Всичко за пералните машини

Полуавтоматични неизправни перални машини с центрофуга

неизправност на полуавтоматичната машинаВ ерата на автоматичните перални всички някак забравиха за „добрата стара“ полуавтоматична техника и как тя работи. Припомняме такива автомобили като правило само в страната, решавайки ежедневните си проблеми с помощта на тези „тоалетни“. Наистина започвате да цените пералня, когато се счупи. Какво да направите в такава ситуация, да се обадите на капитана или да извършите сами ремонт? Всичко ще зависи от естеството на неизправността и много повече.

Описание на честите повреди и техните причини

Полуавтоматична пералня Той има доста впечатляващ списък от повреди, които са свързани с неговия специфичен дизайн. Нека ги разгледаме.

Когато завъртането се активира, двигателят не се стартира - не работи. Сериозен проблем, който може да бъде причинен от изгорели контакти или висящи силови проводници, отиващи към електродвигателя. В този случай се изисква незабавен ремонт. Механичният таймер, температурен датчик или самият двигател също могат да бъдат повредени. Кондензаторът или релето, отговорни за стартирането на двигателя, не работят. Трансформаторът изгорял или четките на двигателя се изхабили - трябва да разглобите и поправите двигателя.

Двигателят стартира, но не върти барабана на центрофугата. Този проблем възниква, когато в резервоара се заредят твърде много мокри предмети. Вторият вариант - спирачката не работи правилно, което блокира въртенето на барабана. Също така барабанът на центрофугата няма да се върти, ако в резервоара има твърде много вода и още повече, ако в него са попаднали големи чужди предмети, като бельо. Често не изисква ремонт.

Когато двигателят на машината работи, полуавтоматичното устройство Slavda (или друго), барабанът е заключен и не се върти. Обикновено има две причини за тази неизправност:

 • Първо, прането в барабана е положено от едната страна. Това води до факта, че под въздействието на центробежната сила роторът се люлее и се блъска силно по ръба на резервоара - въртенето е невъзможно и машината не работи.
 • второ, ако полуавтомат с центрофуга работи от известно време, може да има счупени ръкави. При счупени втулки нормалното въртене на ротора също е невъзможно. Ако втулките са счупени, е необходим ремонт.

неизправност на полуавтоматичната машинаПо време на въртенето водата тече от полуавтоматична машина за центрофуга. В този случай има доста възможни причини за неизправността, нека ги изброим.

 • Резервоарът тече и тече вода.
 • Свързващите елементи, съединенията на маркучите с центрофужните единици са счупени или отслабени. Най-често маркучът е свързан към помпа или резервоар.
 • Диафрагмата или нейното закрепване се е счупила.
 • Износен и не задържа клапа за източване на маншети.
 • Изпускателната помпа има повреден корпус.
 • Изпускателният клапан е дефектен - механизмът за отваряне / затваряне не работи.
 • Една от тръбите или маркуч изтича.
 • Износени уплътняващи дъвки на капака на изпускателната помпа и не задържат вода.

Изпускателната помпа не изтича или лошо дренира отпадъчната вода от резервоара за центрофуга, като цяло тя не работи нормално. Причината за това може да бъде сериозно запушване на изпускателната помпа или маркуча на полуавтоматичното устройство Slavda (или друг) на маркуча на пералнята. Или лопатките на работното колело са се счупили, от което помпата ще се включи, работят, но водата ще излезе изключително бавно. Лошото оттичане може да възникне и ако прането е влязло в дренажния отвор на центрофугата или ако дренажният маркуч е случайно прикачен.

Водата тече от резервоар в резервоар. Ако водата от резервоара на пералнята се опита да изтече в резервоара за центрофуга, това може да означава само едно - проблемът с байпасния отвор. По-точно проблемът е във вентила, ако гуменото му уплътнение е износено и спре да задържа вода, това е проблемът. Нуждаете се от ремонт.

Ако полуавтоматичната машина с центрофуга изобщо не се включи? Причината може да е неизправен захранващ кабел, щепсел, реле. В допълнение, подобен "симптом" може да се появи при изгорял електрически двигател. Електриците се нуждаят от ремонт.

Ако двигателят работи и барабанът отказва да се върти. В този случай има само един проблем - задвижващият колан. Той може да се подхлъзне или да се счупи, докато задвижването естествено не е осигурено. Нуждаете се от ремонт.

Обърнете внимание! В допълнение към горните неизправности с полуавтоматични машини често могат да възникнат други проблеми, които не могат да бъдат наречени неизправност в буквалния смисъл на думата. Например проблемите със сензора за водно ниво се решават чрез изправяне на маркуча за източване.

Какви инструменти и материали са необходими за ремонти?

Пълният набор от инструменти и материали, които ще са необходими за ремонта на пералня с центрофуга, е доста трудно да се идентифицира. Всичко ще зависи от характера на повредата и модела на полуавтоматична пералня, но като цяло може да се отбележи следният списък:

 1. клещи;
 2. плоска и отвертка Phillips;
 3. автомобилен уплътнител или студено заваряване;
 4. мултицет, клещи;
 5. комплект глави и отворени гаечни ключове (от 6 до 24 мм);
 6. кондензатор, реле от съответния тип;
 7. четки за колектор мотор, трансформатор;
 8. пералня и резервоар за центрофуга;
 9. подходящи скоби, маркучи, дюзи;
 10. мембрани, маншети, диафрагми, клапани, втулки.

Обърнете внимание! Не е необходимо да купувате всички горепосочени компоненти, да изхождате от конкретна разбивка и да избирате подробности от нея, докато изучавате структурата на вашата пералня.

Намерете и отстранете проблема сами: процедура

Както казахме по-горе, броят на типичните неизправности на полуавтоматична пералня Slavda (или друга) не може да се нарече малък. Ако обаче класифицирате тези неизправности и предложете процедура за отстраняването им, се оказва, че не всичко е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед. И така, като първи параграф от класификацията, ние обозначаваме - проблеми с електричеството на полуавтоматична пералня. Как да ги открием, идентифицираме и премахнем, предлагаме ви процедура.

 • Проверете захранващия проводник и щепсела за неизправности.
 • Отваряме таблото на пералнята (процедурата за разглобяване на панела зависи от модела на "шайбата").
 • Взимаме мултицет и проверяваме всички контакти за прекъсване или много ниско напрежение.
 • Намираме и проверяваме кондензатори и релета с мултицет. Ако се установи дефектна част, сменете я - е безполезно да се поправя.
 • След това проверете падащия трансформатор и по същия начин, ако бъде открит проблем, го сменете на подобен.
 • Проверяваме всички контакти за изгаряне, едва след това се качваме в електродвигателя и проверяваме четките за развитие и, ако е необходимо, ги сменяме.

Вторият класификационен елемент, който ще наречем така: проблеми с наводнения, изтичане и източване на вода. Ето процедурата за намиране и отстраняване на подобни проблеми.неизправност на полуавтоматичната машина

 1. Първо проверяваме със собствените си ръце всички маркучи и тръби, до които можем да стигнем, без да демонтираме пералнята за течове.
 2. Отваряме тялото на машината слава или каквото и да било друго и стигаме до изпускателната помпа.
 3. Проверяваме помпата за видими повреди, след това я изключваме от корпуса, почистваме и след това я завиваме обратно.
 4. Проверяваме уплътнения, мембрани и диафрагма, ако открием и най-малките дефекти - променяме.
 5. Изваждаме резервоара на пералнята с центрофуга и я проверяваме за дупки и пукнатини. Използвайте автомобилен уплътнител или студено заваряване, за да запечатате дупката. Оставете уплътнителя да изсъхне и след това сглобете машината обратно.

И накрая, третият класификационен елемент се обозначава като: проблеми с подвижните елементи на пералнята Славда (или всяка друга).Към подвижните елементи на машината включваме двигателя и задвижващите елементи, които въртят барабана. Така че, процедурата за намиране и отстраняване на такива неизправности.

Важно! Преди да търсите подобни неизправности, обърнете внимание на това как разпределяте прането в барабана на центрофугата. В крайна сметка, ако дрехите са подредени неравномерно, тогава можете да създадете дисбаланс, който възпрепятства работата на единицата.

Първо проверете барабана за взаимодействие със спирачната система. Ако барабанът хваща спирачките по време на въртене, това не му позволява да изпълнява нормално функцията си, всъщност не работи нормално. След това трябва да извадите барабана на центрофугата и да проверите резервоара за чужди предмети, ако има такива, те трябва да бъдат отстранени. В същото време ние изследваме ръкавите на пералнята Slavda полуавтоматично устройство (или всяко друго), ако има следи от развитие по тях, те трябва да бъдат променени.

Следващата стъпка е да проверите състоянието на задвижващия колан. Тя трябва да бъде плътно затегната и да гарантира нормално предаване на скоростта на двигателя. Ако коланът е скъсан или има пукнатини, не е необходим ремонт, той трябва да бъде заменен - ​​не са позволени замазки и обрати!

За да обобщим, отбелязваме модерната полуавтоматична пералня, не можете да я наречете обикновен уред, но също така няма големи трудности във вътрешната й структура. Ако действате в съответствие със съветите на експерти, не бързайте и не правете стъпки по стъпка, е напълно възможно да поправите такава машина със собствените си ръце. Успех

   

17 коментара на читателя

 1. Граватар Xef XEF:

  Центрофугата не работи, въртящата се капачка се е счупила и следователно не работи. Как да го поправим?

 2. Граватар Сергей Сергей:

  Завъртане без барабан се върти, без барабан, полуавтоматично Assol

  • Граватар Александър Александър:

   Погледнете стартовия кондензатор.

 3. Граватар Саня Саня:

  Кажете ми pzhl, какъв може да е проблемът, ако двигателят на центрофугата бръмчи, но не се върти? Извивам го с ръка - движението е лесно, опитах се да махна колана, един хрян само бръмчи. Машината е старо полуавтоматично устройство на Сатурн.

  • Граватар Юри жури:

   Проверете кондензатора

 4. Граватар Алина Алина:

  Моля, кажете ми: Полуавтоматичното устройство на Renova, центрофугата по време на цикъла на въртене много рязко започна да скърца. Всичко е наред със спирачката. И още нещо: не можем да го разглобяваме нормално, просто развихме капачката отзад.

 5. Граватар Татяна Татяна:

  Проблем имам само с мотора за центрофуга, но барабанът не се върти. Понякога започва да се върти, само набира необходимата скорост и губи скорост, а моторът продължава да работи. Какъв е проблемът?

 6. Gravatar Anonymous аноним:

  Центрофугата не работи, въртящата се капачка се е счупила и следователно не работи. Как да го поправим?

 7. Граватар Таня Таня:

  Имам нужда от капак в центрофуга, този, който стои върху прането, машина Satyrn. Не мога да намеря как, може би се нарича различно, помощ?

 8. Граватар Елизабет Елизабет:

  Добър ден Кажи ми. Центрофугата не работи. По време на цикъла на въртене острието (разположено отдолу) се върти с висока скорост, но барабанът не го прави. В този случай водата се оттича. Какво да правя

 9. Граватар Юри жури:

  Двигателят на центрофугата потрепва, но не се стартира.

 10. Граватар Александър Александър:

  Къде да купя центрофуга за Renova 70?

 11. Граватар Владислав Владислав:

  Двигателят и валът се въртят, но барабанът не е така. Кажи ми каква е причината?

 12. Граватар Алла Алла:

  Перална машина Чайка. Ново, не се експлоатира. Когато таймерът за измиване е активиран, двигателят не работи. Възможни причини?

 13. Граватар Сергей Сергей:

  В пералнята полуавтоматичното устройство Krista kr-70 в центрофугата, двигателят работи, валът се върти (лесно на ръка).Барабанът също, но не набира скорост, когато прането е дори празно, двигателят се загрява. Проблемът е стар. Понякога той вършеше работа. Какъв може да е проблемът?

 14. Граватар Алекс Алекс:

  И можете ли да го свържете директно с центрофуга без таймер и как?

 15. Граватар Георги Георги:

  Центрофугата работи на празен ход, но не се върти при зареждане.

Добавете коментар

Прочетете също

Кодове за грешки за перални машини