Всичко за пералните машини

Неизправности и ремонти на перални машини Beco

Ремонт на пералня BecoМного потребители отбелязват надеждността на пералните машини, произведени преди 10-15 години. Но дори и при такива машини работният ресурс не е безкраен и те най-накрая се разпадат. Ремонт на перални машини Beko, Indesit, Ariston и други марки не винаги е оправдан и трябва да закупите нова машина.

Но в някои случаи проблемът не е толкова сериозен, той може да бъде отстранен със собствените си ръце, като по този начин удължи възрастта на любимия си „домашен помощник”. Ето защо в тази статия ще говорим за типични повреди и ремонт на перални машини Beko.

"Симптоми" на неизправности на автомобили от тази марка

Опитни специалисти в ремонта на перални машини са в състояние да прегледат работата на оборудването, да определят кой блок или елемент е счупен или предстои да се счупи и трябва да бъде ремонтиран. Изглежда, че ако има проблем с вашата машина, обадете се на такъв специалист от сервизния център и той ще разбере причината за повредата и ако имате късмет, той ще го отстрани на място. Всичко е бързо, лесно и без много главоболие, а най-важното е, че в някои случаи такъв акт е напълно оправдан.

Но има едно „но“, обаждането на капитана и неговите ремонтни услуги струва пари и значителни. Често се случва ремонтните услуги да са по-скъпи от реалната цена на автоматична пералня Beko и машини от други марки. Жалко е старите боклуци да дават такива пари, особено ако няма начин бързо да си купите нова машина. Има само един изход - опитайте се да поправите щетите със собствените си ръце. Но за това трябва правилно да идентифицирате повредата, което ще помогне на "симптомите" на неизправности на пералните машини Beco.

 • Водата не се загрява и измиването става в студена вода, или водата, напротив, се загрява много силно, не в съответствие с температурата, зададена от потребителя.
 • Водата се излива в резервоара за много дълго време или изобщо не се излива.
 • Люкът не се затваря до края и поради това измиването не започва.
 • След измиване водата не се оттича и това е придружено (или не е придружено) от силно шумолене.
 • Барабанът на пералнята Beco се върти със силен дрънкал, дрънкане и други външни звуци.
 • Невъзможно е да стартирате една програма за пране, тъй като машината мига всички светлини след включване или програмата е настроена, но не се стартира.
 • Машината не се включва от бутона, въпреки че захранващият кабел е включен.
 • Машината Beko, която има дисплей, дава код за грешка и „отказва“ да работи.

Обърнете внимание! Възможно е да има повече симптоми на неизправност, но най-често потребителите трябва да се справят с горното.

Типични причини за повреди и техните характеристики

Както отбелязахме по-горе, неизправността на пералните машини се проявява като външни „симптоми“ на неизправност или дори повреда. Но проблемът е как тези симптоми се свързват с конкретна повреда? Тук вече ще се изискват някои знания и експертни съвети, нека ги представим накратко.

Десет в пишеща машина на БекоАко видите, че измиването става в студена вода, въпреки че според програмата водата трябва да е топла или гореща - това може да показва неизправност на нагревателния елемент или пулта за управление. Същите изводи могат да се направят, ако водата непрекъснато се прегрява, тоест потребителят задава температурата на 30 0C и системата го довежда почти до кипене. В случай на прегряване на водата, вероятността от неизправност на пулта за управление е дори по-голяма от неизправност на нагревателя, но и двата елемента трябва да бъдат проверени.

Когато стартирате програмата за пране, машината трябва да започне да налива вода в резервоара. Това се случва с различна интензивност, в зависимост от избраната от потребителя програма. За да видите процеса на пълнене с вода, просто погледнете през прозореца на люка. Но ако видите, че са необходими 20-30, или дори 40 минути, барабанът бавно се върти, но водата не влиза в резервоара или времето минава изобщо и машината замръзва, спирайки програмата и давайки определен код за грешка. За това може да има четири причини:

 1. няма вода във водоснабдителната система - този факт е лесен за проверка чрез отваряне на всеки кран;
 2. водният филтър, разположен в основата на входящия маркуч (ако има такъв), е запушен, така че водата не влиза в машината;
 3. пълнителният клапан се е счупил;
 4. дефектен елемент на контролния блок

Автоматичната перална машина Beko е проектирана така, че да не стартира програмата за пране, докато люкът не се затвори напълно и сензорът на заключващото устройство изпрати подходящ сигнал към контролната платка. Ако люкът не се затвори или изглежда затворен, но програмата за измиване все още не се активира, това означава, че заключващото устройство се е счупило и не държи люка, поради това сензорът не може да работи или самият сензор се е счупил.

За ваша информация! Ако срещнете проблем със заключващото устройство на люка, опитайте се леко да натиснете този люк с коляно и включете отново програмата за пране, може би заключващата кука просто не влиза напълно в чифтосващата част и не се заключва.

дренажна помпаСлед приключване на програмата за пране пералнята трябва да източи сапунената вода и да излее прясно изплакване. Този процес е придружен от тътен на дренажната помпа. Водата се оттича доста бързо, след което машината започва да изтегля чиста вода. Ако машината след доста дълго време не може да източи водата и след това замръзне или се опита да източи водата, помпата бръмчи, но изтичането не възниква, проблемът е:

 • в помпата;
 • в контролния съвет;
 • в запушен дренажен маркуч или канализация.

Ако машината е много шумна, барабанът се върти със страшен клак, дрънкане и чукане, много е възможно лагерите да са се счупили или просто чужд метален предмет попаднал в резервоара, забит между стената му и стената на барабана и клин. Подобна повреда изисква незабавно изключване на машината и предприемане на мерки за отстраняване на проблема.

Също така машината може да не се включи изобщо или след включване започнете да мига всички светлини и това се повтаря от време на време и включването / изключването на машината отново не работи. В този случай тя може:

 1. счупете бутона за включване / изключване на пералнята;
 2. да счупите контролния блок;
 3. прекъснете мрежовия проводник.

Най-хубавото е, че ако пералня Beco с дисплей не просто замръзне, тя ще генерира системна грешка с конкретен код. Производителят е предоставил кодове за грешки, така че потребителят да може да идентифицира повредата, без да се свързва със специалист. Описанието и тълкуването на тези кодове е представено в таблицата по-долу.

 Кодове за грешки в пералнята Beco

Мога ли да поправя щетите със собствените си ръце?

Теоретично всички перални машини Beko са ремонтируеми и няма значение колко кг зареждат барабаните си, на колко години са и дали контролните табла имат дисплеи. Но на практика често възникват проблеми или ремонтът е невъзможен да се направи със собствените ви ръце, или не е препоръчително поради високата цена или няма подходящи резервни части. Във всеки случай, ако откриете повреда и вземете независим ремонт, трябва да вземете предвид тези фактори, така че в крайна сметка да не останете в губещия, губейки време и пари.

Важно! Например, подмяната на лагерите на пералнята, понякога отнема специализирани часове, помислете колко време можете да се справите, ако можете да направите подмяна правилно.

Експертите настоятелно препоръчват да се предприеме само за най-простия ремонт, който например е свързан или със подмяна на блокове, или с премахване на блокажи. Останалото е по-добре да се остави на господарите, защото има риск да развалите нещо и това отново ще доведе до ненужни разходи. И така, коя от типичните повреди можете да коригирате със собствените си ръце?

Десет се разбиват на пералните машини Beco доста често, особено по някаква причина при модели от домашно производство с товар от 6 кг.Не е трудно сами да го замените, основното е да извършите следните действия в съответствие с препоръките на специалисти.

 1. 10 в пералните машини Veko са разположени в задната част на резервоара, така че първото нещо, което правим, е да премахнем задната стена, като развиете няколко болта.
 2. Премахвайки стената, виждаме голямо кръгло колело - това е шайба, два големи контакта стърчат от резервоара малко по-ниско - това е десет.
 3. Взимаме подходящ ключ и развиваме закопчалката, задържаща нагревателния елемент, изключваме проводниците от контактите.
 4. Внимателно, но с усилие издърпваме десетте от жлеба.
 5. Получаваме същия нагревателен елемент и продължаваме да работим.
 6. Внимателно поставете новия нагревателен елемент в жлеба и го закрепете.
 7. Свързваме проводниците към контактите, поставяме задната стена на машината на място и проверяваме работата на новия елемент.

подмяна на десет в пералнята

За да обобщим, трябва да отбележим, че пералните машини Beko като цяло се отличават с доста голяма надеждност, но въпреки това те, подобно на други устройства, се разпадат. Да поканите специалист е извънреден въпрос, така че това трябва да се прави само ако разбивката е сложна, през всичко останало можете да опитате да спестите пари, като се поправите сами.

   

34 коментара на читателя

 1. Граватар Владимир Владимир:

  Машината Veko на германския монтаж работи 10,5 години, само преди 8,5 години тя замества монтажа на програмиста под гаранция.

 2. Граватар Иван върба:

  VEKO работи от 2009 г.

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Оран съм Беко от 2004 г., само делото е деактивирало вратата и има пип, който заключва люка. Тя се откъсна. Откъде да започнем и къде да купя (116 регион)?

 3. Граватар Игор Игор:

  Веко работи от 2006 г. Механиката. През 2016 г. замени четките. Сега източването не става.

 4. Gravatar Anonymous аноним:

  Кажете ми, моля, машината не се стартира, стартът мига и показва през цялото време остават 26 минути до края на измиването, въпреки че не се мие. Какво става?

 5. Граватар Андрей Андрю:

  Кажете ми, машината работи само при изплакване и въртене, BEKO, какво да правя? Програмата за нулиране направи, тя помага.

 6. Граватар Ирина Irene:

  Имам клепач от 2007 г. Днес той показва 1 минута на дисплея, а на бутона за захранване показва пауза. Какво да правя

 7. Gravatar Anonymous аноним:

  Beko бутон. Светлината свети. Бутоните работят, но не се въртят. 1 ден може да не работи, но след това може да се измие. Не знам какво да правя.

 8. Gravatar Anonymous аноним:

  SM Beko wml 15060 kl, когато изберете някоя програма, започва да се върти с едно ускорение и спира, след известно време, без да изключвате захранването, той се включва въртене отново. В същото време нито помпата, нито другата програма не работят. Каква може да е причината?

 9. Граватар Кузмич Кузмич:

  Всички повреди и повреди поради запушен дренаж от купчина спално бельо - това е аксиомата !!!

 10. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  SM Beko - 11 години нагревателят изгори, сменени четки, 1 лагер, маслена уплътнение, бутон за захранване.
  PMM Beko - 11 години фърмуерът на системния модул е ​​прелетял, 1 реле е изгоряло.
  Някак си всичко работеше заедно.
  Хладилник Beko 10 години. Задната камера, където изпарителят е подут. Изхвърли го.

 11. Граватар Раиса Раиса:

  SM Beko работи от 2001 г., където мощността нараства от 140 до 260 почти всеки ден. Смених филтъра за източване, днес помпата е покрита, реанимирам колата. Вероятно вече не можете да намерите такова качество

 12. Граватар Сергей Сергей:

  Необходимо е да смените нагревателя. Но кой да купя? Къде да вземем марката, модела, мощността на частта? В различните сайтове информацията е различна. Имам клепач wkd 24500t.

 13. Граватар Людмила Людмила:

  Копчето за режим превърта силно и с дрънкане.

 14. Gravatar Anonymous аноним:

  При изплакване и въртене машината скача през банята. Какъв може да е проблемът?

  • Граватар Серж шевиот:

   Въпросът е тахометърът, който стои на оста на двигателя.
   Най-вероятно тахо магнитът е повреден.Свалих белия капак, където намерих парчета магнит, сглобих ги и залепих суперклея на място към ротора на двигателя. След това го обработи с шкурка, за да не докосне самия сензор.

  • Gravatar Gene ген:

   Барабанът падна.

  • Граватар Андрей Андрю:

   Стелажи.

 15. Граватар Елена Елена:

  Здравейте. Пишещата машина е на 15 години. Водата се излива, затопля, обезвъздушава, но барабанът спря да се върти.

 16. Граватар Галина Галина:

  Какво да направите, машината Beko започва да изтегля вода и веднага показва края на измиването?

  • Граватар Александър Александър:

   Ако бутонът за захранване е механичен, тогава контактите могат да изгорят в него и ще бъде странно, той ще се изключи, без да завърши измиването. Точно такъв дефект елиминиран.

 17. Граватар Елена Елена:

  Машината е закупена през 1999г. Водата тече отдолу, не мога да разбера къде. Не от маркучи със сигурност.

  • Граватар Дмитрий Дмитрий:

   Възможна причина е лагерът на барабана.

 18. Граватар Александър Александър:

  Beco машина. Лошо промива праха от контейнера. Каква е причината?

  • Граватар Дамаск дамаска:

   Имах го така. Това е така, защото водата леко тече в контейнера. Необходимо е да почистите филтъра, който стои на водопровода (той е на мястото, където маркучът е прикрепен към задния панел).

  • Граватар Александър Александър:

   Или налягането на водата е ниско, или филтърът на входа на водата на пералнята е запушен, или отворите за източване в приемника за прах са запушени!

 19. Граватар Александър Александър:

  Здравейте Имам старомодна машина Beco. Спря да се включва. Той свали капака, върху проводниците на бутона на едно място бяха овъглени. Възможно ли е да се свържете директно без бутон. Ако да, как? Благодаря ви предварително за отговора.

 20. Граватар Виталий Виталий:

  Здравейте Машина BEKO WMN 6358SE. Демонтиран вчера за почистване. Направих всичко, събирах го. Работи, но водата се излива в грешното отделение на съда за прах (вдясно вдясно по време на измиване и изплакване с климатик). Кажете ми, каква може да е причината?

 21. Граватар Андрей Андрю:

  Здравейте, VEKO машина с тегло 6 кг без дисплей, минава половин година. Водата спря да тече в пълен размер, но тя все още се изтрива. И по време на въртенето водата не се слива.

  • Граватар Николай Николас:

   Сменете помпата (източващ мотор).

 22. Граватар Елена Елена:

  SM VEKO изтрива добре, но спира половин час преди края на измиването. На дисплея се появява обърнат кран. След това го поставих просто в режим на изплакване, той постига всичко. Какъв може да е въпросът?

 23. Граватар Дмитрий Дмитрий:

  SM VEKO светва допълнителната лампа за изплакване и стартът не се включва.

 24. Граватар Вика фий:

  Добър ден Машината VEKO е около 15. Екранът работи, сензорът за старт мига и следващата буква е. Не отговаря на началото на измиването, какво трябва да направя?

 25. Граватар Владимир Владимир:

  Добър ден Машина VEKO. Включих програмата, наливах вода, започнах работа. След половин час спря, не изтича вода, не реагира на команди. Прекъснато от мрежата, след включване. същия ефект. Кажи ми какво да правя? Машина без дисплей.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини