, потребителят, преди да започне програмата, трябва да оцени степента на замърсяване на прането, материала на продукта, неговия цвят. Пералнята има ограничен набор от режими, така че домакинята трябва да избере оптималните параметри за пране от програмираните в интелекта. Технологията NFC в пералнята е най-новата разработка, която ви позволява независимо да конфигурирате оборудването за работа, да допълвате стандартните програми с нови опции. Ще разберем какъв е смисълът на тази добавка.

Характеристики на новата технология

Често потребителите се сблъскват с липса на избор от режими, които биха били подходящи за пране на определен тип пране. Пускането на грешна програма влошава нещата. И не искам да мия дрехи ръчно, ако има пералня. В стремежа си да улеснят избора на домакиня, световните производители на автоматични машини започнаха да оборудват пералните с технология NFC, който позволява използването на смартфон за контрол на интелигентността, промяна на фабричните настройки на режимите на почистване, като по този начин увеличава ефективността на измиване.За да активирате модула, доведете смартфона до пералнята

Благодарение на вградения чип, машините могат да „научат“ нови програми за обработка на неща в процеса на използването им. Основните параметри на пране се допълват и променят в зависимост от характеристиките на прането, заредено в барабана. Необходимо е да инсталирате специален софтуер на смартфона и да изведете устройството до марката на пишещата машина. По този начин се активира NFC модула, който ще коригира режима на почистване в зависимост от първоначалните данни за набор за пране в мобилното приложение.

В допълнение, NFC чипът опростява диагностиката на машината в случай на повреда. Тази функция се активира по същия начин - смартфонът се довежда до маркировката на машината, след което започва процесът на проверка на системата.

В резултат на самодиагностика, потребителят получава подробна информация за дефекти и неизправности на оборудването, както и начини за отстраняване на идентифицираните проблеми.

Плюсове и минуси

Често поради "пълненето" на пералнята с различни технологични добавки, цената на технологията се увеличава. Това означава, че преди да закупите оборудване, оборудвано с NFC чип, е по-добре да се запознаете с плюсовете и минусите на тази функция. Безспорни предимства:

  • възможност за програмиране на нестандартни режими на пране чрез коригиране на основни програми;
  • бърза диагностика на дефекти в машината;
  • лекота на използване на добавки;
  • оперативна синхронизация на телефона и шайбата.

NFC технологията има и някои недостатъци:

  • малък радиус на удара върху машината;
  • необходимостта от NFC чип в смартфона.

Много рядко има ситуации, когато инсталираният на телефона софтуер е несъвместим с модела на пералното оборудване. Ето защо, ако тази технология е много важна за вас, уверете се, че телефонът и машината са синхронизирани, преди да купите перално оборудване.

Трудно ли е да се използва

изчакайте процеса на проверка да приключиКакво е NFC технология, разбрахме. След това разберете как да го използвате. Алгоритъмът за създаване на "уникален" режим ще бъде следният:

  • Изтеглете специалното приложение на телефона си;
  • посочете данни за неща, заредени в барабана (вид плат, неговия цвят, вид дрехи, степен на замърсяване и др.);
  • Потвърдете режима на почистване, предлаган от системата.

Работата с диагностика също е много проста - донесете смартфона с работещото приложение в пералнята, изчакайте процеса на проверка да приключи.

NFC технологията означава нов, по-удобен начин за използване на пералнята. Сега процесът на измиване ще стане още по-удобен за потребителя, правото на „мислене“ се прехвърля изцяло върху модула.

   

Коментари на читателите

  • Споделете мнението си - оставете коментар

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини