Всичко за пералните машини

Неизправности на пералните машини Whirlpool

неизправност на перални машини virpulАвтомобилите от средната ценова категория под марката Whirlpool, както и всяка друга, не са застраховани срещу повреди. Те също попадат в сервизните центрове към майсторите, които вече са съставили списък с най-често срещаните неизправности на тези единици. В по-голямата си част те не се различават от повреди на шайби на други марки, но все пак има функции в ремонта, но първо неща.

Чести повреди

Повечето перални машини Virpul са оборудвани с добра система за самодиагностика, в резултат на което машината се показва код за грешка. Това значително улеснява отстраняването на проблеми, така че ако на дисплея на машината се появи код, не забравяйте да прочетете инструкциите. Но какво ще стане, ако пералнята изобщо не се включи? Тук системата за самодиагностика няма да помогне. Майсторите отбелязват, че най-често в пералните машини Virpul се счупват:

 • нагревателен елемент;
 • двигател или неговите подвижни елементи;
 • барабанен маншет и дюзи;
 • контролно табло.

Важно! В пишещите машини Whirlpool често се случва запушване на филтри и маркучи, но всичко това лесно се решава независимо, ако ги почистите своевременно.

Разбивка десет

Ако машината не започне да мие или не се включва, една от причините може да е повреда на нагревателя. Десет в колата VirpulПонякога машината се включва, може да работи, но може да се пере в студена вода. В този случай е необходимо да проверите нагревателния елемент и да го смените, ако е необходимо. Това се прави, както следва:

 • задната корица на кутията е премахната;
 • захранващите проводници и сензорът са изключени от нагревателя;
 • гайката на винта е разхлабена, която е разположена в центъра на основата на нагревателя;
 • винтът се натиска в PETN, който след това трябва да се издърпа върху себе си с треперещи движения;

За ваша информация! Ако нагревателният елемент седи много здраво и не се поддава на движение, опитайте да го напръскате с течност WD-40, изчакайте малко и издърпайте нагревателния елемент с плоска отвертка, издърпайте го към вас.

 • през дупката под нагревателя изчистваме резервоара от отломки и мръсотия;
 • поставете нагревателния елемент в гнездото и затегнете гайката, опитвайки се да не го усуквате, в противен случай това ще доведе до изтласкване на десетте в резервоара по време на измиване;
 • свържете проводниците и сензора за температура;
 • съберете машината.

Неизправности на двигателя

Доста често пералните машини Virpul се провалят. Освен това, разбивки са най-вече прости, те могат да бъдат напълно премахнати със собствените си ръце. Най-често двигателите на четките на пералните машини Virpul износват четки. четки за двигатели

Поради тази причина двигателят първо губи мощност, а след това напълно спира да върти барабана с приемлива скорост под товар. В този случай пералнята се включва и програмата за пране стартира. Как да отстраните двигателя на пералнята на марката Whirlpool? За да започнете, стигнете до двигателя.

 1. Изключваме пералнята от комуникациите и я влачим на място, удобно за ремонт.
 2. Разгъваме машината с задната стена към нас, вземаме звездния отвертка и развиваме винтовете, задържащи задната стена, изключваме пластмасовите ключалки.
 3. Премахвайки задната стена на пералнята Whirlpool, намираме двигателя, който се намира директно под резервоара.

двигател в пералнята

Двигателят е намерен, сега трябва да се уверим, че четките наистина са износени в него. Можете да развиете двигателя, да изключите проводниците, да го извадите от корпуса, да извадите и да проверите четките. Ще отделите 15-20 минути за всичко за всичко. И можете да определите износването на четките след няколко минути. Как да го направя?

Вземаме чук и нанасяме няколко леки удара по тялото на двигателя. С цялата си сила не е нужно да чукате, но ударите трябва да са осезаеми. Включваме пералнята в мрежата и стартираме тестовата програма. Ако двигателят започна да работи в нормален режим, тогава четките трябва да бъдат сменени недвусмислено. Ако двигателят все още не работи, тогава проблемът не е с четките.

Ако пералнята Whirlpool не се включи, тогава има 2 неизправности или първоначално управляващият модул не работи.

Изключете машината Whirlpool отново, свалете задвижващия ремък, развийте болтовете, придържащи двигателя. Изваждаме двигателя, развиваме винтовете, придържащи четките с отвертка Phillips. Изваждаме старите четки, уверяваме се, че са износени и ги заменяме с нови. Поставяме двигателя на място, поставяме задвижващия колан, монтираме задната стена, свързваме машината Whirlpool и проверяваме нейната работа. Ако машината не се включи, проверете дали сте свързали всички проводници към двигателя и неговия сензор.

Износване на маншети, корозия на корпуса

Всяка пералня от семейство Whirlpool има доста неприятна "възпалена болест", която, въпреки че не влияе върху работата на оборудването, значително разваля външния му вид. Факт е, че качеството на метала, от който частично е направено тялото на машината Whirlpool, оставя много да се желае, той е податлив на корозия. По принцип този проблем не заобикаля по-голямата част от съвременните автоматични перални машини, но по някаква причина корпусът на Вирпулов е по-бърз.подмяна на маншета

В този случай проблемът може да бъде решен само радикално - чрез подмяна на частите от случая. Безсмислено е да почиствате и оцветявате калъфа с боя, външният вид на машината няма да бъде възстановен от това. В допълнение към корозията на корпуса на шайбите Whirlpool има и друга слаба точка - маншета и гумените ленти, особено маншета. Каква е слабостта?

Факт е, че материалът, от който е направена маншета на пералнята Whirlpool, се влошава под въздействието на влага. Ако маншетът не бъде изтрит от влага след всяко измиване, след 1,5-2 години употреба той ще се напука и ще започне да изтича вода. Проверете маншета.

Маншетите на такива перални машини като Samsung LG Miele Ariston не са толкова чувствителни, но могат да станат неизползваеми, ако са мокри през цялото време.

 • Отворете люка на пералнята.
 • Внимателно усетете и огледайте маншета за пукнатини и пролуки. В същото време, опитайте се да не сбъркате маншетите за изпъкналост и вдлъбнатост, предвидени от дизайна.
 • Ако се установят повреди, извадете стария маншет и инсталирайте нов.

Прочетете как да замените повреден маншет на пералня. Маншетът в пералнята е разкъсан - какво да се прави?

Управителен съвет

перална машина virpulАко пералнята Whirlpool не се включи, вероятно има проблеми с пулта за управление. В този случай диагностицирането на проблема сами е доста трудно, по-добре е да се свържете с капитана. Честно казано, трябва да се отбележи, че ако машината Whirlpool не се включва, може да възникне проблем в електрическата верига, в FPS или в захранващия проводник.

Квалифициран специалист ще определи точно какъв е проблемът, ще определи кои компоненти са необходими и колко ще струва ремонта. Тогава ще решите дали да ремонтирате пералнята или дали е по-добре да си купите нова.

Обобщавайки, отбелязваме, че всеки ден по света се разграждат около дузина перални машини на марката Whirlpool. По правило двигателите, помпите, нагревателните елементи се провалят, но може да възникнат проблеми с маншета на люка и пулта за управление. Ако машината не се включи или има друг неразбираем "симптом", по-добре е да се консултирате със специалист. Добър ремонт!

   

3 коментара на читателя

 1. Граватар Дан Дан:

  Какво ще се случи, ако маншетът е напукан, няма видими следи от вода под машината по време и след измиване?

 2. Граватар Олга Олга:

  Купих Virpul 2000 от ръцете си. Тече там, където нагревателят. Изцежда се по време на измиване. Как да поставите нагревателя? Кажи ми, моля.

  • Граватар Ефим Ефим:

   Същата беда - стиска нагревателния елемент, мислеше, че се затяга слабо при смяна, - затегна повече, изтръгна отново.Сега ще се опитам да затегна гайката малко, може би съм я прекалил със същото? Някакъв не много успешен монтажен дизайн, ами това е просто катастрофа. Ръцете ще бъдат отрязани от тези дизайнери на Wirlpool за самите домати. Просто злото не е достатъчно. И този TEN се държи в резервоара само чрез натискане на някаква дъвка. Ето ги и главата!

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини